Pengikut

Jumaat, 1 Februari 2013

Alhamdulilah Kesan Selepas 5 Bulan Menukar Dari Blogspot Ke Dot Com



Assalamualaikum

Baru tadi perasan ,hari nie genab sudah 5 bulan acik bertukar ke dot com. Sebelum nie acik pakai blogspot dan bertukar kerana blog acik telah di delete oleh google dan tapi alhamdulilah acik pernah buat back up dan dapat recover balik blog acik nie dan terus bertukar ke www.akupenghibur.com

Sebelum tu yer kawan-kawan ..tak ada niat untuk menunjuk -nujuk pon hanya sekadar berkongsi kepada kamu yang mash ragu-ragu untuk tukar ke dot com. Yelah ramai yang kata masih tak layak untuk tukar ke dot com lagi-lagi blog personal ataupon blog lifestyle yang cerita tentang kisah kehidupan mesti reader tak banyak. Acik sebenarnya nak ubah persepsi kamu, macam orang dulu katakan di mana ada usaha di situ ada kejayaan. 





alhamdulilah pageview acik bertambah dan paling mengembirakan apabila alexa raking acik sudah bawah 1 juta. Rasa nak teriak dan menjerit sepuas hati. Yelah kita nie bukanlah blogger famous dan retis. Hanyalah blogger picisan yang suka menaip. Masih jauh lagi perjalanan untuk mendabik dada.Dan ribuan terima kasih kepada rakan blogger yang banyak membantu  blog acik nie dan ribuan terima kasih juga kepada mereka yang membaca di blog tak seberapa nie ..

Firman Allah SWT dalam surah AlAnkabut ayat 69 yang bermaksud:
”Orang yang berusaha dengan bersungguh-sungguh kerana memenuhi kehendak agama Kami, sesungguhnya Kami akan memimpin mereka ke jalan-jalan Kami dan sesungguhnya (pertolongan dan bantuan) Allah, bersama orang yang berusaha membaiki amalannya”.


Hari nie 1/2/2013 , maka tinggal 8 hari je lagi untuk pertandingan media social award .Terima kasih kepada yang sudi vote blog acik dan kepada mereka yang belum vote masih lagi berkesempatan untuk vote.. Caranya mengundi click di sini -> Jom mengundi untuk Favourite Lifestyle Blog

Untuk menang acik rasa mustahil sebab di situ hampir 40 blogger bertanding dan ramai blogger famous ,tapi acik hanya mencuba nasib dan Semoga ALLAH membalas jasa baik kamu yang vote blog acik .Syukran ya ALLAH


Share This!


27 ulasan:

  1. kotak komen ni lambat noo nak keluar dik...letih nunggu...

    alhamdulillah... akak pun masih atas 1 juta lagi ni...apa kan daya masih nak yang free lagi..hihi..

    tahniah ye...

    BalasPadam
  2. perghh... yg aku pnye nk smpai sribu pn susah, hehehe...

    bro, gune google webmaster, lagi tepat :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. thanks paly ..nanti aku cuba :)

      Padam
    2. Betul tu... Register di google dan bing. Dalam masa xsampai satu bulan pasti dah bawah 500K sbb blog ni ramai pengunjungnya.

      p/s: berat sgt nak loading blog ni terutama bahagian komen.

      Padam
    3. oo yke ...nak guna apa yer biarkan cepat kan loading tu...

      Padam
  3. wahh bestnya , acik kalau kita buat businees and ada blog dot com,kita boleh minta Rm1000 dari kerajaan tau, haritu i ada terbaca ! hehe

    BalasPadam
  4. tahniah bro...baru la motivasi skit kan...:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. bulan feb ni mau lagi up tu bro...:) good luck

      Padam
  5. tahniah..:) smga lebih cemerlang kelak.:)

    BalasPadam
  6. tahniah..ramai pelawat blog ni..tengok kat tepi tu..hehe

    BalasPadam
  7. tahniah acik..tggi gila tu..terkelu :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. cehhh ur blog lagi hebat dari my blog

      Padam
  8. as-salam.. tahniah diucapkan;)

    singgah dari segmen: jom blogwalking ;)
    http://lobaksusue.blogspot.com/2013/02/segmen-jom-blogwalking.html

    i follow :D

    BalasPadam
  9. wah congrats!! saya x paham lagi cemana alexa ranking tu.. penah bukak jugak tgk ranking atas sejuta hahaha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehehe ala acik pon still 900 ribu ..jauh lagi ..

      Padam
  10. terbaik r zahar... truskn berblog... =)

    BalasPadam

Coretkan sedikit pandangan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails