Pengikut

Jumaat, 19 Ogos 2011

Jangan Jadi Queen Atau King Control



Assalamualaikum

Waalaikumusalam heheehe tolong jawapkan, hai semua acik sekali menulis entry ini kerana di hujani dengan pelbagai persoalan kawan-kawan di facebook.AAh sebelum tu,mcm biase senyum dulu baru best nak bercerita. Pada Mulanya acik nak tulis entry nie pada sabtu nie tetapi terlalu banyak dengan soalan yang di tuju pada acik macam mane control pasangan zaman sekarang .Ok acik mejawapnye dengan memanipulasikan tajuknye,so tajuk kita hari nie adalah " Jangan Jadi Queen & King Control"

Masih lagi dengan tajuk nie, memang pening pon. Acik sendiri pernah alaminya sendiri dan soalan ini di berikan oleh kawan-kawan di forum & facebook.Sebelum itu, Cinta itu seperti biase ada pengertian masing-masing.Malah ada juga yang katakan erti cinta ialah

C-Cinta
I-Itu
N-Nikmat
T-Tapi
A-Awas

kenapa awas ?? kerana cinta boleh jadikan kamu buta.Sewaktu bercinta Semua indah hilang semua keburukan dan kecacatan. Hahahaha cinta itu memang indah tapi bila dalam bercinta mula pasangan itu di kawal abez atau di control semua .

Hal ini pernah terjadi sendiri pada acik memang tension sangat bila kena control dengan pasangan nie rasa indah itu tukar jadi pahit. Ok acik akan berikan beberapa situasi pasangan couple sekarang biase lakukan control pasangan mereka.

1. Check Handphone

Bila berjumpa dengan pasangan mula la mintak handphone untuk di check..SMS dengan siapa?? call siapa ?? ada x no lain . Ok memang tak salah tapi kadang-kadang tolong la respect ckit hal peribadi orang lain even couple kita.

2.Kena lapor Diri Setiap 2/5/12 Jam

Ini pernah terjadi kepada acik sendiri... hehehehe memang tension kena lapor dengan dia apa kita buat, kat mane dan macam2 ..dah macam banduan rasanya. Baru-baru bercinta boleh la tahan yelah sayang ,dah lame ..naik angin la

3. Keluar mesti Pakai Baju Sedondon

Ahhh yang nie memang control abez.. biase nak keluar pergi bandar tengok wayang kalau boleh nak pakai baju tu same jenis,same colour nak orang cakap sweet couple. Pada yang x kisah tu x kisahla tapi yang kisah tu sebelum keluar mesti bergaduh.


4. Password Facebook/ Blog/Twitter & sebagainya

Yang nie plak pasangan kena bagi password facebook & sebagainya, dengan alasan takut pasangan curang ada awek/pakwe lain ... kalau nak curang tu x payah guna lawan sosial macam-macam boleh. Kalau boleh nak comment berdua-dua..cayang-cayang ,kadang-kadang tu meluat tengak kat wall.



5. Tak benarkan Keluar dengan Kawan-Kawan

Bila dah control tu semuanya di control sampai nak melepak dengan kawan-kawan pon tak boleh kalau boleh ada dengan dye 24 jam mengadap jer muka...adehh kalau acik pon tak tahan x boleh hidup

Ok acik berikan berikan sedikit jer situasi dan ada yang lain same-sama kita bincang di facebook & forum . ALLAH berikan kita pilihan dengan mengunakan otak yang waras.Ye tahu itu hak masing-masing,tapi jaga la adab dalam bercinta.so fikir-fikirkan la. Kadang-kadang apa yang kita lakukan terbaik itu tak dapat puaskan hati semua orang. Sampai di sini dalu ..jumpa next entry..Adios :)

Share This!


32 ulasan:

cik wawa trang tang tang berkata...

yeah! betul tu...hahaha....=p

ainurnadiahz berkata...

hahahaha...i like...

Aku Penghibur berkata...

@cik wawa thank u

Aku Penghibur berkata...

ainur hehe thank like

Nana Eddy berkata...

lagi kita cuba control pasangan kita, lagi cenderung dia utk curang~

Aku Penghibur berkata...

yup itu btl nana eddy

Maher Qaseh Emyra berkata...

wahh . terase !

Aku Penghibur berkata...

ooo terasa ke.. adehhh ahahah

SyuE berkata...

ini yg dinamakan hidup kerana bf & GF. ;)lgsg tak ada privasi!

Aku Penghibur berkata...

yup tol tu syuE

Zul Fattah berkata...

layann...
follow u

http://zulfattah.blogspot.com/

Aku Penghibur berkata...

follow u too

Nur Hamizzah berkata...

hhahaa. dulu pun penah jugak buat entry pasal ni. btw, its true meyh. haha

Aku Penghibur berkata...

hiiiihi :)

Julihayati118 berkata...

hahaha....100% sokong....inilah salah satu punca aku malas nak couple2...nak pi toilet pun kene minta izin....bahahaha...benci ye lah hai~

Aku Penghibur berkata...

hihhiihih itu dh melampau klau k gi toliet po bgthu

mira madihah berkata...

jawab salam balik dalam hati. hehhe.

Yeah saya sokong menyampah kot kalau dah cam gitu. :D

Aku Penghibur berkata...

thnk sokong

Fad berkata...

weee...alhamdulillah xde sume pada cikgu..keh3...rimas100x kalau ada..haha..

psst..follow sini..:)

Nadiaa berkata...

haHA BETUL TU

Aku Penghibur berkata...

alhmdulilh x de

Misz Pinky Eyes berkata...

Misz PE pernah tertekan dgn sorg member tp die ni kena King Control lak...sampaikan if angkat tepon lambat, si King Control die ble lak tepon and cari kite member2 die..then sound tanye mane member kite tu n nape die x jawab kol dgn tidak berbudi bahasa...ape kes eh orang camtuh???huhuhu

Aku Penghibur berkata...

ishhhh jenis nie mmg bhye tol2 control susah la ..but nie depend pd hati budi bicaa masing2 ..kena slow talk ... kalau x merana ma

Terbang Bersamaku berkata...

betul2...tak patut nak control2 nie..slagi belum ade ikatan yg sah, tak payah lah nk control2 sgt..

Aku Penghibur berkata...

ye btl tu

fa berkata...

hmmm..pro n cons kan
but sangat2 la over protective
fa pun rimas kot...bru kaple ma..lup hsbnd n wife lagi :p

Murni Yusoff berkata...

teruklah kalau macam tu,privacy kte dah xde lgsung..>.<'

CekbOlat-bOlat berkata...

baru kapel.. blom kawen -_-"

JiJieJuJue berkata...

penah terjadi kat aku jugak. disebabkan benda benda gini lah membuatkan aku malas nak berkapel. bukan anti tapi sangat tak larat nak melaporkan segala kejadian dan diselongkar segala privacy oleh si boyfie.

mizz pelangi berkata...

sokong 101%..saye ta suke di"control" and yang penting ta suke meng"control" gak..hehehe

Joe_Hans berkata...

ok,serius rimas!

Honey Kumicky berkata...

Pena gak rasa kena king control..
Mula2 tahan...pastu sy meletup.....skunk da x da org control....lbh baik solo n knl diri sdri dlu....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails