Pengikut

Jumaat, 30 Ogos 2013

Doa-Doa Untuk Memusnahkan Sel-Sel Kanser (Cancer).


DOA-DOA UNTUK MEMUSNAHKAN SEL-SEL KANSER.

Assalamualaikum

Alhamdulilah dapat lagi bernafas di muka bumi Allah dan marilah berselawat ke atas junjungan besar nabi Muhammad. Hari ini bersemangat hari ini untuk menaip dan tadi tadi acik ada dengar tentang apa yang hendak acik ceritakan dan acik terjumpa di salah laman web

Sekarang ini kalau kita dapat lihat apa yang di ceritakn di media massa mahupun media cetek mengatakan tentang penyakit barah (cancer ) kanser dan bahayanya. Yelah acik tahu penyakit itu semuanya dari Allah tapi kita haruslah menjaga kesihatan dan usaha untuk mencegah dari terkena. Acik dapatkan maklumat tentang kanser ini di 8 surah untuk menghampuskan sel-sel kanser (sumber)

Lapan surah ini diamalkan dan dibaca untuk memusnahkan sel-sel barah kanser. Jika pesakit dapat membacanya lagi baik. Jika tak terdaya atau kurang baik bacaannya maka boleh minta suami, ayah, ibu atau orang lain membaca untuknya.

Selok-eloknya sebelum memulakan bacaan surah dibawah :

1. Istighfar 10x.
2. Salawat Nabi 10x.
3. Al-Fatihah 1x.

Sediakan sebotol secukupnya air yang bersih lagi suci dan setiap kali habis surah dibaca, ditiupkan kepada air. Pesakit dinasihat minum air bacaan tiap-tiap hari dan sapu/mandi pada anggota yang kena barah kanser. InsyaAllah kerana sakit dan sembuh semua kekuasaanNya.

1. Surah Al Maidah (Ayat 82-91).
2. Surah Al Araf (Ayat 70-81).
3. Surah Ar Ra’d (Ayat 16-28).
4. Surah Al Anbiyaa’ (Ayat 38-50).
5. Surah Asy Syu’ara (Ayat 185-227).
6. Surah Az Zummar (Ayat 42-52).
7. Surah Ghafir (Ayat 67-77).
8. Surah Az Zukhruf (Ayat 52-70).

Kepada kamu semua TOLONG SEBARKAN kepada ahli keluarga dan saudara yang sedang mengidap penyakit kanser. Semoga dengan menolong mereka yang sakit, akan juga mendapat pahala dari bacaannya serta pahala kerana menolong sesama hamba yang benar-benar memerlukan pertolongan dan penyembuhan dari-Nya

Amin..

Insyallah dengan berkat dan usaha secara lahiriah serta rohaniah, kesengsaraan yang ditempuhi ini akan sembuh jua hendaknya. Bersama-samalah kita berdoa kehadratnya.



 

Share This!


25 ulasan:

  1. Banyakkan berdoa, berusaha dan tawakkal. In Shaa Allah, Allah tolong dan takkan hampakan hamba dia yang berusaha :')

    BalasPadam
  2. Alhamdulliah..perkongsia yang berguna buat kita semua..insya-Allah akan dipratikkan :)

    BalasPadam
  3. dtg dariNya..hilang juga dariNya... insyaAllah.. =') kita usaha..selebihnya Allah y tentukan...

    BalasPadam
  4. pernah terbaca tips ni juga, anyway thanks for sharing acik, great piece of sharing for everyone...

    BalasPadam
  5. Alhamdulillah, perkongsian yg baik..ayat2 al-Quran mmg terdapat penawar yg mujarab, cuma kdg kala kita je yg xsedar dn praktikkannya..inshaa'Allah acik, pasti ianya tersebar =)

    BalasPadam
  6. Perkongsian yang sangat bagus. Ayat2 Quran adalah yang terbaik ubatnya.

    BalasPadam
  7. Acik, lama da nad cari nie. terima kasih. Nad pernah dengar ada yang sembuh tapi tak tau diorang baca ayat apa. Semoga acik sihat selalu ^^

    BalasPadam
  8. Hikmat Al Quran anugerah Illahi kpd insan.. sebagai pengubat juga mencapai keredhaanNya. Thanks sharing Acik.. :)

    BalasPadam
  9. sesungguhnya , di dalam al - Quran itu ada penyembuh ...

    BalasPadam
  10. wahh nice sharing bro ..ayat al-quran pun bole jadi ubat segala penyakit ,kuasa Allah .

    BalasPadam
  11. Ada seorang ustaz kat Marang boleh menyembuhkan kanser dengan doa..mungkin dia baca ayat2 ni kot..

    BalasPadam
  12. Nice sharing... Prnh shre gak psl ni dulu...

    BalasPadam
  13. Makseh dik...Perkongsian yang menarik :)

    BalasPadam
  14. terima kasih atas perkongsian ni Acik...bolehlah diamalkan kelak

    BalasPadam
  15. Perkongsian yang baik acik. Terima kasih. Segalany berserah pada Allah SWT setelah berusaha.

    BalasPadam
  16. Terima acik kasih atas perkongsian yang berguna...:D

    BalasPadam
  17. terima kasih acik atas perkongsian yang pada mama sangat-sangat elok.. bagus ni....

    BalasPadam
  18. Terima Kasih Atas perkongsian ayat tersebut...boleh amalkan...

    BalasPadam
  19. perkongsian yang bagus untuk semua :) terima kasih sudi kongsikan ..^^

    BalasPadam
  20. terima kasih di atas perkongsian ini acik.. kita berusaha dan berdoa, semoga Allah memberi kesembuhan..

    BalasPadam
  21. perkongsian yg baik..apa2 pun kita berdoa..usaha dan semoga Allah mmpermudahkn dan mndengar doa kita..=)

    BalasPadam

Coretkan sedikit pandangan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails