Pengikut

Khamis, 27 Jun 2013

Mahu Cari Resepi Masakan Yang Mudah Dan Enak ? Semuanya Ada Di Dapur Tanpa Sempadan


Assalamualaikum

ayam kari



Lega bila dapat berbuka puasa tapi hanya dengan makanan semampunya. Ahhh cerita pasal makanan  nie,  dalam hidup korang apakah makanan yang paling gemari ??

Kalau jawapan acik ,mestilah masakan mak , nyum nyum  lagi lagi kalau masak kari ayam wahh favorite tu dan acik nie jenis suka masak, kalau cuti sem atau di rumah acik akan masak jika ada kelapangan. Ahh sebenarnya hari ini bukan acik nak cerita tentang acik nak masak , tapi acik nak kongsikan tentang sebuah blog masakan nie , memang acik suka sangat blog ini dan tiap tiap hari acik stalker resepi resepi dan gambar gambar hasil masakan beliau. 

ayam masak lemak cili api

Nak tahu tak, acik dah stalker blog ini hampir 1 tahun ,seriously even acik jarang comment tapi memang tiap tiap hari akan datang, dan masa cuti pula salin resepi dan massak di dapur dengan mak  ,kami gotong royang masak, Ahh mesti nak tahu kan blog yang manekah itu ??

Mestilah blog mat gebu,  "Blog dapur tanpa sempadan " .. Jeng jeng, seriously acik sangat suka blog ini, ringan dan paling penting acik dapat belajar ilmu baru di blog ini tentang masakan sebagai contoh bahan bahan yang di gunakan untuk sedapkan masakan. Paling best , abang adnan tak pernah kedekut untuk kongsikan ilmunya, ahh ini ada gambar yang acik ambil di blognya :) lihatlah 

DAGING MASAK RAWON...MENU INDONESIA..


Ada seorang kawan acik , dia nie bukan blogger tetapi sangat minat dengan blog ini juga, dia bertanya dengan acik, bagaimana rupa pemilik blog ini ?

Wahh mesti kacak dan bergaya, cewah ,acik pon kurang pasti kerana kurang pendedahan gambar gambar di facebook, Bestnya kalau dapat jumpa abang adnan , lagi lagi dapat rasa masakannye, ada beberapa blogger pernah berjumpa dengan beliau katanya orangnya ramah.

Selain dari memasak abang mat gebu akak abang adnan ini juga suka kumpul barangan antik terutama set pingan mangkuk lihat di sini , wahh sangat cantik cantik semua, mesti mahal , dan paling istimewa juga hebat dalam penulisan tau  , tak percaya dalam bace di blognya yang kedua
lihat di sini

Seriously pertama kali acik terjumpa blog dapur tanpa sempadan bila acik masuk pertandingan memasak di politeknik dan sejak dari tu , acik jadi peminat setia dan stalker  blog ini, 

 oklah , akhir kata dari acik silalah datang ke blog tersebut dan usha usha resepi, jangan terliur sudah, semua nampak sedap nyu nyum :)

Share This!


28 ulasan:

  1. Salam, saya pun dah take note dan list kan resepi dari blog mat gebu ni. menunya mudah dan nampak sedap.

    BalasPadam
  2. Memang blog terbaik dlm niche masakan. Blogger Mat Gebu ni memang famous! Tgoklah pageview dia bergerak tanpa henti. Pernah kecoh pasal dia mengamuk...ada yg copy dan publishkan resepi beliau tanpa kebenaran. Memang patut pun sebab resepi dan artikel beliau adalah hak milik beliau tapi orang lain buat untung.

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tul tu , mintaklah permission lain

      Padam
  3. memang betul, semua ada disana..

    BalasPadam
  4. wah rajinnya bro..nanti bleh la fizi berkunjumg ke blog en. Mat Gebu tu..cuci2 mata tengok gambar makanan..heheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. perhhhh memang terbaik cuci mata :)

      Padam
  5. hihihi, khas tuk para suri rumah yang tak bape reti nak masak sangat la cam mama.. hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. ahhh at least ada jugak panduan untuk memasak

      Padam
  6. ye..dah tgk..sedap2 semua masakannya..best ni..kathy nak stalker jugak ni...

    BalasPadam
    Balasan
    1. jom kak kita jadi stalker terhebat :)

      Padam
  7. wah gambar2 makanan dia mmg terbaik tu...

    BalasPadam
  8. Sy pn mmg xlepas peluang utk menziarah Mat Gebu..mencari resepi yg diingini.. rasa percaya dan mmg menjadi.. tak membazir bahan..pernah buat resepi tgk kt blog entah apa2..mmg jahanam habis..tapi tak semua la..hihi.. blog Mat Gebu ni juga menampilkan gambar makanan yg mmg cantiikk tau..pandai dia ambik sudut yg betol.

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu ,terutama gambarnya sangat cantik

      Padam
  9. boleh buka blog tu untuk cari resipi ramadhan dan syawal nanti..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ahhh akan di persilakan :) banyak benda boleh cari

      Padam
  10. Tak prnah la plak jguk kt blog 2..lgpn xpndai sgt memasak..tp skrg ni dh ramai lelaki yg thu memasak..he3 caya la =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan itulah, jom dtg ke sini ,blog ini best :)

      Padam
  11. Masuk situ memang automatik jadi lapar...
    Baru tengok gambar dah terliur...
    Hehheheheh..

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan,, hehehe blog ini mmg terbaklah

      Padam
  12. Assalamualaikum. Datang dari FB DTS. Pemilik DTS mmg sangat baik dan pemurah dengan resepi luar biasanya... Beliau juga sifu saya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. walaikumusalam, wahh syoknye anak muridnye dtg ke blog acik

      Padam
  13. Wah...cik akak belom kenal lagi dengan blogger nie...nak kena singgah nie....:)

    BalasPadam
  14. memang antara blog masakan yg paling meletup.......

    BalasPadam

Coretkan sedikit pandangan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails