Pengikut

Khamis, 18 Ogos 2011

Mudahnya Melafaz Cinta


Assalamualaikum.


Hai Semua hari acik kembali lagi dengan berkongsikan pendapat bersama kamu semua. Semalam macam biase acik buka forum bersama kawan group dan facebook minta pendapat kamu mereka tentang "Mudahnya Melafaz Cinta" so itulah tajuk kita hari nie .Zaman sekarang nie pelik cikit, sebab benda yang jarang berlaku pada zaman dahulu tapi kini menjadi kebiasaan. Lelaki & Perempuan sekarang senangnya jatuh cinta. Baru jumpe sehari,Seminggu,Sebulan dah minta couple walupon masih blum kenal pasangan masing-masing.

Acik sendiri ada pengalaman tentang nie, kadang-kadang agak tension sebab kita dalam proses perkenalan memang amik masa sikit .Yelah takkan baru berjumpa & berkenalan dah nak couple . Ini adalah punca perhubungan itu tidak kekal lama. Kerana mereka masih tidak faham satu sama lain, pada awal perkenalan semua tunjukkan indah ,semua good acting yelah nak tunjukkan betapa baiknye dye,nak amik hati. Orang kata pijak semut pon tak mati ,tapi tahukah kamu apa yag akan terjadi kepada kamu akan datang ???

Disini acik nak senaraikan sedikit kenapa Lelaki & Perempuan Mudah Melafazkan Cinta.


1. Tiada Pilihan

Kenapa acik cakap tiada pilihan sebab kebiasaannya mereka nie takde pilihan untuk mencari pasangan. Kadang-kadang itu pon kawan-kawan yang carikan dan kenalkan.Dengan tak ade pilihan lagi asalkan boleh so dengan senang lafazkan minta couple walhal tak kenal hati budi .


2. Menyimpan Dendam

Menyimpan Dendam kerana pernah dipermainkan oleh pasangan.So apabila ada seseorang yang cuba mendekati dirinya akan terima sahaja sebab nak buktikan " Tanpa Kau Aku Boleh Hidup" so kadang-kadang kesian pada pasangan tersebut. Tapi ini hanya segelintir


3.Baru Putus Cinta

Biasaya baru putus cinta nie memang kecewa sangat, mula fobia la ,trauma dengan cinta. tapi bila jumpa dengan seseorang yang mula membuka hati dan mempunyai ciri-ciri yang disukai apa lagi tanpa membuang masa untuk mintak couple.So adakah couple itu akan bertahan??


4. Test Market

Test Market ini pula, bagi mereka yang rasakan diri mereka cantik & handsome. Apa lagi mula la mencari mangsa baru untuk di pikat dan memberikan kata-kata cinta . Jenis yang nie memang tak sedar diri sikit ....Cinta bukan di persendakan

5 . Desakan Persekitaran

Desakan persekitaran ini bermaksud di sekeliling kawan-kawan semua dah couple tinggal dye sorang jer yang masih single .Bila ada peluang terhadap seseorang itu dengan mudahnya lafazkan kata cinta dan dengan tujuan bagi nak tunjukkan dye pon dah couple .


Dengan beberapa sebab nie acik berikan mybe ada yang kata betul dan salah mengikut persepsi masing-masing. Tapi fikirkan la jangan mudah melafazkan cinta .Cinta itu adalah suci dan bukan untuk dipermainkan. Terpulang kepada anda tepuk dada tanyala iman .. Bro..bro semua fikir dulu sebelum nak lafaz cinta ..dah bersedia belum?? Mahu cinta hanya bertahan seminggu,Sebulan & Sehari ..mesti ada orang kata dah kawin bertahun-tahun pon boleh bercerai lagi nie permulaan bercinta,.Tapi lebih elok mencegah dari terkena ... ok la sampai di sini ...Adios :)

Share This!


18 ulasan:

Fendy berkata...

biase la kan...awal2 cinta....semua nampak indah...tp bila da knal...mula bergadoh....semua bende ni xbole elak..sebab 2 kene ikhlas dlm cinta...

Aku Penghibur berkata...

yup ...terplng pada individu

farah najwa berkata...

mmg susah zaman skrg ni nk cari org yg btl2 ikhlas dlm cnta...kbnykkn cme nk mainkn prasaan org je...Bt org len derita je...=(

Aku Penghibur berkata...

erm bkn semua mcm tu ...jgn sedih2

Nur Farah Hani berkata...

kalo test market tu selalu guys je yang buat.. poyo.. haha.. :D

- zuriey - berkata...

sekarang ni susah nak dapat cinta sejati dan hakiki

Aku Penghibur berkata...

farahi huhuuuhu m tu la

zuriey mmg btl tu

atiqa aris berkata...

betol la kan.laki2 skang pon cm desperate sgt je baru knal da mintak cpel.ee gelojoh tol.

Aku Penghibur berkata...

ahahah btl tu ..rilek2 sudah

miss Fyqa berkata...

Susah nak jumpa org yg benar2 ikhlas..

kadang2 tu asal boleh jer.. hishh. tak baik tau..

miss m berkata...

well...miss m setuju...coz ada betulnya.....

Aku Penghibur berkata...

erjmmm ye mmg pon

NurjiaNaiem berkata...

yup, first2 jew 2njuk baik.. pahtu.. ha, ntah ke mana.. huhu..

Aku Penghibur berkata...

base la tu permulaan bercinta

Fyzal berkata...

yang no 4 tu agak t boleh blah jugak la. test market?? macam perangai tak bermoral pulak.. tp mmg ada yang buat pun. so apa nak kata.

Aku Penghibur berkata...

dengr tu mmg cm tu tu ..but tu reality yg berlaku @fyzal

purnama merindu berkata...

hahh,.. setuju... serius rase cm kehilangan la mula2 kan... tp... mase pengubat sgalanya.. terima org lain dlm jgka mase yg cepat bukan penyelesaian terbaekk :p

Aku Penghibur berkata...

yup

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails