Pengikut

Ahad, 21 Februari 2016

Apa Itu Raver Yang Menjadi Viral Di Laman Sosial ?

Assalamualaikum

Apa itu raver ?

Semakin popular berkenaan dengan tarian rave yang viral di laman sosial. Terfikir juga apa pula tarian tersebut ?

Rupanya ada ada tarian rave.Tarian rave ini telah popular di europe lama dah cuma baru muncul di Malaysia baru-baru ini.

Apa itu rave ?

Tarian di lakukan secara besar-besaran mengikut  upbeat music, eclectic dancing styles dan colourful.

Raver itu pula adalah adalah si penari.
Apa masalah dengan Raver ?
1. Masalah Pergaulan

Kebiasaanya tarian ini di adakan di tempat yang terbuka mahupun tertutup dan lelaki dan perempuan bercampur tanpa batas. 

2. Under age 

Kebanyakan yang mengemari tarian ini adalah budak-budak sekolah. Mungkin ingin tandingi hipster ?

3. Dadah, estacy ,pil kuda


Tarian ini non stop dalam tempoh yang lama.Sama ada di barat mahupun di mana sahaja kebiasannya mereka dalam keadaan khayal dan mabuk. Di dalam dunia sendiri dan melibatkan dadah.

Mungkin akan ada yang kata, apa salah kami menari ?

Memang salah bila pergaulan tak jaga dan kenapa perlu budaya barat ? . Apa kurang budaya melayu, kita ada zapin, inang , kadazan dan sebagainya.

Maaf cakap, bila acik tengok tarian tersebut terbayang sotong gurita bergerak. Terbaru video awek bertudung buat raver ? 

What ? 

Share This!


7 ulasan:

  1. Assalammualaikum... achik,

    sekarang nie achik... pengaruh barat byk menyelinap masuk ke Malaysia .. bahaya nie kalau dibiarkan ...

    mselim3

    BalasPadam
  2. moga keturunan kita semua terpelihara dari perkara-perkara macam ni .

    takut :(

    BalasPadam
  3. HMM MCM2 GEJALA SOSIAL YANG MENGGANGGU ANAK MUDA KITA N PERLU PEMERHATIAN N TINDAKAN IBUBAPA/PENJAGA.

    BalasPadam
  4. first time dengar pasal ni...ketinggalan zaman betul saya ni

    BalasPadam
  5. Good sharing! now dah tahu apa tu raver. memang tak spatutnya jadi ikutan

    BalasPadam
  6. Entah apa apa la sekarang ni kan. Raver la hape lah hahaha belajar elok elok dah la huhuuuu.

    BalasPadam

Assalamualaikum
Sila Tinggalkan Sikit Kritikan Anda :)
Jana RM800-RM1,000 Secara Part Time Dari Rumah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails