Pengikut

Khamis, 25 Januari 2018

Rasakan Keenakan Kambing Bakar Di Restoren Cik Tri Sahara Buat Termimpi-mimpi




Habis sudah Mita Fair Travel 2018 di Mitec, penat selama 3 hari aku bertarung !


Nak balik ke johor semua berbisik "balik ini kita makan kambing bakar tau "




Aku terdengar ahh kambing ? 

Biar betul !

aku tak makan kambing, sebab tak makan adalah sebab keluarga aku memang tak makan. Jadi ikut turut serta tak makan dan aku paling tak boleh bau kambing kuat yang amat. 

Sesak bila dengan bau.

Dalam diam terus tertumpu ke Restoren Cik Tri Sahara.  Sampai je ke kedai, signboard besar kambing bakar. Naik mengigil aku nak makan kambing.

Kawan aku duk yakinkan, kau kena rasa, dah rasa kau baru tahu rasa sedapnya. 

Aku cuma mengganguk sahaja, tekad untuk rasa.Ramainya orang, tengok semua order kambing mesti sedap. Adik manis datang dengan membawa tab untuk ambil order. Canggih betul.

Dalam masa 5 minit makanan dan minuman sampai.

Mak oii cepatnya sampai memang terbaiklah, maka terhidanglah kambing bakar masak kicap.
Mula-mula aku tutup hidung jugalah nak makan, tapi lama kelamaan rasa sedap pula. Tiada bau kambingnya dan potongan dagingnya kenyal dan sedap. Tiada urat-urat di daging memang sedap !




lagi ada perahan limau dan bawang.

Memang hilangkan bau kambingnya.



Nampak hitamnya kicap memang sedap. Setnya hanya RM 14 tapi portion memang banyak, memang kenyang. Dah dalam kereta memang sedap tidur haha. 

Nak pergi juga ? 

Lokasinya di sini Restoren Cik Tri Sahara

Share This!


3 ulasan:

paridah berkata...

KAK JUGA XPERNAH RASA DAGING KAMBING..

Miza Talib berkata...

Fav miza sekeluarga. Adoi jauh benar nak merasa kambing ne

Hasliynda Umairah berkata...

bagi peminat kambing mesti best sgt2 nie...
akak kalau bau kambing dgn daging in sya allah boleh bezakan...
tak tahu lah knp x mkn kambing...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails