Pengikut

Selasa, 2 Ogos 2011

Aku Rindu Dia



Assalamualaikum.....
Hari nie masih di beri kesempatan untuk menulis blog yang tak seberapa nie ... whatever terima kasih sangat kerana mengunjungi blog acik nie :) yelah memang di sinilah tempat untuk acik luahankan segalanya...aaah jangan lupa tersenyum...kamu semua mesti tersenyum.. honestly hari nie acik rindu sangat pada seseorang yang dulu pernah berada di hati acik ...cewah ..but bila dah lame x contact dengan dia ..dah lame x berhubung dengan dia ..ingatkan acik dapat melupakan dia...tapi acik silap..sebenarnya acik rindu dekat dia...but x de maksud apa -apa pon...yelah hari nie terbuka pulak facebook dia ....rasa hati sedih & terkilan..apa yang terjadi kisah cinta kami...cinta x kesampaian ...
hahaha macam tu la ..acik terima perpisahan ini kerana ALLAH....ok sebenarnya hari nie acik bercerita tentang RINDU ...
pada pandangan kita rindu itu adalah perasaan yang kita rasa di dalam hati pada seesorang.

Rindu menurut para ulama ialah sesuatu perkara yang berlaku kerana terlalu mencintai seseorang. Maka terkadang rindu dibaluti dengan sikap berjaga-jaga.Terkadang ada juga yang terlalu berlebih-lebihan dalam mengungkapkan kalimah rindu sehingga melangkaui batas yang diletakkan oleh Syarak.Bukanlah semua rindu itu sesuatu yang tidak baik dan menjijikkan. Kerana rindu yang dihiasi dengan iman dan taqwa akan menatijahkan sesuatu yang terbaik bagi sang perindu.

hebatkan kuasa rindu tu...jadikan semua itu satu jihad dalam diri kita ....dalam dunia yang moden nie ..memang pelbagai pekara boleh terjadi dan jangan jadikan penyebab perasaan rindu itu kita melakukan perkara yang sia-sia... 

   
Tetapi terpulang pada anda ...kalau rindu itu patut diluahkan ..luahkan lah ...dan yang pasti rindu akan pada penciptaMU,nabi, Rasul dan orang merindui kamu akan lebih kekal ..semoga kamu semua dapat manfaat tentang RINDU...terpulang kepada anda ...

Share This!


8 ulasan:

  1. bersyukurlah kerana masih dikurniakan perasaan rindu :)

    BalasPadam
  2. yup btl tu .befrsyukur sgt :)

    BalasPadam
  3. jgn thu rindu pd ssame manusia sahaja...tp hakiaktnye rindu yg paling utama adalah rindu pd ALLAH yg ESA dan pd Rasulullah SAW..tp xslh klau kte mrindui seseorg yg dh lme xkte tmui..heheh just pndgan :)

    BalasPadam
  4. yup .... nie dari segi rindu pada manusia dulu ...kalau rindu pada ALLAH itu pekara yang pasti ... secara umumnya semua dah thu ... soal hati pada manusia berbeza silap langkah kita berdosa pada ALLAH

    BalasPadam
  5. perasaan rindu sememangnya cukup hebat dn cukup indah jika ngn niat yg ikhlas...

    BalasPadam
  6. yup ..itu setuju ..untung siapa dpt rasa

    BalasPadam

Coretkan sedikit pandangan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails