Pengikut

Rabu, 3 April 2013

Wordless Wednesday # 7 : Jangan Biarkan Cinta Itu Datang Tak Di Undang Dan Perginya Di Cari


Assalamualaikum 


Share This!


38 ulasan:

Farah Waheda Wahid berkata...

untuk mereka2 yang belum halal kat luar sana tu, janganlah sampai macam tu sekali ye tak? hu hu hu....

Aku Penghibur berkata...

betul tu faraha.. berjaga2 yer

Gombug berkata...


Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini.Baca selanjutnya...


SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.
Baca selanjutnya...

Bin Muhammad berkata...

Assalamualaikum Acik...
Senyum tgok Acik main kejar2... :D

Larilah selajunya buat mereka yg di kejar!!... Sebelum anda pula yg mengejar!!

Nao Mei berkata...

Dalam sungguh maksud entri adik kali ini...hinggakan cik akak berulang-ulang kali membaca tajuk entri...sekali baca memang tak memahami..memang kerdil lah cik akak adik..hihi...bila-bila berkali2 baca title tu..alhamdulillah Allah buka minda cik akak untuk memahami maksud tersirat sebalik gambar tu..hihi..

Cinta itu bahaya kalau tidak disemai, dibajai dan disiram dengan cara yang betul..umpama bunga yang kita tanam...bila cara penjagaan tak serapi mungkin...pasti akan layu dan mati...begitu juga dengan cinta.....tak perlu kejar2...hahaha...yang paling penting bercinta dengan niat mengahwini...

Contohi pokok semalu....

boni kacak berkata...

semoga ia jadi iktibar buat kita semua...

Siti Rohaida Yusof berkata...

Moga dijauhkan hendaknya...

AyueJean AJ berkata...

Bila tak dapat dikejar2..
Bila dah dapat, laju je lari...
tepuk dada tanya iman..
Macam ni ke yang kita nak??

Puteri Kasih berkata...

moga dijadikan pengajaran agar tidak terjadi sebegitu

hazwan hairy berkata...

hahahhahaha nak gelak plak..haha

Yumida Huda berkata...

betul tu
berpada2 dlm menjalinkan hubungan
ingat pdNya

Nao Mei berkata...

http://sweetyzhanieyz83.blogspot.com/2013/04/blog-post.html

singgah baca

harumanvee berkata...

assalamualaikum ... perempuan perlu berhenti dari berlari n kata kat lelaki tu : " Berhenti . Jumpa mak ayah / family saya dulu " ...

Muhamad Adib Iqbal berkata...

yg perempuan, jagalah diri sendiri dgn baik .
Kerusi Khas Untuk Keyboard Warrior
Gorilla Cuba Pakai Baju LOL
Tarikan Untuk Mata Lelaki ~~

Seneorita Baharin berkata...

sangatt3 setujuu...btw gambar tu mm terbaek lah..

Fiza Suhaimi berkata...

Fiza sama dengan Ery. Rasa nak tergelak plak tengok Hehehe tapi itulah hakikatnya! Hurmm

MarnieyZ berkata...

mintak2 dijauhi dari Allah, perkara yang tak elok. Amin. Bnyk bg pengajaran ni. ;)

Hatimi Tahirruddin berkata...

haha mmg lawak kartun tu...dalam sinis ada nasihat....

Aku Penghibur berkata...

BM wasalam... jom lari2

Aku Penghibur berkata...

betul tu..kak pic yg simple tpi meaningful

Aku Penghibur berkata...

amin mudah mudahan :)

Aku Penghibur berkata...

moga di jauhkan

Aku Penghibur berkata...

betul tu ... jgn jd cm tu

Aku Penghibur berkata...

semoga menjadi pengajaran

Aku Penghibur berkata...

gelakla hazwan hairy

Aku Penghibur berkata...

jalan terbaik ialah ikut aliran islam

Aku Penghibur berkata...

wslm.. ahh betul tu .. jgn biar dia kejar

Aku Penghibur berkata...

kann :) comelnya

Aku Penghibur berkata...

inilah kenyataan sebenar

Aku Penghibur berkata...

:) ambil ikhtibar dari gmbar ini

Aku Penghibur berkata...

hehehe reAlitynye

Mieza Jhaa K berkata...

Nmpak lucu la pulak gambar..tp membawa sesuatu yang amat bermakna...

fiza saiza berkata...

mesej yang tepat :)

hana hadi berkata...

penuh bermakna

KY berkata...

eemmm...kena hati2 dlm dunia percintaan ni, satu kesilapan yg kita lakukan, terpaksa tanggung akibatnya..

xkesah berkata...

Aleeeee... Dalam hal ni korang x ya la nak ribut2. Ni memang manusia akhir zaman. Dah sah akhir zaman. Zaman sekarang mana la da org bek. Klu ada pun mybe ada 10% ja yg benar2 baik. Tu pun kalau ada. Hehehehehehheheh so xkesah la.

Nurul Aini berkata...

Bagus betul gambar ni..penuh makna..like2. ^___^

Mar Haini Abdul Rahim berkata...

haha.. unik lah penyampaiannya.. buat mar berfikir bl bc ayat acik.. x diundang, bl pergi dicari ? kuang3.. Nauzubillah :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails