Pengikut

Sabtu, 17 Disember 2011

Alamak Aku Bukan Nerd!!





Assalamualaikum

Hai semua,salam 1 Malaysia,salam sejahtera kepada mereka yang terus sudi membaca entry acik di blog nie.Biasalah bila berada di kampung memang tak mahu melepaskan sedikitpon masa bersama keluarga hehehe ...Hari nie baru ada kesempatan untuk menaip dan rasaa lega sangat kerana sebenarnya tadi baru jer selesai temuduga untuk kelayakan kemasukan UITM..

memang takut + cuak dan ramai pulak tu walaupon dari pelbagai kos tapi rasa puas dan seronok sangat. walaupon rasa terkejut dengan 2 exam yang di buat iaitu exam bertulis dan temuduga(speaking) hehehhe memang terabur la terutama sekali kena bercakap dalam bahasa inggeris. Rasa nak gelak pon ada ,bukan sebab nak speaking dalam inggeris sebab gelakkan diri sendiri yang sangat takut dan selepas temuduga tu rasa lega sangat ..hahahaha


soalan yang tak akan lupa sampai bila-bila ,soalannye berbunyi awak rasa ,awak akan kejutan budaya x bila berada di shah alam sebab saye lihat awak nie macam nerd( setelah di translate)...rasa nak ketawa sekuat hati rasanya dan menagis pon ada ... im nerd hahahahha o000 so sweet sangat. whatever rasa puas hati dengan apa yang berlaku hari nie. Tapi dalam hati beharap sangat dapat dipilih jadi salah seorang pelajar uitm bagi kos SARJANA MUDA KOMUNIKASI MASSA (KEPUJIAN) (PENYIARAN)....

Sebb kos nie yang acik impikan selama nie...Thank tadi ke kawan-kawan yang datang temuduga tadi yang masing-masing dari lain tempat ..so same-same kita dapat pegalaman dan acik harap kamu semua doakan acik untuk dapat sambung belajar dan berjaya dalam setiap apa yang acik buat ....Doa kawan adalah
kekuatan untuk acik..



"Wahai Tuhanku, sesungguhnya aku memohon kepada-Mu, dengan bahawasanya aku menyaksikan bahawa Engkaulah Allah, tiada Tuhan yang selayaknya disembah melainkan Engkau, Engkau Maha Esa, tempat meminta, Engkau tidak beranak dan Engkau tidak dilahirkan, dan tiada bagi-Mu tandingan dari sesuatu apapun."

"Wahai Tuhanku, lapangkanlah dadaku, permudahkanlah urusanku, dan bukalah simpulan dari lidahku, agar mereka memahami perkataanku."


Share This!


13 ulasan:

  1. Wish u good Luck...rasanya x ada la nerd..part mana yg nmpak nerd? muka xda kot...

    BalasPadam
  2. semoge berjaye. nerd pun ok ape. bukan ke skang ramai yg nak nampak nerd. :P

    BalasPadam
  3. selamat menjadi warga uitm yer... :)

    BalasPadam
  4. dpt further study ye..? good luck ye..(^__^)

    BalasPadam
  5. salam ,
    wah..teringin nak jadi wartawan ke jurnalis .
    hehe .. nice entri ..

    jom singgah :)

    BalasPadam
  6. terima kasih semua ...mahu jadi wartawan blh jgk

    BalasPadam
  7. Mass comm ker?
    Kalau dapat kontek2 la...
    boleh lepak sesame...
    Saye dentistry... Fac kat depan fac masscomm... tp kena lintas jalan jer... huhuhu XD

    BalasPadam
  8. amin...wohoho..terjumpa plak entri ni..lain btol acik skrg dn dlu..skrg umur dah berapa acik??

    BalasPadam

Coretkan sedikit pandangan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails