Pengikut

Isnin, 30 September 2013

Review Blog Paling Gempak Minggu Ini : Kisah Seorang Perantauan Di Jepun



Assalamualikum

Maaf sebelum itu kerana kelewatan review dan beri hadiah kerana kesibukan yang melampau sehinggakan tak ada masa untuk melakukan segalanya. Hari minggu pun tetap ada aktiviti yang perlu di laksanakan. Hari ini acik akan review salah seorang pemenang Segmen Giveaway fizizaidi With Blogger Awesome! 

Siapa lagi kalau bukan seorang blogger yang semakin meningkat naik namanya iaitu blogger biskutcelup. Blogger ini menggunakan URL : http://biskutcelup.blogspot.com/. Nama Sebenar pemilik Muhd Akmal Bin Halim berasal dari ipoh perak. Merupakan pelajar tahun akhir jurusan kejuruteraan mekanikal di Ritsumeikan University di Jepun.

Jika kamu pengikut setianya tentang perkembangan di jepun dan tempat-tempat yang menarik di jepun pastinya kamu akan menyadari perubahan yang di lakukan dalam blog ini. Blog ini mengunakan tagline Kisah seorang Perantau.


Kita kenali secara personaliti di alam maya dahulu .Akmal halim seorang yang  mesra alam dan tak tidak sombong, yang paling penting acik dapat lihat dia seorang yang prihatin dan teliti orangnya  kerana setiap kami comment yang di utarakan dan pendapat itu pastinya di jawabnya dengan penuh telus.

Blog ini mempunyai 1507 follower dan berikut adalah kelebihan blog akmal halim

1.Penulisan yang bersahaja ,mudah di fahami dan jelas tentang cerita yang hendak di sampaikan
2.Pemilihan warna blog yang padan dan sedap mata memandang
3. Susun atur blog yang kemas 
4. Penyampaian cerita yang ringkas tetapi jelas.

Kritikan/ Cadangan untuk Blog Akmal Halim 

1. Rasanya perlu penjenamaan semua blog
2. Kotak comment di tukar ( hehehe agak susah nak comment lagi-lagi line tenet slow) 

Secara jujurnya acik pengikut setia blog akmal halim sama ada " silent reader" mahupun akan tinggalkan comment.Apa yang acik suka tentulah setiap entrinya pasti ada sesuatu yang menarik ingin di sampaikan. Kisah-kisah di jepun yang ingin di ketahui melalui penulisan yang bersahaja. 

Entri yang paling acik suka adalah : Tips melancong ke Jepun

Dan sebenarnya banyak lagi entri yang menarik, apa tunggu lagi ?? jom serbu blog akmal halim ini :) 


Share This!


24 ulasan:

Syarafi[skyforce331] berkata...

kena terjah!! :D

puteri airyn berkata...

Ya.. blogger Akmal Halim.. memang seorang yang mesra dan entri-entri di blog beliau sangat bagus.. Samalah Kak Erin pun selalu je terjah blog Akmal.. Blog Acik pun Kak Erin selalu terjah jugak.. Hehe

Wirda Amir berkata...

Salam acik...

Akak tak pernah ke sana..in sya Allah..tak dpt ke jepun...dpt timba pengalaman pemilik blog tersebutpun jadilahkan...tq acik...

Nao Mei berkata...

hihi...jom kita kenal...:)
dah kenal pun...tapi jarang singgah..
lepas nie rajin2 singgah

Khir Khalid berkata...

Tahniah.. sy baru je kenal beliau.. Thanks Acik :)

Farah Waheda Wahid berkata...

tahniah kepada yang telah di-review oleh Acik... bolehlah melawat2 ni...

bloggerlelaki.com berkata...

jom paakt terjah blogger hebat ni..hu3

Liza Licha berkata...

hm.. selalu pergi tgk blog dia. hehe

Kathy Rbain berkata...

selalu datang jenguk akmal...

Norhasniza Khalid berkata...

hihi, mama nak melawat jepun, tak mampu..... so, singgah lah blog beliau.. best! owner blog pun sporting...

Mizz Aiza (Dunia Kecil) berkata...

pernah pergi ke blog beliau.. beliau memang seorang yang mesra dengan semua orang..

Bin Muhammad berkata...

Sebuah blog yang wajar utk di terjah. Mengenali budaya dan suasana di Jepun dari kacamata orang kita yg menetap disana.

p/s: Oooo...macam ni ke cara review blog

Kisah Si Dairy berkata...

rajin juga jadi stalker kat blog dia..sebab suka tengok gambar2 yang cantik

mazni berkata...

saya pun suka baca blog biskutcelup ni. menarik semua entry2 dia. orangnya pun ramah mcm acik juga :)

Yumida Huda berkata...

wow or jauh tuuuuuu
Jemput join & menangi hadiah bernilai RM550
Giveaway Butik Comel Collection

Norniwanie Nasarudin berkata...

Antara blog terawal yang wanie follow blog dia lah..hehe..tahniah sebab telah menang segmen tersebut dan direview oleh acik..:)

Akmal Halim berkata...

terima kasih ye acik sebab sudi review..review yang detail dan mantap kot..tahniah :D

yang pasal cadangan tu nanti aku fpertimbangkan ye..thx bro :)

Syuhada Salleh berkata...

nak siggah la..

S.K.A berkata...

ok terjah =) pnh juga terjah blog bro Akmal ni..terasa cam dunia anime je he3

veesandy berkata...

dia mcm pernah terjah blog saya ... nanti saya terjah blog dia ...

Bahrain Ramlan berkata...

aku pun pernah ke blog dia..memang menarik kisah dia..

dari:
akubahrain.com

Mieza Jhaa K berkata...

nanti kalau nak pergi Jepun, dah tahu siapa yang patut dihubungi..senanglah..

Fizi Zaidi berkata...

tahniah bro akmal :)

Addasyuhadadisini berkata...

seronok kan klau dpt tips dri blogger lain..:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails