Bila Perempuan Merajuk...Adehhh | Best Lifestyle Blog Malaysia

Pengikut

Sabtu, 13 Ogos 2011

Bila Perempuan Merajuk...Adehhh

Asalamualaikum 

Hai semua apa kabar ??? hehe aah senyum la cikit jangan masam jer muka, macam biase la bila dah taip nie ada jer cerita yang di kongsikan ok tajuk hari nie "Bila Perempuan Merajuk" tulis tentang nie kerana penat dah nak menjawab soalan kawan-kawan tanya...adehhh dah mcm Dr Cinta padahal pengalaman pon tak banyak dalam bercinta. Fail lagi adalah but takpe mahu kongsi apa yang acik tahu,same-same kita tukar pendapat :)

Ahh yang lelaki tu amik perhatian yang perempuan tu aah boleh ajar kepada lelaki yang tak tahu or pura-pura tak tahu.Aaah maka bermula cerita hehehee okey acik nak kongsi cara yang mudah 

Mintak Maaf la Dulu

Kepada Lelaki semua perempuan nie berjiwa lembut ..cewah hehe mintak la maaf cakap apa salah kamu,terus terang dan tipu tu agak-agak la jangan la melampau. Cakap hal sebenarnya,perempuan suka lelaki yang jujur..
Belikan Hadiah

Kalau mintak maaf juga tak jadi jugak, apa lagi beli la hadiah yang perempuan tu suka...gula-gula,coklat,bunga,dan sebagainya..aah time nie nak tengok kamu peka tak apa si perempuan tu suka....jgn la beli pen,gula-gula sebiji.Jangan kedekut sangat & berkira ...

Buatlah Kejutan

Kejutan tu mean berilah something yang akan di ingat sampai bila-bila...contoh bawak tepi pantai pasang lilin banyak-banyak bentuk love wow mesti gempak bro cercuba ...
Buat Lawak 

aah mase nie la tujukkan bakat yang terpendam buat lawak dengan dye cuba hiburkan hati dye...ala malu sikit jer..kurangkan ego ..biarlah orang tengok pelik jer ..asalakan dapat hiburkan hati dye
call la cakap elok-elok....

ada sesetengah lelaki tu malu nak cakap depan-depan ..adehh x gentleman langsung..aaa paling senang call la dye..cuba tenangkan dye dulu...cuba beri kepercayaan yang kamu tak akan buat lagi kesilapan...tak akan buat dye merajuk lagi ...ishh mcm tak biasa pulak heehehe
Berikan kata-kata yang ‘manis-manis’

ahh mase nie la nak manis-manis ckit....Masa si Dia tengah merajuk,cuba kamu bergurau senda dengan dia dengan menggelarkan si Dia,“bucuk”,“comot”,“manje” dan sebagainya hehehehe. Pada itu,selit-selitkan ayat-ayat power anda dalam perbualan...masa nie la tunjukkan kelebihan anda usha balik....adehh tu pon nak ajar kew 
Gunakan Lagu ..

Ahh zaman sekarang semuakan mesti ada kaitan dengan lagu-lagu ..masa bertemu lagu lain,mase bercinta lagu itu la inilah ..mase putus lagu lain..aahhh gunakan lah lagu tu..pasang kuat-kuat ..nyanyikan...jadikan diri kamu open aaah nyanyilah ckit walaupon suare tak sedap ...
Buat Tak Tahu 

Cara nie adalah paling banyak lelaki gunakan ..buat tak tahu bila perempuan merajuk ..tak ada jiwa betul...dengan alasan nanti elok la dye..adehh kalau dengan cara nie kena hempuk jangan salahkan acik hehehe sebab nie cara yang paling sengal ..

Lastly Merajuk Balik 

Hehehehcari nie paling berkesan kot...aah buat muka kesian..lepas tu buat-buat la merajuk balik...hehehhe mesti si dia tak sanggup tengok kamu merajuk .... but adehhh bagi la si dia merajuk ..pujuk la...

pada acik perempuan nie berjiwa lembut & halus...senang bertolak ansur jika kena dengan caranya..biasenye merajuk tak lama...perempuan mane yang tak merajuk??? kadang-kadang tu mereka saja merajuk supaya anda berikan perhatian pada mereka..so fikir-fikirkan la....tu pon kalau nak tahan lama dalam perhubungan okey...adios :)

Share This!


38 ulasan:

mia shafie berkata...

heiiiiii org yg prtme bce n org prtme post...entry awk mmg best....

GadisAntik berkata...

mostly, klu bf syu, dye akan pujok sekali je. klu x, dye wat duno. sakit hati nye la!!! kiki..

Akupenghibur.com berkata...

mia thak u :)

Akupenghibur.com berkata...

syue wah biase la lelaki mmg cm tu same jer gn acik ahahaa

Alya EsprĂ©zzo™ berkata...

hahahaha biasa la tu, dah lumrah pmpn la merajuk2 niee..hahahahaha

eyh blogger baru? jom baca :)
http://www.alyaesprezzo.com/2011/08/kucing-pun-pandai-bagi-tips.html

shafiqabdshukor berkata...

woohooo..
bljr2...'
hehehe

Akupenghibur.com berkata...

alya : btl tu heheheheh

syafiqa bgs belaajr :)

Unknown berkata...

Best entry nie
Salam kenal,
nice blog,
done following you,
Kalau free jemput singgah ke blog saya,
Bagi komen and nasihat ok.
http://fahmiefiras.blogspot.com/

Akupenghibur.com berkata...

ok fahmie :) thnk u kinjing di sini

Azura Mendezz berkata...

Buat x tahu??URRGHHH~~ mmg cri pasalla!
Haahahahahah!! =P

Akupenghibur.com berkata...

hiihiihihihih mmg pon

Lala Adila berkata...

nice . lau i , maaf pun da ckop kot . hahaha . :P

Akupenghibur.com berkata...

lala aahhh bgsnye ":)

Awanama berkata...

nice , tapi kalau care aku pulak , pujuk diri sendiri jer , tapi yang laki tu pun kena la belajar say maaf :)

Akupenghibur.com berkata...

yuo tol tu ...n eih phm psgn

bexraz berkata...

nice.... hahahaha

Awanama berkata...

kbnyakn lelaki ego tinggi sgt..huhu

Eykin Hamzah berkata...

pujuk sampai dia cair eh..pmpuan nie kejap je merajok dia cye lah..jgn putus asa yek..

Akupenghibur.com berkata...

yup thnk u semua

Akupenghibur.com berkata...

c kartun ego tu biase la

cik abbit berkata...

suke bile encik sunny pujuk dengan nyanyi lagu pebret

Akupenghibur.com berkata...

wow untungla

piko berkata...

untunglah kalau semua teruna pikir macam jie.. -.- hehe

Akupenghibur.com berkata...

ermmm aaah ajar la kepada lelki tersebut maka jadilah ia

kaizen berkata...

merajuk balik?? abes bler nak setel kalo cmtu??? haa cer jawab...

Akupenghibur.com berkata...

kaizen pernh bercinta X nie ...heheeh bila merajuk tu nnti salh sorang mesti mengalah ... n pujuk btl2 ..hehehehe biase la mane ada psgn nk bergduh lame2

Unknown berkata...

bnyaknye nak kena wat ....

Akupenghibur.com berkata...

hiihihihhi tu pilihn jer

noraziah aziz berkata...

hah!!~bf aku selalu buat tak tahu je bile aku merajuk..last2 skang aku pun buat tak tahu ng die..ko punyer pasal la..aku takmo amek tahu..
ngeee~

Akupenghibur.com berkata...

haahhaha adehh cm tu kew

Unknown berkata...

hahaha best! semua tu sama macam bf i buat.. paling tak bleh blah, bab merajuk balik tuh! kahkahkah

Akupenghibur.com berkata...

hheheeh kkdng kena jgk

nuurjana berkata...

ade ke laki nk pk canggini??haha..

afiqahsamsuddin berkata...

: ta laa , ta semua pmpn mcm ni laaa . :P

Unknown berkata...

hehheeh... betol33... setuju....!!!!!!!!!!!!!

Akupenghibur.com berkata...

jana ada jer :)

ungu yup btl tu

faten thank setuju

Unknown berkata...

hahaha post ni lucu la.. last2 dia merajuk balik

Mohd Fauzi Bin Seman berkata...

mcm mana kalau perempuan terus tawar hati. agak2nya perlu x pujuk?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails