Pengikut

Jumaat, 19 Ogos 2011

Jangan Jadi Queen Atau King Control



Assalamualaikum

Waalaikumusalam heheehe tolong jawapkan, hai semua acik sekali menulis entry ini kerana di hujani dengan pelbagai persoalan kawan-kawan di facebook.AAh sebelum tu,mcm biase senyum dulu baru best nak bercerita. Pada Mulanya acik nak tulis entry nie pada sabtu nie tetapi terlalu banyak dengan soalan yang di tuju pada acik macam mane control pasangan zaman sekarang .Ok acik mejawapnye dengan memanipulasikan tajuknye,so tajuk kita hari nie adalah " Jangan Jadi Queen & King Control"

Masih lagi dengan tajuk nie, memang pening pon. Acik sendiri pernah alaminya sendiri dan soalan ini di berikan oleh kawan-kawan di forum & facebook.Sebelum itu, Cinta itu seperti biase ada pengertian masing-masing.Malah ada juga yang katakan erti cinta ialah

C-Cinta
I-Itu
N-Nikmat
T-Tapi
A-Awas

kenapa awas ?? kerana cinta boleh jadikan kamu buta.Sewaktu bercinta Semua indah hilang semua keburukan dan kecacatan. Hahahaha cinta itu memang indah tapi bila dalam bercinta mula pasangan itu di kawal abez atau di control semua .

Hal ini pernah terjadi sendiri pada acik memang tension sangat bila kena control dengan pasangan nie rasa indah itu tukar jadi pahit. Ok acik akan berikan beberapa situasi pasangan couple sekarang biase lakukan control pasangan mereka.

1. Check Handphone

Bila berjumpa dengan pasangan mula la mintak handphone untuk di check..SMS dengan siapa?? call siapa ?? ada x no lain . Ok memang tak salah tapi kadang-kadang tolong la respect ckit hal peribadi orang lain even couple kita.

2.Kena lapor Diri Setiap 2/5/12 Jam

Ini pernah terjadi kepada acik sendiri... hehehehe memang tension kena lapor dengan dia apa kita buat, kat mane dan macam2 ..dah macam banduan rasanya. Baru-baru bercinta boleh la tahan yelah sayang ,dah lame ..naik angin la

3. Keluar mesti Pakai Baju Sedondon

Ahhh yang nie memang control abez.. biase nak keluar pergi bandar tengok wayang kalau boleh nak pakai baju tu same jenis,same colour nak orang cakap sweet couple. Pada yang x kisah tu x kisahla tapi yang kisah tu sebelum keluar mesti bergaduh.


4. Password Facebook/ Blog/Twitter & sebagainya

Yang nie plak pasangan kena bagi password facebook & sebagainya, dengan alasan takut pasangan curang ada awek/pakwe lain ... kalau nak curang tu x payah guna lawan sosial macam-macam boleh. Kalau boleh nak comment berdua-dua..cayang-cayang ,kadang-kadang tu meluat tengak kat wall.



5. Tak benarkan Keluar dengan Kawan-Kawan

Bila dah control tu semuanya di control sampai nak melepak dengan kawan-kawan pon tak boleh kalau boleh ada dengan dye 24 jam mengadap jer muka...adehh kalau acik pon tak tahan x boleh hidup

Ok acik berikan berikan sedikit jer situasi dan ada yang lain same-sama kita bincang di facebook & forum . ALLAH berikan kita pilihan dengan mengunakan otak yang waras.Ye tahu itu hak masing-masing,tapi jaga la adab dalam bercinta.so fikir-fikirkan la. Kadang-kadang apa yang kita lakukan terbaik itu tak dapat puaskan hati semua orang. Sampai di sini dalu ..jumpa next entry..Adios :)

Share This!


32 ulasan:

  1. lagi kita cuba control pasangan kita, lagi cenderung dia utk curang~

    BalasPadam
  2. ini yg dinamakan hidup kerana bf & GF. ;)lgsg tak ada privasi!

    BalasPadam
  3. layann...
    follow u

    http://zulfattah.blogspot.com/

    BalasPadam
  4. hhahaa. dulu pun penah jugak buat entry pasal ni. btw, its true meyh. haha

    BalasPadam
  5. hahaha....100% sokong....inilah salah satu punca aku malas nak couple2...nak pi toilet pun kene minta izin....bahahaha...benci ye lah hai~

    BalasPadam
  6. hihhiihih itu dh melampau klau k gi toliet po bgthu

    BalasPadam
  7. jawab salam balik dalam hati. hehhe.

    Yeah saya sokong menyampah kot kalau dah cam gitu. :D

    BalasPadam
  8. weee...alhamdulillah xde sume pada cikgu..keh3...rimas100x kalau ada..haha..

    psst..follow sini..:)

    BalasPadam
  9. Misz PE pernah tertekan dgn sorg member tp die ni kena King Control lak...sampaikan if angkat tepon lambat, si King Control die ble lak tepon and cari kite member2 die..then sound tanye mane member kite tu n nape die x jawab kol dgn tidak berbudi bahasa...ape kes eh orang camtuh???huhuhu

    BalasPadam
  10. ishhhh jenis nie mmg bhye tol2 control susah la ..but nie depend pd hati budi bicaa masing2 ..kena slow talk ... kalau x merana ma

    BalasPadam
  11. betul2...tak patut nak control2 nie..slagi belum ade ikatan yg sah, tak payah lah nk control2 sgt..

    BalasPadam
  12. hmmm..pro n cons kan
    but sangat2 la over protective
    fa pun rimas kot...bru kaple ma..lup hsbnd n wife lagi :p

    BalasPadam
  13. teruklah kalau macam tu,privacy kte dah xde lgsung..>.<'

    BalasPadam
  14. penah terjadi kat aku jugak. disebabkan benda benda gini lah membuatkan aku malas nak berkapel. bukan anti tapi sangat tak larat nak melaporkan segala kejadian dan diselongkar segala privacy oleh si boyfie.

    BalasPadam
  15. sokong 101%..saye ta suke di"control" and yang penting ta suke meng"control" gak..hehehe

    BalasPadam
  16. Pena gak rasa kena king control..
    Mula2 tahan...pastu sy meletup.....skunk da x da org control....lbh baik solo n knl diri sdri dlu....

    BalasPadam

Coretkan sedikit pandangan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails