Pengikut

Rabu, 5 Mac 2014

Realiti Di Laman Sosial Vs Realiti Di Kehidupan Sebenar | Wordless Wednesday #24

Assalamualaikum


Biar perbuatan dan perkataan itu selari dengan apa yang kita lakukan di alam maya sama dengan di dunia realiti.Ini segelintir sahaja sebenarnya ramai lagi apa yang baik-baik dan melakukan suruhannya.

Share This!


30 ulasan:

  1. it is a very true fact acik... akak pernah jumpa dan berhadapan dengan orang macam ni...realiti tak sama dengan apa yang di-portray sebenarnya...

    BalasPadam
  2. assalam...kata seorang kawan...apa yg ditulis selalunya xgambarkan kebenaran...ada yg selalu tulis bersabarlah dgn setiap ujian Allah tp dirinya juga lemah n sering menangis kala diuji...heh..heh..kaklah tu...

    BalasPadam
  3. ramai yg berpura2 di alam maya skrg. huhuhuhuhu

    BalasPadam
  4. Aku pun sokong...contohnya kat fb selalu share dan update psl agama je. Tp kat luar fb...ermm

    BalasPadam
  5. cakap tak serupa bikin tu :)..

    BalasPadam
  6. hehehe..
    realitinya mmg ramai terasa nie.

    BalasPadam
  7. Assalamualaikum acik.. realiti tak seindah dan semengah. hahhaa. semoga dijauhkan sifat sebegini. in shaa Allah. nice sharing acik ~~~

    BalasPadam
  8. hahaha.. sangat bersetuju..realitinya mmg ramai yang sebegini..

    BalasPadam
  9. hehe...fakta yang tak dapat dinafikan

    BalasPadam
  10. perbuatan tak seiring kata2 dan pendapat

    BalasPadam
  11. Renungan yg baik buat semua.. semoga kita tak tergolong dikalangan org2 yg cakap tak serupa bikin ni.. aamiin. Salam Rabu Acik.. :)

    BalasPadam
  12. Perlakuan manusia memang sentiasa berubah2

    BalasPadam
  13. sapa yg makan cili dierlah yg rasa pedasnyer... good n3 ni

    BalasPadam
  14. hehehe..realitinya begitulah bro..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
  15. Huhu..begitulah realitinya kn.

    BalasPadam
  16. kalau dulu cakap tak serupa bikin.. zaman sekarang post status tak buat langsung.. hehe....tapi mmg ada sebahagian yang macam gitu.. huhu...

    BalasPadam
  17. Assalammualaikum..achik,

    mungkin ada kebenarannya realitinya begitulah..kerana ledakan FB .. tetapi x semua macam tu.

    mselim3

    pls: x kan setandan pisang semuanya busuk...kan, husnuzan aje..

    BalasPadam
  18. Ada kebenarnnya kan acik..:)

    BalasPadam
  19. Salam Acik,
    Realiti adalah antara diri sendiri dengan Allah swt. Tapi kalau update dan kongsi sesuatu yang baik di alam maya...bukankah ianya sesuatu yg baik dan digalakkan. InsyaAllah...mungkin satu hari nanti apa yang dibicarakan lama2 akan merubah diri sendiri dan orang lain. Hidayah Allah datang pelbagai cara dan rupa...
    Wallahualam... Sentiasalah berfikiran positif dan bersangka baik.

    BalasPadam
  20. realitinya begitulah acik.. akak sendiri pun ada yang terkena juga, hehe.. terima kasih di atas peringatan ini..

    BalasPadam
  21. hehehe ada betulnye tu..sesetgh mmg ad yg buat gtu

    BalasPadam

Coretkan sedikit pandangan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails