Pengikut

Rabu, 5 Mac 2014

Panduan Terbaik Business Cupcake Di Rumah

cupcake comel

Assalamualaikum

Hari ini sungguh terkejut apabila ramai suri rumah bertanyakan pada acik bagaimana untuk menjana pendapat dari rumah. Jadi rasa bersalah pula tidak berkongsikan kepada kamu semua, pastinya perlukan kemahiran yang ada pada kamu sahaja. Salah satunya adalah panduan bisnes cupcake dari rumah. Hanya dengan membuat business ini kamu boleh menjana pendapatan mungkin 4 angka. Paling penting adalah usaha dan mengikuti cara yang betul. 

Cuti persekolah tak lama lagi, musim perkahwinan pasti akan di lakukan pada cuti sekolah. Sekarang menjadi "trend " apabila memberi "gift" dengan cupcake yang comel-comel . Mesti ramai yang risau sebab tak pernah buat cupcake, ada yang kata nak buat kek pun tak lepas apa lagi nak buat cupcake. Apa perlu kamu risaukan sedangkan terdapat panduan bisnes cupcake dari rumah telah di sediakan.

Masih lagi ragu-ragu untuk mencuba untuk buat cupcake, tak cuba tak tahukan lagi kemampuan kamu. Sekurang ada masa terluang lepas buat kerja di rumah itu bolehlah luangkan masa sedikit untuk mengikuti cara membuat cupcake.

Disini acik terangkan sedikit apa yang akan kamu dapat sekiranya anda memiliki Panduan Perniagaan Cupcake Dari Rumah. Untuk pengetahuan, panduan perniagaan cupcake dari rumah ini adalah berbentuk CD. Dimana didalam CD ini telah dimuatkan dengan video cara-cara membuat cupcake, langkah demi langkah. Juga terdapat resepi-resepi cupcake yang dimuatkan dalam bentuk eBook. 

Apa yang perlu kamu buat hanyalah ikut resepi yang disediakan dan follow step by step cara membuat cupcake tersebut mengikut video yang disediakan. Antara modul-modul yang disediakan,
# 1 : Video Membuat Cupcake
# 2 : Video Membuat Icing
# 3 : Video Mewarnakan Krim Icing
# 4 : Video Membuat Bunga Daripada Krim Icing
# 5 : Video Membuat Foundant Huruf
# 6 : 4 Video Membuat Dekorasi Cupcake
# 7 : Ebook Resepi Cupcake Krim Icing
# 8 : Ebook Panduan Pemasaran Cupcake Online
# 9 : Ebook Soal Jawab Perniagaan Cupcake
Juga terdapa beberapa buah Ebook percuma yang disediakan didalam Pakej ini.

Sekirannya membeli e book ini kamu telah mengambil langkah bijak, sekurangnya kamu telah berusaha in sha ALLAH akan berjaya. 

comel cupcake
Paling penting ianya dapat menjimatkan masa dan kos kamu sebabnya tidak perlu lagi pergi ke kelas bakeri untuk belajar untuk membuat cupcake.Selain itu juga di ebook ini ada memberikan tips-tips yang berguna untuk memasarkan cupcake kamu nanti. 

Istimewanya pembelajaran membuat cupcake ini melalui video, pastinya kamu boleh berulang kali untuk menonton ,rewind dan pause melihat kembali cara-caranya .

Jika ada masalah juga kamu boleh terus berhubung dengan pemilik panduan bisnes cupcake dari rumah iaitu Puan Shida untuk bertanyakan permasalah .Apalagi jangan di tunggu-tunggu gunakan kesempatan yang ada untuk menambah pendapatan kamu melalui perniagaan di rumah.

Share This!


22 ulasan:

  1. Pcl memang tak pandai nak buat kek walaupun punya isteri berkelulusan dalam bidang cake n bakery..haa jangan tak tau tuuu...

    BalasPadam
  2. Nak bisnes..rasanya tak tercapai kudrat.. anak2 besar sikit nanti mungkin bole dipertimbangkan.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Oh..terima kasih acik sbb sudi berkongsi maklumat ni.. :)

      Padam
  3. Nice sharing... Ank sy suka lagu cup cake.. Hehe

    BalasPadam
  4. terima kasih di atas perkongsian panduan perniagaan cupcake ini acik.. sangat bermanfaat..

    BalasPadam
  5. lengkap pakej ni.. macam berminat pun ade.. huhuhu

    BalasPadam
  6. Info yg menarik buat sesiapa yg berminat.. panduan yg sgt berguna.. :)

    BalasPadam
  7. Salam... lama abak tak jenguk..hihihi...

    wah...mesti sedap ni..hehe

    BalasPadam
  8. Memangg lumayan sesiapa yang pandai mngolah tepung..berbudi dengan tepung..hehe

    BalasPadam
  9. menarik kalau tak pandai pun blh jadi pandai yg pnting usaha kan

    BalasPadam
  10. dr dlu teringin tp xde masa...huhuhuuhu

    BalasPadam
  11. berniaga cup cake plak ke bro..ehheh

    BalasPadam
  12. tngk cupcake terliur plak.. haha

    BalasPadam
  13. my girlfren mmg suka buat bende ni, hopefully dpt sambutan kalau dijual =)

    Jom Terjah >> Muslim Niaga : Platform Dropship Produk Islamik



    BalasPadam
  14. Assalammualaikum...achik,

    cupcake nie mselim3 memang gagal sangat.. takper terima kasih ada panduan kat sini. Thanks sangat2..

    mselim3

    BalasPadam
  15. lagi prefer baking2 kek lapis sarawak.. hehe. tapi gambar2 cupcake tu mengancam lah. hehe

    BalasPadam
  16. thanks 4 sharing achik..memang tak dinafikan yang cup cakes sekarang menjadi sesuatu yang trending..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
  17. Kawan kakak saya ada buat.

    BalasPadam
  18. Pelbagai altenatif sekarang ni boleh diambil untuk menjana pendapatan dari rumah kan. Cuma mahu dengan tidak sahaja.

    BalasPadam
  19. Bahagian buat kek ni.. mmg zara tak expert . Tp sbg sampingan walaupun zara bkerja, zara amik jg upah mbuat pelamin ntuk mjlis btunang dan buat hantaran.. Alhamdulillah. . Mmg sgt mbantu. So, kpd suri rumah spenuh masa..manfaatkn masa anda d ruma mjana pndapatn jg selain mjga rumah tgga =) I syallah.. mmg sgt mbanti kewangan wlupun xbyk tp.. skurg2 ny banti sket2 tmbh pndapatn.. =D

    BalasPadam

Coretkan sedikit pandangan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails