Peperiksaan PCE General & Life Insurans | Best Lifestyle Blog Malaysia

Pengikut

Sabtu, 3 Oktober 2015

Peperiksaan PCE General & Life Insurans


Assalamualaikum

Sebelum ini acik ada update status berkenaan peperiksaan insurans yang acik amik iaitu PCE untuk general dan life insurans. Ramai yang "private massage" bertanyakan bagaimana dapat note dan bagaimana keputusan ?

Alhamdulilah keduanya lulus, walaupun acik tidak menghadiri kursus dan terus ambil exam. Berkat doa mak dan kamu semua serta usaha berbuahkan hasil.

Kenapa acik ambil exam PCE ?

Kerana acik mula bekerja di easy rhb Kota tinggi dan merupakan satu syarat untuk bekerja.

Alhamdulilah Allah permudahkan urusan tersebut.Exam tersebut acik ambil di Wisma Sime Darby berdekatan Plaza Hotel di Kuala Lumpur.

NOTA DAN CONTOH SOALAN PCE GENERAL DAN PCE LIFE

PCE E-BOOK
Part A Chapter 1 to Chapter 13
Part B Chapter 14 - Chapter 20
Part C Chapter 21 - Chapter 30

PCE MOCK PAPER (ASSESSMENT QUESTIONS)

PCE A+C ( Life )

PCE B (General)

Jika ada kelapangan datanglah ke easy rhb kota tinggi jika ingin bertanya dan berjumpa dengan acik secara personally.

Harap dapat membantu rakan-rakan yang mahu ambil exam tersebut.


Share This!


26 ulasan:

MommyKemai berkata...

exam PCE ini wajib untuk penjual insurance sahaja ke? bagaimana dengan agen pelaburan seperti Unit trust?

Akupenghibur.com berkata...

Kalau insurans ye siap ada satu lagi test CEILIE ..unit trust tak pasti..

Akupenghibur.com berkata...

Kalau insurans ye siap ada satu lagi test CEILIE ..unit trust tak pasti..

Bunda_nora berkata...

Salam hujung minggu .dari Bunda..

irrayyan berkata...

tahniah ya acik

Mohd Nizam berkata...

salam... saya telah pun menduduki peperiksaan insuran dalam tahun 2000.. x berapa ingat thnya.. dan saya telah pun diberitahu oleh egen tersebut bahawa saya telah lulus di dalam peperiksaan tersebut... but hingga kini saya x dapat sijilnya.. bole x saya semak keputusan saya tersebut n bagaimana caranya

keith Tew berkata...

Malay PCE Set B dah Delete la

SURIANA BINTI PANAUNGI berkata...

Tq, saya dah lulus exam
Tq sharing soalan dan jawapan ya...
Berguna sangat...

Lepas ni saya perlu buat apa?
mohon tunjuk ajar
1072671543

SURIANA BINTI PANAUNGI berkata...

Tq, saya dah lulus exam
Tq sharing soalan dan jawapan ya...
Berguna sangat...

Lepas ni saya perlu buat apa?
mohon tunjuk ajar
1072671543

Unknown berkata...

Salam...
Untuk amik lesen insuran general kena amik exam part A&B ke? Prosedur sama macam amik exam takaful ke?

Boleh email kat sy detail utk amik exam general
syazahazwani210@gmail.com

Tq

Unknown berkata...

Salam blh saya tahu cara untuk menduduki exam general insuran,
Boleh email kat sy detail untuk ambik exam general
shauqiee942@gmail.com

FluffyBunny777 berkata...

Salam boleh email kat sy details soalan n answer unk smua set yg acik ada dlm bm? Tq ya acik. sarah.sakinah@yahoo.com sy sgt2 memerlukan harap acik boleh bantu sy :(

FluffyBunny777 berkata...

Acik

Unknown berkata...

assalamualaikum acik saya sangat2 memerlukan pertolongan, sy perlukan soala pass year smpai set e dalam bahasa boleh send kan pada email saya, sarah.sakinah@yahoo.com. sy sgt berharap acik dapat tolong saya yg memerlukan sy bakal ambik exam minggu hadapan dan saya tlh 2 kali gagal untuk pass exam sy x dpt apa2 soalan sebelum ini harap acik dapat membantu. tqq :)

Unknown berkata...

assalamualaikom acik...sy sgt2 memerlukan bantuan drpd acik...sy ingin mengambil exam pce general..blh x acik bg contoh soalan n jawapan bg exam pce..blh send email sy eshamtahir@gmail.com...hrp acik dpt m'bntu sy yg dlm kebuntuan..trima ksih byk2..

Unknown berkata...

As'salam..mohon bantuan acik,berniat utk ambil exam,mcm mana nk berhubung dgn acik

dalinda79 berkata...

Assalammulaikum..boleh x email cnth soalan cmne nak ambk exam general..sy dah mohon tp masih blur utk exam

Unknown berkata...

macam mana cara nak aply exam ni ye? siapa perlu kita hubungi?

Nuralif berkata...

Kalau contoh kita dah ada pce tapi nak tukar nama or pindahkan hak sijil tu kepada org lain boleh ke?

NurulFurqan berkata...

Bagaimana nak dapat kan sijil exam pce ni?

Unknown berkata...

Sydah duduk exam 3 kali tapi saya gagal.Before exam I ready all notes and doing examples of questions in onlinebut still x lulus

Unknown berkata...

Hai, blh tak tolong saya, email soalan dan jawab ke add anusha2921@gmail.com

Unknown berkata...

Hai Acik, TERIMA KASIH BANYAK!!! Saya telah lulus and dapat Grade B untuk PCE Part B Exam (General Insurance)!! Contoh2 yang Acik share kan kat sini amat dan sangat berguna!! Thank you so much Acik!! Terbaik!

Maria Ibrahim berkata...

Hai... mohon pertolongan .saya sudah 2x gagal exam saya sblm exam saya mmg buat nota tapi masih gagal .tapi saya masih mau buat kali ke3 . Exam kali ni pada jumaat depan .saya sgt2 berharap saya boleh dapat soalan dari acik . boleh emailkan soalan dan jawapan PCE Dan Ceili. T kasih acik.

Sharmine Azira berkata...

Salam puan, macam mana dengan exam kali ketiga? Okay tak? Sy pun repeat balik isnin minggu depan 27hb. Takut ni. Sy dh cuba rujuk contoh soalan yang dikongsi oleh penulis. Harap dapat membantu dan ada lah rezeki sy aminn. Sebelum ni dah gagal sekali. Ni kali kedua ambil semula. Puan macam mana? Harini ya exam? Okay tak?

Unknown berkata...

Saya pn ambik exam nx month..boleh tlg emailkan saya soalan n jawapan nya skali??email saya NadiaFarhana8868@gmail.com..segala pertolongan sangat saya hargai..terima kasih..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails