Bila Lelaki Kena Jaga Baby | Best Lifestyle Blog Malaysia

Pengikut

Ahad, 30 Jun 2013

Bila Lelaki Kena Jaga Baby


Assalamualaikum

Ahh siapa kat sini suka baby ? agkat tangan cepat-cepat. Hehehe acik ini jenis yang suka baby dan kanak-kanak kecil,kalau anak sedara acik hampir semua rapat dengan acik. Dari mereka lahir acik tolong jaga mereka dan seronok sangat bila tengok mereka membesar. Mereka semua buah hati acik , sayang mereka.

Kadang bila cuti sem atau pon hujung minggu pastinya acik akan datang ke rumah mereka untuk jumpa dengan mereka. Kakak acik kemain percaya acik boleh jaga baby dan kadang mereka ada emergency acik yang kena jaga.hahaha ini ada sedikit dialog masa acik jaga baby khalis yang baru berusia 3 bulan. 



Sebenarnya jaga baby tak ada susah sangat yang penting kena sabar dan yang kadang hilang kesabaran bila malam tu dia terbagun, nak susu , buang air besar kembung perut dan macam-macam lagi.

Paling best nie kan bila bau baby, harum sangatkan,  masa first time memang kalutlah , kadang tetiba dia menangis dan meragam . Tapi baby khalis nie suka kalau ajak jalan jalan , tapi bila letak je mulalah dia nangis, comel betul.

Hahha acik nie memang suka sangat baby , dah buat latihan untuk jadi bapa yang baik nanti cewah, insyaALLAH. Kata akak acik dari dalam kandungan hingga di membesar kena selalu dengarkan ayat suci al quran kerana bila ayat pertama dia lahir di dengar adalah kalimah suci.Dan bayi aktif tau bila kita dengarkan kalimah suci ini.


oklah acik nak sambung baca buku, besok ada second final paper, kadang bila strees dan down ini , acik cari iktiyar untuk tenangkan diri untuk tidak terlalu tension, ok wish me luck ,Wasalam



Share This!


54 ulasan:

Unknown berkata...

achik jadi papa care rupanya...... ada tokoh tu......... he3...lepas nie boleh ler ada anak sendiri........

btw..gud luck utk exams besok......

Syed Wazien berkata...

Ada sifat kebapaan rupanya achik ni

Unknown berkata...

comel nyer baby tuh...

naomei berkata...

Bagi pinjam baby tu..hihi...
comel sangat...kak cik nak juga dukung dia eh...hahaha...

Unknown berkata...

jaga baby ni mudah je..
dia kenyang dia tidur..
dia jaga, kita layan,
pampers basah kita tukar..
semudah A B C..
hihihihi...

#nampak bakat nak jadi ayah dah tu... kihkih

Teena Tna berkata...

Suka jugak bau baby, wangi & suci jer..
Btw, gud luck final exam..

Awanama berkata...

pandai acik jaga baby..bakal ayah yang baik ni...:)

Unknown berkata...

suka baby jugak, automatik =.=" semenjak jadi babysiter, jaga adik. hehe.

comel baby tu ^_^

tarmizi berkata...

comel baby acik

Fais-SKA berkata...

comel baby khalis 2 :) btw gudluck acik..

Zaza Iman berkata...

amboi acik, hehe..dulu zaza pun takut nak jg baby, tp bila pernah kerja dalam bidang jaga baby, lama2 dah pandai =)

Tetamu Istimewa berkata...

Menjaga baby perlukan kesabaran. Bolehlah jadi ayah yang penyayang nanti. Pengalaman dah banyak tu.

♥ Izni ♥ berkata...

Ciri da ade tu banh. Trk nafas n relax kn diri 4exam esk ea

Sumijelly berkata...

Tapikn...baby ni jgn dibiasakan berdukung...nantu jenuh nak uh di di bawah..sbb baby dh suka didukung..hik3

Apa2 belajar pegang bby dr skeg pun bagus..sok2 dah kawen senang kan...

http://Sumijelly.com

Leeza Dayasari berkata...

amboi2.... heheeeee

PCL berkata...

tak ramai yg sanggup buat macam acik tau.. step to be a gud father..cayalah, so..wahai pencari jodoh..carilah lelaki seperti acik ni !

Unknown berkata...

amboi, ada bakat ni

Unknown berkata...

Wahhh biar benar acikk ni..bertuahnya sesiapa yg bersuamikan ACikk nanti..kalau baby baru lahir ditinggalkan kt sy, rasanya saya yang nangis kot..hahaha

Unknown berkata...

wah.. dah ada bakat jadi seorang bapa la acik ni, untungnya.. akak pun tak berapa reti nak jaga baby.. maklum la anak saudara semua dah besar..
good luck untuk exam esok ya.. :D

effort lab berkata...

jaga baby memang syok, tapi part kena basuh2 tu agak menguji diri :D

||aLeaSaRa|| berkata...

good luck untuk esok ye acik..wah suka tengok lelaki yang pandai jaga dan dukung budak2 kecil.nanti acik takde dah masalah bila dah kawin,sebab dah biasa ^^

Awanama berkata...

Betul ! hasil kajian juga kata ya . bila baby dlm perut selalu dgr ayat2 suci al - Quran , selepas lahir , dia akan beri respon yg sepontan bila dgr benda yg sama .

Azwar Syuhada berkata...

Dialognya melucukan..Acik ada ciri2 kebapaan di situ...Good LUCk!! :)

Unknown berkata...

haha training dulu nanti ada anak sendiri dah tak kelam kabut dah...apa2 pun good luck utk exam bro...

miss yatie berkata...

jaga baby memang tak susah acik, sbb baby tak pandai lagi buat perangai, tapi kalau jaga budak yg dah boleh jalan, itu yg bermasalah dengan aksinya, dengan buasnya haaaa..jenuh kita dok kejar

Adilah Asari berkata...

betul tu..best sebenarnya..lg2 bila kita tgk perkembangan dia membesar..
bila dia dah pandai bercakap, mesti lucu dengan teletah dia..
tapi kesabaran tu yang penting..hehe..

BinMuhammad berkata...

Comelnya anak buah... :)
Good luck ...semoga lulus dgn cemerlang.

cik Anggur berkata...

good luck utk exam nya

Akupenghibur.com berkata...

insyaAllah jika ada rejeki ada anak sendiri

Akupenghibur.com berkata...

amin :) moga sifat itu berkekalan

Akupenghibur.com berkata...

memang comel baby khalis :)

Akupenghibur.com berkata...

hehehe jom dtg sini

Akupenghibur.com berkata...

wahhh , tengok orang berpengalaman pon ckp cm tu , hihihi

Akupenghibur.com berkata...

kan , wangi je :), thankss

Akupenghibur.com berkata...

insyaAllah kak

Akupenghibur.com berkata...

hehe bagus :) latih diri

Akupenghibur.com berkata...

terima kasih :)

Akupenghibur.com berkata...

thanks Ska

Akupenghibur.com berkata...

kan , best pegang baby :) ,comel saje dia :)

Akupenghibur.com berkata...

insyaALLAH :)

Akupenghibur.com berkata...

aaahh kalau tak nanti kebiasaan , nak dukung saje :)

Akupenghibur.com berkata...

allahuakbar, thanks PCL

Akupenghibur.com berkata...

best jaga bayi, cubalah , masa inilah dapat uji kesabaran

Akupenghibur.com berkata...

thanks kak :) insyaALLAH

Akupenghibur.com berkata...

heheehehe insyaALLAH praktis nie

Akupenghibur.com berkata...

betul tu , jadi selalu dengarkanlah

Akupenghibur.com berkata...

hehehee yeke ,alhamdulilah :)

Akupenghibur.com berkata...

thanks timi :)

Akupenghibur.com berkata...

heheehehe betul tu , anak sedara yang dah besar, pening pale nak jaga :)

Akupenghibur.com berkata...

betul tu :) suka tengok kalau dia dah tumbuh gigi :) comel

Akupenghibur.com berkata...

thanks BM :)

Unknown berkata...

amin...remy doakan kebahgiaan achik nanti...insyaAllah

Nina Mads berkata...

wah dh boleh jd baby sitter nie..hehe
gudluck utk exam :)

Aida Ismail berkata...

Calon bapa mithali ni. Hihi~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails