Pengikut

Ahad, 10 Februari 2013

Pernah Dapat Mesej Di Balas Hanya "K" ?







Assalamualaikum



Hurey bercuti sememangnya pekara paling best di tambahkan lagi dengan berjalan-jalan dengan orang yang tersayang tentulah mak dan adik beradik. Hari nie acik berniat mahu tulis entry yang pendek saje. Yelah mungkin ada yang jemu tengok acik taip panjang-panjang. Sebelum tu acik nak ucapkan Gong Xi Fa Cai, Selamat Menyambut Tahun Baru Cina kepada semua rakan-rakan dari kaum cina acik, tadi terkejut juga sebab rupanya acik ada juga reader dari kaum cina dan india sebab tadi mereka ada comment di entry acik..sangat terharu.

Ahh pernah tak dapat reply mesej hanya " K" ?

Mesti geramkan bila kita taip panjang-panjang di hanya jawab "K" saje ?? Ohh My Allah apakah semua nie. So acik cuma selami keadaan nie dan minta buat survey di page acik. Dan hasilnya mungkin ini ada sedikit keadaan dan situasi untuk kamu semua .

Situasi Lelaki 

Bila dapat mesej berjela-jela masa tu pulak masa mood tak baik ,tengah lepak tengok bola ataupon tengah main game :DOTA " , counter strike dan sebagainya .Mestilah dapat mesej beribu-ribu pon mesti akan tengok jer ..untung tau jawab hanya "K" sekurangnya sedapkan hati walaupon sebenarnya tak membantu :)


Situasi Perempuan 

Perempuan pula, bila orang yang tersayang mesej dia kemain excited , teruja dan seronok , siap balas berjela-jela sambil muka tersenyum. Sampai satu tahap perempuan bila dah bosan/ geram dengan dengan seseorang tu atau bahasa mudahnye menyampah. Maka mesej di hantar pada kita "K" jugak ..

Sebenarnya memang kadang sedih, gundah gelana dan kecewa bila dapat mesej macam tu.Tapi ambillah positive sikit mungkin itu isyarat dari seseorang tu bahawa dia buzy, atau pon tak mahu di gangu ataupon tak ada mood. So belajar untuk fikir positive kerana bila kita bersifat positive maka Allah akan kurniakan pekara yang positive jugak untuk kita.

Ahh kepada si penghantar mesej , silalah lepas nie kalau tak tahu nak balas apapon atau sedang buzy buat salinan di note buat A to Z lepas tu paste dan hantar pada dia .Hehehe tak pon jawaplah KKKKKKKKKKKKK panjang sikit , x la K je kan .

Ini hanyalah pendapat acik sendiri.. setuju atau tidak terpulang pada kamu. Kalau kita saling salah menyalah itu tak selesai masalah jadi kita ambil satu alternatif lain dengan fikir positive.Okey mudahkn bye bye adios.

Share This!


24 ulasan:

  1. adoii.. terase la plak.. haha.. maklum la, game dah macam bini dah, takleh nak tinggal game ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahaha biasela tu bro ..faham sgt :)

      Padam
  2. Geram juga tapi lau fikir-fikir balik, bagus lagi 'k' dari xbalas lngsung

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan at least balas walaupon tak membantu :)

      Padam
  3. nyampah kalau orang bala k ja, at least letk la smile ka, sejuk kit mata nengok..

    BalasPadam
  4. hahaha betul2..bussy atau x, terutamanya kalau BF,akan fikir dia da boring kot

    BalasPadam
  5. kekdang bukan malas nak reply acik, masalahnya sy tak tahu nak reply apa acik...hoho..dan kdg2 memang sy malas nak diganggu sy off aje phone...hoho..senang...tp kalau orang hantar "k" aje kat sy memang sy terus tak balas...hahaha..

    BalasPadam
  6. i akan reply k dgn org yang selalu repy k je kat i. yg selalu reply pjg akan ku reply pjg2.. haa baru give and take nama dia hehe

    BalasPadam
  7. takpun nak lagi pjg reply klmnopqrstuvwxyz :)

    senang hati org yang dpt msj tuh..tak jadi marah..marah siap gelak :)

    BalasPadam
  8. Macam tak berbaloi je hantar mesej 'K' jea. Hahahahahahah membazir kredit (-.-)

    BalasPadam
  9. hahaha. memang sakit hati. biasanya ayah yang buat mcm tuuu. sabo je le. hihi

    BalasPadam
  10. pernah gak dapat balasan mesej yang sapatah perkataan je terutama bila kita tanya sesuatu perkara. macam tak ikhlas je nak jawab. lepas ni malas dah nak tanya apa2 dekat orang yang berkenaan.

    BalasPadam
  11. heheh betul gak tu.. aii kalau dh boring sentap i hantar k je haha

    BalasPadam
  12. xkirala mood baik ka tak baik ka bila dpt mesej k je rasa mcm pfffttt...ok2 positif2 dia sbb mgkin ;p

    BalasPadam
  13. jarang dpt msg camtu sbb hp payah sgt nak berbunyi., maklumlah..tak ada orang sudi nak bermsg :D

    BalasPadam

Coretkan sedikit pandangan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails