Pengikut

Selasa, 18 Oktober 2011

Bila Aku Addict Facebook





Assalamualaikum

Hai semua kepada siapa mengunjungi Blog Aku Penghibur..terima kasih sangat :).Hari nie walaupon penat bekerja dan memang tak ada masa untuk update dan memang buzy sangat dengan keje tapi ALLAH berikan sedikit kesempatan untuk acik menaip nie. Dan acik tahu tak ramai pon berkunjung kat sini but ribuan terima kasih sangat kepada yang datang menjenguk di sini ..


Maaf sangat sebab hari nie tak mood sangat sebab kalau ikutkan acik kenal dye now hampir masuk 6 tahun. But maybe x de jodoh untuk bersama. Biar apa pon hati acik ikhlaskan tapi sedih apa yang berlaku dan hari nie asyik teringat pada lagu yang dye nyanyikan pada acik saat masa kami couple dulu hahahaah abaikan la biarlah jadi kisah sejarah hidup ...

ok hehehe amik mood dulu ..ermmmm :) sebenarnya acik nak kongsikan pada hari nie adakah sama yer orang di dalam facebook dan dunia reality????

Hampir 7 juta rakyat malaysia online facebook tiap-tiap hari termasuk acik ..hehehe.Tadi masa rehat acik nekad untuk jumpe dengan seorang kawan facebook dari Shah Alam. memang excited sangat sebab nak jumpe dengan orang yang selalu kite chat dan comment. but totally orangnye berbeza dengan apa yang di facebook.

berbeza itu dari segalanya sebab dari fizikal acik tak amik kira la tapi paling penting dari segi sikapnye dan peragai wow totally different.

BETUL KEW ORANG SEKARANG HANYA BERKOMUNIKASI MELALUI MAYA ???


WOW dan acik dah berkali nekad jumpe dengan kawan di facebook dan blooger dan ada juga until now selalu follow dan jadi kawan baik acik dengan pelbagai ragam mereka.

but apa yang acik boleh simpulkan di sini untuk orang yang kerap berfacebook,cari perhatian,cuba nak up @ femes di facebook.

1. Orangnya mesti pendiam

2.Orangnye bersederhana

3.Orangnye berasa sunyi dan di fb boleh meluahkan segalanya

4.Berpenampilan biase sahaja

5. Tidak mempunyai pasangan lagi

6. Mybe Seorang blogger

7. Cuba nak explore diri sendiri (tahap kemampuan)

8.Berani melafazkan sebb x de depan mata

9.Untuk cari kenalan baru or pasangan hidup

10.Ada masalah dengan kawan & family

11.ambil pic ,edit dan postkan biar orang like like like

Nie adalah sebahgiaan, ada yang macam tu dan ada juga yang lain-lain so pelbagailah. Ini apa yang tersurat dan tersiratnye adalah berdasarkan diri masing-masing . Memang berbeza kalau orang yang kita kenal dengan orang yang tak pernah kita jumpe di facebook.Whateverpon yakinlah pada diri kita bahawa kita ada kemampuan kita tersendiri dan ramai orang dah femes dengan gunakan facebook. So gunakan dengan betul dan niat yang betul :)

Bukan semua yang mengembirakan hati kita baik untuk kita. Kadang-kadang yang baik itulah tersimpan penderitaan. Dan bukan semua yang buruk @tidak kita suka adalah tidak baik untuk kita. Kadang-kadang di situlah terletaknya bahagia ... ikhlas dari acik:)

DAN ACIK ADA SEDIAKAN SEDIKIT CIRI-CIRI KETAGIH FACEBOOK...ADAKAH CIRI2 INI ADA PADA KAMU ??SEKIRANYA ADA BERUBAHLAH SEDIKIT DEMI SEDIKIT JANGAN MEMBAZIR MASA SEMATA-MATA DI FACEBOOK...SENTIASA TINGKATKAN AMALAN ANDA :)


Firman Allah s.w.t dalam surah Al- Isra’ ayat 27 yang berbunyi :Maksudnya : ” Sesungguhnya orang yang membazir itu adalah saudara-saudara syaitan dan syaitan itu pula adalah mahkluk yang sangat kufur kepada Tuhannya ” .



Ciri-ciri ketagihan facebook:

1. Tidak dapat berenggang dengan internet
2. Terus mencapai facebook sebaik saja bangun dari tidur, sampai di pejabat atau sampai di rumah.
3. Sentiasa terbayang apa yg ada dalam facebook semasa offline,
4. Sentiasa terbayang untuk menulis sesuatu dalam facebook semasa offline
5. Lebih selesa melayari facebook dari keluar rumah atau menonton tv
6. Masa dihabiskan lebih setengah jam setiap kali melayari facebook.
7. Melayari facebook lebih 3 kali seharisekadar berbual kosong.
8. Facebook dijadikan tempat meluahkan perasaan.
9. Sentiasa mengharapkan ramai orang memberi komen.
10. Rasa gelisah yang amat sangat apabila berada lama di tempat yang tiada internet.

Share This!


14 ulasan:

FaRaH berkata...

hahahahaha...tol2 acik...farah dh der pengalaman cmni...kat lam ni perrrghhh bkn men mesra..kat luar cm malu2 kucing lak.... hik3...

Aku Penghibur berkata...

heheeh tu just anggapan but x semua cm tu ...yg lagi teruk pon ada hhahha

FaRaH berkata...

hahahaa..tol3....adesss....mcm2 ade kat facebook ni...kih3..

Aku Penghibur berkata...

btul tu ..wah cm pernh terkena jer

noor azlinawati berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
siti noor ashikin berkata...

mmg....org yg kiter knl kat fb sebenarnye jaoh beza dr realiti.....

Aku Penghibur berkata...

wah ada pengalaman nie :)

zahidahwahid berkata...

ops...terkena kat batang idung sendiri...
first time singgah sini...

*singgah dari blogger area..^_^

Aku Penghibur berkata...

terima kasih singgah yer

aqyla iglesias berkata...

wah wah , dari facebook tukar jadi fakebook . Hee , suke-2 .

*sy dri blogger area :D

Aku Penghibur berkata...

wow hehehe sye bls kunjungn anda :)

noor azlinawati berkata...

kadang2 internet nie wt kita hpy..kdg2 internet juga wt kita sedih...huhuhuhu..tp sy tetap hpy wlupun dlm ht sedih..

gades nikon berkata...

bbbrrrrr ~~~

Aku Penghibur berkata...

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails