Ticker

6/recent/ticker-posts

Real Story : Kenapa Israel Benar-Benar Takut Dengan Islam...Jawapannya DisiniAssalamualaikum


Apa yang Israel takutkan pada Islam ?

Ketika rombongan Sheikh Maulana Tariq Jamil selesai menunaikan solat Subuh di salah satu masjid dekat perbatasan (Al-Hudud) tiba-tiba seorang tentera Israel dari luar melihat ke arah dalam masjid setelah melihat sebentar.

Lalu tentera Israel itu pergi, maka syaikh Maulana Tariq Jamil menghampiri tentera Israel itu dan bertanya: apa yang dia lakukan tadi, saya hanya ingin melihat berapa jumlah orang Islam yang hadir solat Subuh di masjid, kata tentera Israel itu.

Syaikh Maulana Tariq Jamil kehairanan bertanya: kenapa ? Tentara Israel pun menjawab: di dalam kitab kami (kitab Taurat) ada tertulis. "Jika di seluruh dunia jumlah orang Islam yang hadir untuk solat Subuh berjema'ah di masjid sama banyak dengan jumlah jema'ah solat Jum'at, maka 'saat itu Israel akan hancur'. "tetapi ketika tadi saya lihat di masjid jumlah orang Islam yang datang untuk solat Subuh berjema'ah masih sedikit. Maka, hati saya tenang, kerana ummat Islam pasti tidak akan dapat mengalahkan kami."

Untuk itu kepada kaum muslimin dan muslimat di seluruh dunia di mana pun berada, mari kita tingkatkan keberjema'ahan solat Subuh agar kita mampu menghacurkan Israel. Khususnya mendorong dan membantu dengan doa untuk akhwatkum ikhwankum di Palestin khususnya Gaza.

Ya Palestina ~Gaza~ Latabali... Latabali... Nahnu Ma'akum

Al-Quds Balad Muqaddas

Catat Ulasan

12 Ulasan

Tanpa Nama berkata…
kalau umat islam semua boleh bergabung untuk solat subuh berjemaah kan bagus
Unknown berkata…
nampak mudah tapi ianya amat berat..MasyAllah..
MalizaMah berkata…
huuuu... marilah cuba....
Akupenghibur.com berkata…
tulah ..tpi entah... tapi kita harus muhasabh diri
Aretikz berkata…
itulah perkara utama yang khalifah Islam terdahulu cari dalam memilih tentera berkualiti.. ykni solat berjemaah..
Mohd Rizwan berkata…
:'/ huhu..lagu kt blog ni sedih.. pape pun.. kita jgn tinggalkn solat lima waktu.. islam akan menang suatu hari nanti..janji Allah pasti terjadi..
inspire bunny berkata…
sedekah doa untuk Gaza, besar faedah =)
Unknown berkata…
Freedom For Palestine
ridoma berkata…
sukar untuk melihat anak muda turut serta berjemaah subuh.. In shaa Allah akan semakin ramai yang hadir, dengan tersebarnya maklumat ini. =)
syafiq berkata…
Anak muda sekarang ramai yang masih lalai .
moga masa akan datang banyak perubahan dari segi kebaikan . salam .
Unknown berkata…
Powerful of qunut...