Pengikut

Ahad, 30 Jun 2013

Bila Lelaki Kena Jaga Baby


Assalamualaikum

Ahh siapa kat sini suka baby ? agkat tangan cepat-cepat. Hehehe acik ini jenis yang suka baby dan kanak-kanak kecil,kalau anak sedara acik hampir semua rapat dengan acik. Dari mereka lahir acik tolong jaga mereka dan seronok sangat bila tengok mereka membesar. Mereka semua buah hati acik , sayang mereka.

Kadang bila cuti sem atau pon hujung minggu pastinya acik akan datang ke rumah mereka untuk jumpa dengan mereka. Kakak acik kemain percaya acik boleh jaga baby dan kadang mereka ada emergency acik yang kena jaga.hahaha ini ada sedikit dialog masa acik jaga baby khalis yang baru berusia 3 bulan. 



Sebenarnya jaga baby tak ada susah sangat yang penting kena sabar dan yang kadang hilang kesabaran bila malam tu dia terbagun, nak susu , buang air besar kembung perut dan macam-macam lagi.

Paling best nie kan bila bau baby, harum sangatkan,  masa first time memang kalutlah , kadang tetiba dia menangis dan meragam . Tapi baby khalis nie suka kalau ajak jalan jalan , tapi bila letak je mulalah dia nangis, comel betul.

Hahha acik nie memang suka sangat baby , dah buat latihan untuk jadi bapa yang baik nanti cewah, insyaALLAH. Kata akak acik dari dalam kandungan hingga di membesar kena selalu dengarkan ayat suci al quran kerana bila ayat pertama dia lahir di dengar adalah kalimah suci.Dan bayi aktif tau bila kita dengarkan kalimah suci ini.


oklah acik nak sambung baca buku, besok ada second final paper, kadang bila strees dan down ini , acik cari iktiyar untuk tenangkan diri untuk tidak terlalu tension, ok wish me luck ,Wasalam



Share This!


54 ulasan:

  1. achik jadi papa care rupanya...... ada tokoh tu......... he3...lepas nie boleh ler ada anak sendiri........

    btw..gud luck utk exams besok......

    BalasPadam
    Balasan
    1. insyaAllah jika ada rejeki ada anak sendiri

      Padam
    2. amin...remy doakan kebahgiaan achik nanti...insyaAllah

      Padam
  2. Ada sifat kebapaan rupanya achik ni

    BalasPadam
  3. Bagi pinjam baby tu..hihi...
    comel sangat...kak cik nak juga dukung dia eh...hahaha...

    BalasPadam
  4. jaga baby ni mudah je..
    dia kenyang dia tidur..
    dia jaga, kita layan,
    pampers basah kita tukar..
    semudah A B C..
    hihihihi...

    #nampak bakat nak jadi ayah dah tu... kihkih

    BalasPadam
    Balasan
    1. wahhh , tengok orang berpengalaman pon ckp cm tu , hihihi

      Padam
  5. Suka jugak bau baby, wangi & suci jer..
    Btw, gud luck final exam..

    BalasPadam
  6. pandai acik jaga baby..bakal ayah yang baik ni...:)

    BalasPadam
  7. suka baby jugak, automatik =.=" semenjak jadi babysiter, jaga adik. hehe.

    comel baby tu ^_^

    BalasPadam
  8. comel baby khalis 2 :) btw gudluck acik..

    BalasPadam
  9. amboi acik, hehe..dulu zaza pun takut nak jg baby, tp bila pernah kerja dalam bidang jaga baby, lama2 dah pandai =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan , best pegang baby :) ,comel saje dia :)

      Padam
  10. Menjaga baby perlukan kesabaran. Bolehlah jadi ayah yang penyayang nanti. Pengalaman dah banyak tu.

    BalasPadam
  11. Ciri da ade tu banh. Trk nafas n relax kn diri 4exam esk ea

    BalasPadam
  12. Tapikn...baby ni jgn dibiasakan berdukung...nantu jenuh nak uh di di bawah..sbb baby dh suka didukung..hik3

    Apa2 belajar pegang bby dr skeg pun bagus..sok2 dah kawen senang kan...

    http://Sumijelly.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. aaahh kalau tak nanti kebiasaan , nak dukung saje :)

      Padam
  13. tak ramai yg sanggup buat macam acik tau.. step to be a gud father..cayalah, so..wahai pencari jodoh..carilah lelaki seperti acik ni !

    BalasPadam
  14. Wahhh biar benar acikk ni..bertuahnya sesiapa yg bersuamikan ACikk nanti..kalau baby baru lahir ditinggalkan kt sy, rasanya saya yang nangis kot..hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. best jaga bayi, cubalah , masa inilah dapat uji kesabaran

      Padam
  15. wah.. dah ada bakat jadi seorang bapa la acik ni, untungnya.. akak pun tak berapa reti nak jaga baby.. maklum la anak saudara semua dah besar..
    good luck untuk exam esok ya.. :D

    BalasPadam
  16. jaga baby memang syok, tapi part kena basuh2 tu agak menguji diri :D

    BalasPadam
  17. good luck untuk esok ye acik..wah suka tengok lelaki yang pandai jaga dan dukung budak2 kecil.nanti acik takde dah masalah bila dah kawin,sebab dah biasa ^^

    BalasPadam
  18. Betul ! hasil kajian juga kata ya . bila baby dlm perut selalu dgr ayat2 suci al - Quran , selepas lahir , dia akan beri respon yg sepontan bila dgr benda yg sama .

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu , jadi selalu dengarkanlah

      Padam
  19. Dialognya melucukan..Acik ada ciri2 kebapaan di situ...Good LUCk!! :)

    BalasPadam
  20. haha training dulu nanti ada anak sendiri dah tak kelam kabut dah...apa2 pun good luck utk exam bro...

    BalasPadam
  21. jaga baby memang tak susah acik, sbb baby tak pandai lagi buat perangai, tapi kalau jaga budak yg dah boleh jalan, itu yg bermasalah dengan aksinya, dengan buasnya haaaa..jenuh kita dok kejar

    BalasPadam
    Balasan
    1. heheehehe betul tu , anak sedara yang dah besar, pening pale nak jaga :)

      Padam
  22. betul tu..best sebenarnya..lg2 bila kita tgk perkembangan dia membesar..
    bila dia dah pandai bercakap, mesti lucu dengan teletah dia..
    tapi kesabaran tu yang penting..hehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu :) suka tengok kalau dia dah tumbuh gigi :) comel

      Padam
  23. Comelnya anak buah... :)
    Good luck ...semoga lulus dgn cemerlang.

    BalasPadam
  24. wah dh boleh jd baby sitter nie..hehe
    gudluck utk exam :)

    BalasPadam

Coretkan sedikit pandangan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails