Pengikut

Khamis, 1 Disember 2011

Bila Lelaki Trauma Jatuh CInta




Asalamualaikum...
Kali nie acik nak berkongsi cerita dengan kamu semua… kali nie cerita nie dapat persetujuan kawan-kawan & diri sendiri untuk menceritakan kisah masing2….Lelaki pada dasarnya memang ALLAH jadikan mempunyai sifat yang kuat dan mempunyai 9 akal..setiap benda yang bernyawa dalam kehidupan nie ada kelbihan dan kekurangan masing-masing… tidak di nafikan…terpanggil untuk kongsi cerita nie sebab idea dari sorang member nak bgthu kat semua perempuan tentang LELAKI… kali nie acik nak cerita tentang lelaki trauma untuk jatuh cinta…

Din(bukan nama sebenar) memang kira first time jatuh cinta.. mase first dye cakap dye kenal dan mintak pendapat untuk couple dengan syasya(bkn name sbnr) kami setuju saje asalkan din bahagia ,nampk muka din gembira sangat2.. dye jumpa dengan syasya pon sebab belajar same satu tmpat di UTM ,Skudai ,Johor ….nampak din happy giler…. Ermm nak kate tiap2 hari bertelefon,mesej dan sewaktu dengannya.Kami suma suka bila tgk din gembira… ermm mane taknya din semangat nak belajar, orang kate dapat vitamin..but mula berjauhan dengan kami..takpe la kami faham orang bercinta.

Tapi setelah sebulan dyeorng bercinta..aku tengok makin x blh bla… kesian din.. kena amik n angkut gi mane2 pon… kalau x merajuk n mengamuk…din kate baselah orng x de mood dan sayang sanggup wt pe jer…aku puas marah din sebab jangan manjakan sangat nanti naik lemak, tapi din kata aku jelous dengan dye ..ok fine ..aku just follow je…lepas tu dekat 3 bulan dyeorang couple aku tgk perangai syasya makin menjadi2 …berani tengking din… din nie orangnya ikut je & cool man… din x kisah sangat… tapi kami member dye plak geram… abez duit din mmg asyik kena guna jer..


Masa tu kami melepak kat jusco… aku ternampak din menagis…sepanjang aku kenal dye tak pernah tengok dye menagis. Aku pon pergi tmpat dye mane tahu aku boleh selesaikan masalah dye & aku tanya dia.. nape din?? ..ermm mula2 dye x nak cerita tapi aku pakse..akhirnya dye mula cerit,dye kate ..dye x pernah bahgia dengan syasya… selami nye dye pura-pura je… syasya tiap2 hari maki dye.. n hampir setiap hari dyeorng bergaduh… tapi din terlalu sayang pada syasya…mmg susah nak lupakan ..
1 hari tu kami sedang lepak2 kt Danga Bay..tetiba syasya datang.. dye ckp kt depan kami suma… Jap-jap nie ada nak bgthu ckit… ermm mula hari nie ..aku dah x nk member ko nie..memang lelaki bodoh… senang kena tipu…kami semua tergamam.. n din apa lagi..abez perempuan tu kena lempang… ermm kesian din..sejak dari hari tu..dye banyk berdiam… n suka bersendiri…. Puas aku nasihat dye.. memang dah x blh nak wt pe lagi… n lepas tu mmg susah nak contact n jumpe dengan dye..

1 hari aku dapat call dari ayah din..dye cakap din cuba nak bunuh diri dengan kelar urut di pengelangan tangan.. terkejut betul mase tu…giler betol… naseb baik mak din ada kt situ mase tu nak panggil makan…. Ushh aku x terfikir la din sampai sanggup ke tahap tu… kami suma melawt dye kat hospital… mase tu aku tgk dye diam je,….. x berkata sepatah perkaatan pon… dan aku nie duk jauh ..so mlm tu aku amik keputusan nak jaga din…aku tidur kt kerusi seblah din…
Dan tetiba aku dengar mcm suara orang nangis… bila aku tgk rupanya din yang menagis… ermm aku cuba coolkan dye.. memang kesian tgk dye..muka dye nmpk x bermaya n x terurus…aku dengan din memang rapat sangat… malam tu juga… dye cerita dekat aku apa yang terjadi… rupanya dia x sanggup di kecewakan dan dimalukan sedemikian rupa… dye sedih… sebelum syasya x mcm tu..dye baik sangat..tapi bila dah lame2 ..dye kte boring dengan din…

Dan ayt x blh bla dari syasya …awk terlalu baik untuk saya.. aku dengr mcm nak tumbuk je… but x buat la..n din cakap syasya memang kongkong giler dengan dye.. kalau dye tegur dengan perempuan mmg syasya maki-maki din.. din ingt sebab sayang rupanya dye syasya tkut din dengan perempuan lain dan nnti x de sape nk sponsor apa yg dye nak..dan paling menyakitkan hati syasya ada lelaki lain…


Din memang betul-betul x boleh terima kenyataan nie… dye rasa sakit sangat…. Sampai sekarang nie din masih lagi dengan prinsip dye…x percya pada perempuan… ramai yang cuba nak dekat dengan dye ..but kena reject teruk…bkn pe…sebab dye takut kena main2 kan lagi dengan perempuan. But dye bukan gay yer ....aaah ada otak yg tak betul tu ..Now sampai sekarang dye percaya cinta yang sejati akan hadir untuknya bagi lelaki selayaknya dia.ALLAH tahu apa yang terbaik untuk dye.Kenapa kami tulis nie just mahu kongsi cerita hidup perlu di teruskan walaupon gagal dalam percintaan :)


Setelah lagu nie di keluarkan...din cakap nie adalah isi hati dye.... ermmm

Kemarin ku dengar Kau ucap kata cinta
Seolah dunia Bagai dimusim semi
Kau datang padaku

Membawa luka lama
Ku tak ingin seolah
Semua seperti dulu
**Tak ingin lagi rasanya ku bercinta
Setelah ku rasa perih
Kegagalan ini membuat ku tak berdaya

Tak dapat lagi rasanya ku tersenyum
Setelah kau tinggal pergi

Biar ku sendiri tanpa hadirmu kini lagi

Ini adalah kisah benar

Share This!


25 ulasan:

  1. camtu rupanya laki kalo da syg kan?huhu..
    smga Allah prtemukn din dgn org yg slyknya..aminn..

    BalasPadam
  2. mcm acik jek huhuhu...?? ke din ni terlalu memilih..slalu nye gurl cm syasya uh .gurl yg ala2 retis skit... cntek... byk songeh... huhu

    BalasPadam
  3. huhu..agak myedhkn lah...tp 2lah..kalu pmpuan bek~~laki lak y menkan..at same tim lau laki ok..pmpuan lak menkn....mmm..InsyAllah..din akn dketemukan dgn insan y akn bhgiakn d....sua2 ari n nan3...Amin...bunga bkn sekutm..dan bkn sume pmpuan sama,,

    BalasPadam
  4. kesian din.


    sedih plak aku :(

    BalasPadam
  5. same cam kisah kawan aku. syg pnye syg last2 kene tikam belakang...smpai dia alami tekanan perasaan...stdy pon hancus...nsb baik skrg da ok sket.

    BalasPadam
  6. tu la kesian kt kawn aku nie sorang jugak

    BalasPadam
  7. simpati dengan nasib kwn awk ni. tapi x semua macam tu kan. semoga dia jumpa wanita yg terbaik utk dia. :)

    BalasPadam
  8. member aku kaki pompuan...die ade pesan kat aku
    "kita kalo bercinta jgn pakai hati,
    tapi pakai OTAK!"

    LOL...

    bwalking...

    to my blog - Acapsuur (>,<)

    BalasPadam
  9. kesian dia , semoga dia jumpe pepuan yang lebih baik :)

    BalasPadam
  10. perempuan jenis ape tu?YA ALLAH..orang da sayang tp dye buat orang cam tu..subhanallah..
    #harap-harap lepas niy din dapat semangat baru..bangkitlah!ALLAH sentiasa ada..

    BalasPadam
  11. kesian din... manusia memang tak pernah bersyukur atas apa yg dia peroleh... kita semua mungkin pernah rasai kesakitan sebegitu..cuma, cara setiap dari kita berbeza..begitu juga aq...:)

    BalasPadam
  12. Kadangkala Allah Swt sengaja bg kita tersalah jumpa pasangan sebelum kita jumpa pasangan yg terbaek utk kita..supaya kita lbh menghargai org yg baek itu....Semoga din dpt jd lbh tabah.. sy fham perasaan dia.. Saya pena rasa semua 2..yg bezanya din lelaki n sy pmpuan.. maf sy bkn nak cari nma tp nie pengakuan jujur sy...

    BalasPadam
  13. betul tu ...ayt yg same acik ckp dengan dye ... but soal hati manusia kita x blh nk pakse

    BalasPadam
  14. sdih bca..mgkn ada yg terbaik yg ALLAH jnjikn utk dia..sesuatu yg berlku, tidak prnh berlku dgn sia2..cma manusia blum menyedarinya..smpai satu saat dan ketika..manusia akn bersyukur dgn takdir yg terjadi itu =)

    BalasPadam
  15. ermm betul tu ...kadang2 petunjuk dtg dlm x sedar :)

    BalasPadam
  16. sedeh bc kisah nie..
    tiap bnde yg jd ade hikmahnye..

    semoga kwn akn bangkit semula dan kembali bersmgt.. :)

    BalasPadam
  17. sedaynyee bace,,,, x besyukur langsung pompuan tu.. seriuosly.. skit sngt hati kalu diperlakukan mcm tu... luluh hati bile bce kisah ni,, tibe2 teringt pulk.. pasai bf sy die dulu pon pernh dikecewakan sama mcm dintp xla smpai nk bunuh diri.. cume malu teramat sngt katanya.. agak susah untuk yakinkan die perasaan mrh terhadp pompuan tu susah nk ilng... n pernah sekali die ckp yg sy x hargai die,,(tp lastly die mintak maaf sebb x sengaja ckp mcm tu) tp time tu kami gaduh teruk.. n da 6 thun kami couple.. msing2 dapt terima kekurangn n kelemahan masing....

    BalasPadam
  18. sedih sgt kesah die.. kesian.. sy geram pulak dgn syasya tu.. syasya tu belum kene lagi sbb tu lah.. xper.. bg masa kat kwn awak tu..

    BalasPadam
  19. syahdu law dgr cite camnie... cite nie seakan2 same cam kisah pkwe an... tp xde sampai cubaan nk bunuh diri la.. sebelom kiteowg couple die ade cite die xcaye semue perempuan.. coz dlu, die sayang sgt2 kat mkwe lame die, sanggup wat pe jer.. tp bile die dpaat thu mkwe die ade org len, drpade tuh terus die susah nk time perempuan.. bile jumpe an, tetibe ati die terbukak utk kwn ngan an... mm.. hope die kwn ngan an bkan sebab nk balas dendam..

    BalasPadam

Coretkan sedikit pandangan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails