Pengikut

Jumaat, 1 Februari 2013

Alhamdulilah Kesan Selepas 5 Bulan Menukar Dari Blogspot Ke Dot Com



Assalamualaikum

Baru tadi perasan ,hari nie genab sudah 5 bulan acik bertukar ke dot com. Sebelum nie acik pakai blogspot dan bertukar kerana blog acik telah di delete oleh google dan tapi alhamdulilah acik pernah buat back up dan dapat recover balik blog acik nie dan terus bertukar ke www.akupenghibur.com

Sebelum tu yer kawan-kawan ..tak ada niat untuk menunjuk -nujuk pon hanya sekadar berkongsi kepada kamu yang mash ragu-ragu untuk tukar ke dot com. Yelah ramai yang kata masih tak layak untuk tukar ke dot com lagi-lagi blog personal ataupon blog lifestyle yang cerita tentang kisah kehidupan mesti reader tak banyak. Acik sebenarnya nak ubah persepsi kamu, macam orang dulu katakan di mana ada usaha di situ ada kejayaan. 





alhamdulilah pageview acik bertambah dan paling mengembirakan apabila alexa raking acik sudah bawah 1 juta. Rasa nak teriak dan menjerit sepuas hati. Yelah kita nie bukanlah blogger famous dan retis. Hanyalah blogger picisan yang suka menaip. Masih jauh lagi perjalanan untuk mendabik dada.Dan ribuan terima kasih kepada rakan blogger yang banyak membantu  blog acik nie dan ribuan terima kasih juga kepada mereka yang membaca di blog tak seberapa nie ..

Firman Allah SWT dalam surah AlAnkabut ayat 69 yang bermaksud:
”Orang yang berusaha dengan bersungguh-sungguh kerana memenuhi kehendak agama Kami, sesungguhnya Kami akan memimpin mereka ke jalan-jalan Kami dan sesungguhnya (pertolongan dan bantuan) Allah, bersama orang yang berusaha membaiki amalannya”.


Hari nie 1/2/2013 , maka tinggal 8 hari je lagi untuk pertandingan media social award .Terima kasih kepada yang sudi vote blog acik dan kepada mereka yang belum vote masih lagi berkesempatan untuk vote.. Caranya mengundi click di sini -> Jom mengundi untuk Favourite Lifestyle Blog

Untuk menang acik rasa mustahil sebab di situ hampir 40 blogger bertanding dan ramai blogger famous ,tapi acik hanya mencuba nasib dan Semoga ALLAH membalas jasa baik kamu yang vote blog acik .Syukran ya ALLAH


Share This!


27 ulasan:

Rozita berkata...

kotak komen ni lambat noo nak keluar dik...letih nunggu...

alhamdulillah... akak pun masih atas 1 juta lagi ni...apa kan daya masih nak yang free lagi..hihi..

tahniah ye...

Aku Penghibur berkata...

sorry kak ...tak tahu kenapa :)

nabila biela berkata...

tahniah awoppp

Paly berkata...

try tukar template bro :)

Paly berkata...

perghh... yg aku pnye nk smpai sribu pn susah, hehehe...

bro, gune google webmaster, lagi tepat :)

hafiz hafizol berkata...

tahniah :D

Aku Penghibur berkata...

thanks nabila

Aku Penghibur berkata...

thanks paly ..nanti aku cuba :)

Aku Penghibur berkata...

thanks hafiz

Emmy Natiella berkata...

wahh bestnya , acik kalau kita buat businees and ada blog dot com,kita boleh minta Rm1000 dari kerajaan tau, haritu i ada terbaca ! hehe

Aku Penghibur berkata...

ooo yeke wahh baru tahu

Budak Felda berkata...

tahniah bro...baru la motivasi skit kan...:)

Aku Penghibur berkata...

betul tu bro .. thanks :)

Budak Felda berkata...

bulan feb ni mau lagi up tu bro...:) good luck

CiK Bella berkata...

InsyaAllah boleh menang :)!

zaxx berkata...

tahniah..:) smga lebih cemerlang kelak.:)

Aku Penghibur berkata...

terima kasih :)

selipar putih berkata...

tahniah..ramai pelawat blog ni..tengok kat tepi tu..hehe

Aku Penghibur berkata...

alhamdulilah biasa saje

Bin Muhammad berkata...

Betul tu... Register di google dan bing. Dalam masa xsampai satu bulan pasti dah bawah 500K sbb blog ni ramai pengunjungnya.

p/s: berat sgt nak loading blog ni terutama bahagian komen.

Aku Penghibur berkata...

oo yke ...nak guna apa yer biarkan cepat kan loading tu...

hazwan hairy berkata...

tahniah acik..tggi gila tu..terkelu :-)

QasehnyaRania berkata...

as-salam.. tahniah diucapkan;)

singgah dari segmen: jom blogwalking ;)
http://lobaksusue.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-blogwalking.html

i follow :D

Hanida Moss berkata...

wah congrats!! saya x paham lagi cemana alexa ranking tu.. penah bukak jugak tgk ranking atas sejuta hahaha..

Aku Penghibur berkata...

hehehehe ala acik pon still 900 ribu ..jauh lagi ..

Aku Penghibur berkata...

cehhh ur blog lagi hebat dari my blog

Fauzan Sarif berkata...

terbaik r zahar... truskn berblog... =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails