Pengikut

Jumaat, 19 Oktober 2012

Pekara Yang Lelaki Perlu Peka Tentang Perempuan


Assalamualaikum

Hai semua, bila berada di uitm kebanyakan masa yang di habiskan dengan aktiviti sampai terpakse curi-curi untuk update blog dan online facebook. Sepanjang perjalanan ini alhamdulilah ALLAH telah anugerahkan pelbagai dugaan dan rintangan untuk kita ,dan tanpa di duga kita mampu hadapinya. Dan sejuh perjalanan itu juga acik cuba mendalami dan cuba sedilik tentang perempuan . So apabila di timbal balik dapat sini acik cuba bagitahu kepada kaumku bahawa kita kena juga fahami mereka dan kurangkan ego. So

Perempuan suka dipujuk

lumrah kehidupan kaum hawa suka di pujuk lagi-lagi tengah tak ada mood dan tengah merajuk dengan orang yang dia sayang, muka mulalah murah gelisah. Tetapi Tidak semua perempuan mahu dipujuk bila merajuk. Lagi dipujuk bertambah-tambahlah merajuknya. Perempuan macam nilah, bagi dia masa untuk dia coolkan diri sendiri, dan tenangkan hatinya.


Perempuan suka dompet tebal walaupon tak handsome

Hahaha ramai yang acik jumpa kebanyakkan mereka mengatakan hal demikian. Bila dengar macam materialistic tapi sebenarnya tak jugalah sebab itu mungkin satu keperluan mereka, Ada yang kta kalau setakat muka handsome tapi tak ada apa-apa pon tak guna. Tapi paling penting lihatlah agamanya, bab duit itu boleh di cari dan penting juga adalah menerima sesama insan seadanya.

Perempuan suka lelaki handsome,cool dan macho

Hehehe sesetengah sebenarnya, ada yang tak suka sebab katanya susah nak jagalah nanti curanglah dan macam-macam lagi. Tapi lumrah perempuan mereka suka melihat sesuatu yang handsome walaupon hanya melihat tak kisah lah tak dapat memilik pon ..Sebagai contoh : watak dalam cerita korea...

Perempuan menagis

Hati perempuan sangat lembut dan jiwa serta naluri keperempuan itu sangat kuat. Mereka mudah mengalirkan air mata untuk sesuatu yang mereka hargai. Duhai lelaki jagalah perempuanmu yang ALLAH berikan untukmu sebaik mungkin dan bahagiakan dia. Tapi tidak semua perempuan akan tunjukkan air mata bila sedih dan sakit hati. Perempuan yang tak mudah menangis memang ada, segelintir tak ramai (yang cengeng memang ramai). Mereka ni akan pergi cari tempat tersorok pastu menangis macam orang tak betul, kalau tak pun menangis dalam hati Bagi perempuan menangis itu semestinya, kalau tak takda nama dia perempuan.


Perempuan dan pujian

Perempuan suka bila puji tentang apa jua tentang dirinya. Tapi tak semua perempuan suka dipuji. Yang ni tak suka lelaki bermulut manis. Jangan mengayat dengan perempuan macam ni, kamu awal-awal lagi akan dicop buaya. Perempuan macam ni mudah tertarik pada lelaki yang tak tunjuk caring secara depan-depan.

Bila perempuan diam

Tidak semua perempuan berdiam dan senyum itu tandanya dia bersetuju pada sesuatu keputusan. Diam-diam dia makan hati.

Perempuan macam lelaki jugak.

Tak suka didesak, Tak suka dikongkong dan Ada ego
Perempuan perlukan lelaki 

Perempuan dan lelaki saling memerlukan dalam hidup ini sebagai pelengkap hidup, tak peliklah ada yang cakap aku tak boleh hidup tanpa dia bla bla... tu pada dasarnya ..memang adam tercipta untuk hawa dan sememangnya si hawa adalah sumber kekuatan si adam

Oklah sampai sini dulu acik sharekan .. ada masa kita share lagi yer.. bye bye ..adios ^_^

 


Share This!


2 ulasan:

  1. mcm2 ragam manusia ni sebenarnya...lelaki dan perempuan di lahirkan untuk saling melengkapi...

    BalasPadam

Coretkan sedikit pandangan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails