Pengikut

Isnin, 14 Januari 2013

Jom Join Pahala MLM, Apa Itu Pahala MLM ?? Jom Ketahui Di sini


Assalamualaikum

Hai semua ,pagi -pagi lagi terfikir, pernah tak kamu terfikir untuk join MLM (Multi Level Marketing) untung beb siapa join, dapat duit berterusan saje, bila kita dah di kedudukan atas kitalah orang yang paling untung, hehehehe tapi sebenarnya acik bukan nak cakap MLM yang berniaga tu tapi acik nak katakan tentang Pahala MLM. 

Apa itu pahala MLM ?

 pahala MLM adalah pahala yg terus mengalir selepas kita meninggal dunia nanti, Konsep yang di ambil dari perniagaan tu untuk amalan hidup kita.Kalau kita dapat lihat dan yang kita tahu begitu mudah untuk dapatkan pahala. Tapi bagaimana untuk kita dapatkan pahala itu walaupon kita lakukan itu sekadarnya. 

Sebenar senang  nak dapat pahala , tapi semuanya terpulang pada niat kita lakukan itu ikhlas atau tidak tapi selebihnya terpulang kita. Betul orang kata ikhlas itu umpama semut yang hitam di atas batu yang hitam di waktu malam,sukar untuk di dapatkan tapi itu bukan alasan untuk kita tak berbuat kebaikan.Contoh yang paling senang acik boleh beri, sekarang nie alhamdulilah ramai sudah mula berdakwah di facebook walaupon hanya copy dan paste. share benda-benda islamik termasuklah nota kuliah, hadis, maksud Ayat2 Al-Quran, Poster kuliah dari fb untuk berdakwah secara berhikmah.Setiap yang membaca dan mengambil iktibar dri apa yang kita sharekan tu insyaALLAH mudah mudahan kita dapat pahala darinya. contoh lain seperti di bawah nie 

Hidup ini sebenar tak adalah tak adil, cuma kita kena jalani dan bagaimana cara untuk kita dapat terus hidup di muka bumi ALLAH dan di akhirat dengan keberkatan.. Dan untuk yang seterusnya boleh kamu fikirkan apa lagi pahala MLM yg kita boleh buat ya..

Share This!


12 ulasan:

Princess Pinky berkata...

Sentiasa mendoakan kebahagiaan org walau kita tersakiti. Salah satu pahala MLM jga kan ? ;) nice post ! ^^,

cik kaki ketawe berkata...

sy suka part kita menyebarkan ilmu..itulah untungnya sesiapa yg jd cikgu...pahalanya berganda2..sebab pekerjaan yg paling mulia ialah guru...=)

hazwan hairy berkata...

setuju dgn entry ni...sng ja klo nak cri cuma perlu ikhlas...

Aku Penghibur berkata...

mendoakan kebaghian orang lain tu , berbeza sebab bila kita orang yang doakan kita itu tiada, maka doa untuk jika juga tiada, maka tak berterusan lah

AZRUL AZMI berkata...

Nice article... bagus-bagus.. menarik..... konsep MLM...

Aku Penghibur berkata...

betul sangat :)

Aku Penghibur berkata...

thanks sebab setuju :)

Aku Penghibur berkata...

alhamdulilah :)

naufal syarifuddin berkata...

postingan yang menarik dan berguna sekali bagi saya kunjungan balik serta follback bro udeh ane follow tuh www.naufalthedarkness.blogspot.com

Donny Ien berkata...

hai penghibur,
terima kasih singgah di blog saya. terima kasih di atas peringatan di atas. Sama-samalah kita saling bantu membantu supaya mendapat pahala dunia dan akhirat =D

sohoque berkata...

cuma kadang-kadang kita yang ikhlas nak berdakwah ni simply copy and paste tanpa buat rujukan. kadang2 ada antara hadith yg kita share itu termasuk dlm hadith palsu. naudzubillah. ini amat berbahaya. nasihat saya buat diri saya sendiri dan semua kawan-kawan supaya buat rujukan dahulu sebelum share berkenaan ayat quran ataupun hadith.

Aku Penghibur berkata...

saya sangat setuju!! betul tu kena pastikan hadis tu bukan palsu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails