Kereta tak boleh start ?Jangan panik hubungi Bateriku.com di Johor | Best Lifestyle Blog Malaysia

Pengikut

Ahad, 8 April 2018

Kereta tak boleh start ?Jangan panik hubungi Bateriku.com di Johor



Aku jenis memang tak tahu banyak tentang kereta lagi-lagi bab engin dan sekitarnya. Tahu start engine dan jalan dan basic penjagaan je aku tahulah. Cuti biasalah aku pergi jalan-jalan bawa mak aku. Nak balik, dengan hati berbunga-bunga, start kereta tak boleh hidup naik gelabah aku.

Ya Allah kenapa kereta aku nie ?

Berpeluh-peluh aku rasa.Bateri aku kong nie, cetus hati aku.

Cepat-cepat aku tanya dalaam group whatsapp dan ramai cadangkan bateriku.com. Tapi bateriku.com ada ke di johor ?

Bateriku.com tiba
Cepat aku telefon 1300-22-2324. Bertanyakan adakah bateriku.com cover untuk area Johor ? 

Alhamdulilah, cover.Jadi setlah temujanji dan beritahu kereta jenis apa.Kawasan mereka cover di sekitar kawasan saujana kota tinggi, tiram, johor bahru, pasir  gudang dan kawasan lain-lain.

Lega rasa. 

Paling penting mereka akan bagitahu estimate masa mereka akan tiba.

Setibanya mereka, pertama sekali mereka akan check bateri.Setelah itu mereka akan check menggunakan alat mereka. Setelah melihat bacaan dan advice untuk tukar. Maka tukarlahh.




Aku sempat juga berborak-borak dengannya.Katanya kadang  kereta tak boleh start bukan sebab bateri sahaja. Bila bacaan bateri okey tetapi masih boleh hidup kadang kala di sebabkan  alternator, starter, grounding dan sebagainya. 

Siap aku tanya, kalau kita call untuk pemeriksaan bateri dan dapat tahu masalah lain bukan dari bateri akan di kenakan caj ? 

Tidak di kenakan caj untuk pemeriksaan tersebut, tetapi kalau masalah itu dari bateri hanya bayar harga bateri sahaja.Jawab staff tersebut.

Macam aku masa itu tak bawa duit, gelabah betul. Tapi tak risau pembayaran bole di lakukan  kad kredit & kad debit.



Aku cerita pengalaman aku, kalai jadi dengan korang semua. Jangan gelabah dan tenang. Telefon bateriku.com , mereka akan membantu.

Untuk warga johor dapatkan contact no ini.

Untuk lebih detail seperti di bawah : 

Call : 1-300-22-2324
Facebook : Bateriku.com


Share This!


12 ulasan:

Asyiqin berkata...

kin pernah gunakan khidmat bateriku.com ni 2 kali dah. perkhidmatan terbaik setakat ni (:

Sales Marketing berkata...

naseb baik terbaca blog ini..sedang mengalaminya.. arghhh

YB Shehan berkata...

bagus ni.. mmg emergency, cari dorg

Sofinah Lamudin berkata...

Alhamdulillah. Nasib baik ada bateri.com... Kalau saya pun akan cari service macam ni juga...

Nina Mirza berkata...

Wah.. Bagus ada nya perkhidmatan gini. Kalau kak nina laaaa.... Berlaku tengah jalan, blank buntu terus tak leh fikir. Ok thanks Acik. Nak save sesiap dalam contact phone ni.

noorhaidaz eyda berkata...

Baguslah. Lpas ni xpayah risau lg kan kalau emergency

✿Cik Cappuccino Latte ✿ berkata...

CCL tak pernah guna perkhidmatan bateriku.com . Tapi perkhidmatan ni memang bagus .. sedikit sebanyak dapat jugak menolong saat2 kecemasan

mas saari berkata...

Bagus ada service camni, takde kita gelabah kalau bateri kereta kong, call je diaorang.

paridah berkata...

wah mudahnya ada servis gini xlh kalau ditmpa mslh cenggini kat jalan

Lisa Nurulain berkata...

wahh johor pun dah ada ye .. ok la lau gitu. dlu ingtkan takde lagi

Aisya Ismail berkata...

Bateri.com ni 24hours ke?

AziRahmanDotCom berkata...

Mudah ada service macam ni. Pastikan simpan number bateriku.com dalam handphone.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails