Pengikut

Khamis, 14 Februari 2013

Adakah Salah Meletakkan Lagu Dalam Blog ?



Assalamualaikum

Hari nie ramai pulak tanya lagu apa di blog acik , Secara officially acik bagitahu semua lagu dalam blog acik nie adalah lagu nyanyian dehearty bertajuk wanita. Siapa dengar bait bait liriknya memang indah dan menusuk di kalbu. Sebenarnya lagu ini sesuai untuk lelaki dan perempuan.Untuk lelaki sangat penting untuk laksanakan tanggungjawab untuk membimbing perempuan dan menjadi imam buat kaum hawa serta tanggungjawab lelaki itu sendiri..Manakala untuk kaum hawa pula adalah bahawa penciptaan Kaum hawa itu sangat bermakna dan di perlukan di dunia dan menghargai mereka.

Adakah salah meletakkan lagu dalam blog ?annoying ? 

Serious acik dapat banyak pertanyaan dari mereka yang takut nak letakkan lagu dalam blog, sebabnya kata nanti orang bosan nak datang dan annoying.

Pada acik , tak salah asalkan pilihlah lagu yang bersesuaian. Selama 4 tahun acik menjadi blogger ini acik memang letakkan lagu di blog. Tapi silih berganti ,setahun sekali .Untuk letakkan lagu kamu semua perlu pertimbangankan dan ambil peduli hal nie.

1) Jenis blog kamu sama ada blog personal/ berita/ isu semasa /tutorial/ panduan/ hiburan & sebagainya. So pilihlah mengikut kesesuaian blog kamu
2) lagu yang di pilih mestilah bersesuaian-pastikan bukan lagu terjerit-jerit dan lagu rock/ lagu muzik kuat
3) Pastikan lagu itu bukan berulang-ulang kali
4) Pastikan player tu senang di nampak oleh pengunjung dan kalau tak suka dengar boleh stop/ Pause

Macam blog acik lebih kepada personal dan lifestyle ,so tak salah rasanya acik nak letakkan lagu, Ala kadang penatlah nak dengar mulut-mulut orang nie. Asyik ada saje yang tak kena dan tak suka. Tapi perlu juga dengar comment orang, pekara positive di ambil dan negative di biarkan.
 

Share This!


31 ulasan:

  1. ngeeeee.... lagu blog acik best!!! hari2 nak masuk blog acik.. hehe

    BalasPadam
  2. ok jer nak masuk lam blog yg ade lgu tp jgn player yg berat2 sudah.. kalau utube, amik yg jenis lagu ade lirik, takyah video.. :)

    BalasPadam
  3. kadang saya dengar kadang tu saya trus stop ...

    BalasPadam
  4. bukan apa, mmg tak salah. tp bg aku yg ske dengar lagu time blogwalking, ttiba ada lagu interframe, haa fhm2 jerla. ko nyer kira ok lg sbb boleh stop

    BalasPadam
    Balasan
    1. hhahahha biaelah tu bro ... nak buat guane

      Padam
  5. buat apa yang menggembirakan hati... ^_^... untuk saya pulak...asalkan lagu tu soothing dan sedap didengar. blog x lambat loading...occay jer...jalan jer...redah jer... ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. hhahahhaha tulah :) terpulang pada owner blog la

      Padam
  6. setuju , yang main sembunyi player tu susah skt . terpaksa off kan laptop speaker . hehe

    BalasPadam
  7. saya gune scm jugak :D boleh nak letak lagu, sy sendiri letak instrumental music,kalau nak letak lagu pilihlah yg sesuai, janganlah letak lagu hard core..menyakitkan telinga jee :D btw, lgu wanita nii best ~

    BalasPadam
  8. best pe dgr lagu kat blog..heheh..anyway acik,,mulot org xleh tutop kan,, :) keep it up.. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. setuju tu :) mmmg pon ..mulut orang tak boleh tutup

      Padam
  9. kadang-kadang memang annoying gak, dengar lagu ntahapahapantah.. tapi ada jugak yang ada taste yang bagus, memang sedap jer lagu dia pilih.. kita pun sedap jer layan blog.. macam Acik punya!

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu cikgu ..kena pilih lagu betul-betul :) ..terima kasih cikgu

      Padam
  10. biasa kalau bukak lappy mmg suka mute.. hehee.. so kalau masuk mana2 blog mmg tak dpt dgr lagu..aahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha nie bagus :) so tak payah bising2 kan

      Padam
  11. bila masuk blog acik je mesti tenang je, sbb lagu best n menenangkan,hee...betul tu, biar la org nak cakap, mulut org mana boleh tutup kan, juz think positive la kan :) btw mmg suka kump dehearty neh..slalu dgr lagu diorg :D

    BalasPadam
  12. dont worry janji yakin tp agak2lah kalo letak lagu rock...terkejut viewer hee

    BalasPadam
  13. Ada setengah reader tak suka blog yang ada lagu..haha.. Bagi azwa, ok je ada lagu . Yang jadi tak okay, kalau yang dipasang tu bagai nak tercabut ekor..haha.. memang geram . Kalau lagu slow2 tu boleh lagi.. yang paling geram yang pasang music yang tak pause tu.. rasa macammmmm.. apedahh..haha.. :) Nice song dekat blog acik !!..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha kan ;) x pelah sabo jelah .. thanks

      Padam
  14. nk letak?,.letaklah,.asalkn boleh pause/off,.kalo x,,blog die yg ak tutup,.hohoho

    BalasPadam
  15. sy lebih suka membaca tnp sbrg musik latar, so kalau ada button pause/stop sy stop..mudahkan pembaca kata org

    :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. yeke ..maaflah kalau datang ke blog nie ada bunyi ... :) because aku tak suka sunyi :)

      Padam
  16. Ni semua terpulang kpd blog owner kan.. Tp tulaa, kalau ada butang pause/stop lagi baik cos not all readers suka blog ada lagu. Vee pulak suka instrumental music :) Cuba pergi blog Lyssa Faizureen, tenang je dengar. And pernah skali tu Vee masuk blog Aisyah Humaira untuk baca berita tentang isteri maut dalam kemalangan. Cun masa tu Vee tak mute laptop so lagu jiwang terus berkumandang. Sebak je rasa bila baca diiringi lagu. Hehee. So yeah, semua benda ada baik ada buruk kan :)) Panjang cakap pulak ni, okay byee ;D

    BalasPadam
  17. Salam satu Malaysia..

    Oke je kalau letak lagu dalam blog. Mungkin yang tak suka tu sebab dia rasa tak dapat konsentrate membaca masa ada lagu kot. Tak pun sebab dia terkejut, syok2 sunyi sepi tiba2 buka blog yg ada lagu dan volume laptop dia full. hahaha!

    oke je la ada lagu. Kalau yg tak suka tu, mute kan la masa baca blog org yg ada lagu. :)

    Saya datang blogwalking..
    Jemput lah ke blog sy juga...

    http://www.sofinahlamudin.com/

    atau

    http://www.mohdnasyit.com/

    Entry terbaru :

    1.Team Jana Wang Percuma bersama Sofinah Lamudin : http://goo.gl/hm0qm
    2.Fotografi by Mikoe Namiey : http://goo.gl/5kY2e
    3.Perbezaan Bergantung, tidak bergantung dan saling bergantungan : http://goo.gl/N3zKS
    4.Its Thursday and i should do something GREAT! : http://goo.gl/ua71R
    5.Just let they know and compare which one better : http://goo.gl/A632k

    Thanks! sama-sama kongsi entry ye. :)

    BalasPadam

Coretkan sedikit pandangan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails