Pengikut

Selasa, 14 Jun 2016

Keluaran Proton Perdana 2016,Berbaloikah Harga Yang Ditawarkan ?


Asslamualaikum, Kereta proton Perdana generasi ke 4 telah di lancarkan. Wahh nampak lebih lebih ekslusif dan mewah. Seperti mana yang semua sedia maklum, Proton telah menjalinkan usahasama dengan Honda bagi ‘melahirkan’ Perdana 2016 ini. Di mana Perdana 2016 ini dibina berasaskan model Honda Accord (CP)2007. Kalau diikutkan, ia merupakan konsep ‘rebadged’ yang diberikan suntikan tersendiri bagi rekaan luarannya, namun masih menggunakan elemen yang sama bagi organ dalam hudnya termasuk penjana kuasa dan transmisi.

Rupa Kereta Perdana 2016








Jadi tak pelik reka bentuk ianya seperti Honda Accord.

Berbalik kepada Perdana 2016, jika dilihat dari imej luarannya, ternyata Perdana 2016 ini cuba lari dari dibayangi oleh model Accord. Bahagian hadapan Perdana 2016 ditampilkan dengan kemasan berwarna hitam beserta bar krom yang tebal merentanginya. Logo Proton baharu yang besar dan berkonsepkan 3D diletakkan di bahagian tengah. Kemasan trim nipis turut ditempatkan pada barisan kedua gril tersebut.

Spefisikasi Proton Perdana 2016




Proton Perdana 2.0 dikuasi enjin 4 silinder 16-valve SOHC yang menghasilkan 154 kuasa kuda dan 189Nm torque.

Perdana 2.4 pula mempunyai enjin 4 silinder 16-valve DOHC yang menghasilkan 178 kuasa kuda and 222Nm torque.

Warna Proton Perdana 2016



Proton Perdana baharu ini didatangkan dengan 6 warna menarik iaitu Ruby Red, Sterling Silver, Graphite Grey, Cotton White, Midnight Black dan Citrine Gold.

Harga Proton Perdana 2016

Tapi ya Allah bila tengok harganya terbeliak biji mata.

Variasi 2.0 : RM113,888
Variasi 2.4 :RM138,888

Apapun tepuk dada tanya selera, jika mampu silakan, jika tidak mampu tengok sajelah.

Iklan TV Proton Perdana 2016


Share This!


9 ulasan:

  1. Cantik. Tapi saya hanya mampu pakai Toyota je. Buat masa ni saya pakai Totota Rush.

    BalasPadam
  2. Model kereta terbaru proton yg hebat n canggih ni mesti berbaloi membelinya tu.

    BalasPadam
  3. proton baru ni mmg nampak canggih & design yg menawan TAPI saiz over dari petak parking sedia ada..dah mcam ala2 limosin plak sizenye

    BalasPadam
    Balasan
    1. Confirm ke melebihi petak parking..mana nak park ni

      Padam
    2. Confirm ke melebihi petak parking..mana nak park ni

      Padam

Assalamualaikum
Sila Tinggalkan Sikit Kritikan Anda :)
Jom Ketahui Rahsia Rezeki Ramai Orang Tak Tahu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails