Pengikut

Ahad, 5 Mac 2017

Nasi Tak Bersalah ! Tapi Lifestyle Kita Yang Salah



Assalamualaikum

Acik aku nak diet, maka dengan itu secara official aku nak stop makan nasi !

NASI TAK BERSALAH!

Ramai orang salah sangka. Nak kurus kena elakkan nasik padahal pada masa yang sama ambik hidangan lain yang melebihi kalori yang kita dapat daripada nasi. 

Makan nasi tak salah. Malah makan nasi lebih kenyang daripada makan benda-benda lain seperti cereal ataupun biskut.

Yelah kita nie, badan besar.Tiba-tiba stop makan nasi, perut terkejut dan masuk angin. Kadang badan mengigil, maka jadi lapar yang lebih lagi.

Maka kita akan makan lebih lagi. Nasi kena makan tapi portion yang kecil. 

Bukan nari penyebab gemuk tapi lifestyle kita yang salah. 80% pemakanan & 20% workout barulah okay.

Satu lagi selalu berlaku diet 2 minggu, tak nampak kesan terus berhenti. Hakikatnya semua yang kita lakukan kena kosisten.

Selalu orang lupa adalah banyakkan minum air masak atau air mineral.

Langkah awal cuba berhenti makan fast food, berhenti minum air gas dan kurangkan air bergula.



Share This!


8 ulasan:

  1. statement last tu yang payah chik. hehe. sedap tu. kihkihkih

    BalasPadam
  2. saya makan je, janji imbangkan dengan senaman. klu jaga pemakanan tapi tak senaman pun tak guna juga hehe..

    setuju bab last statement tu ;)

    BalasPadam
  3. tgh tgk smbil plan nak diet. kui2

    BalasPadam
  4. kannnn sellau salahkan nasi,sian dia hahahaa

    BalasPadam
  5. waalaikummusalam
    100% setuju...
    kecian kat nasi tu
    hihi

    BalasPadam

Assalamualaikum
Sila Tinggalkan Sikit Kritikan Anda :)
Jom Ketahui Rahsia Rezeki Ramai Orang Tak Tahu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails