Pengikut

Rabu, 5 Mac 2014

Realiti Di Laman Sosial Vs Realiti Di Kehidupan Sebenar | Wordless Wednesday #24

Assalamualaikum


Biar perbuatan dan perkataan itu selari dengan apa yang kita lakukan di alam maya sama dengan di dunia realiti.Ini segelintir sahaja sebenarnya ramai lagi apa yang baik-baik dan melakukan suruhannya.

Share This!


30 ulasan:

ain diyana berkata...

realiti...

Incik Zarif berkata...

so true in fact.. hahaha

Farah Waheda Wahid berkata...

it is a very true fact acik... akak pernah jumpa dan berhadapan dengan orang macam ni...realiti tak sama dengan apa yang di-portray sebenarnya...

paridah berkata...

assalam...kata seorang kawan...apa yg ditulis selalunya xgambarkan kebenaran...ada yg selalu tulis bersabarlah dgn setiap ujian Allah tp dirinya juga lemah n sering menangis kala diuji...heh..heh..kaklah tu...

Abe Kie berkata...

ramai yg berpura2 di alam maya skrg. huhuhuhuhu

Sally Samsaiman berkata...

indeed...so true!

azmi mohd berkata...

Aku pun sokong...contohnya kat fb selalu share dan update psl agama je. Tp kat luar fb...ermm

Asha Lya berkata...

cakap tak serupa bikin tu :)..

Shark Kay berkata...

hehehe..
realitinya mmg ramai terasa nie.

Sheila Salim berkata...

Assalamualaikum acik.. realiti tak seindah dan semengah. hahhaa. semoga dijauhkan sifat sebegini. in shaa Allah. nice sharing acik ~~~

Syuhada Baharudin berkata...

hahaha.. sangat bersetuju..realitinya mmg ramai yang sebegini..

yana yani berkata...

hehe...fakta yang tak dapat dinafikan

Mieza Jhaa K berkata...

Hahahaha..betol3

BUNDA a.k.a KN berkata...

perbuatan tak seiring kata2 dan pendapat

Puteri Wanita berkata...

hahaha ... lawak :)

Khir Khalid berkata...

Renungan yg baik buat semua.. semoga kita tak tergolong dikalangan org2 yg cakap tak serupa bikin ni.. aamiin. Salam Rabu Acik.. :)

Nao Mei berkata...

Perlakuan manusia memang sentiasa berubah2

Kesuma Angsana berkata...

sapa yg makan cili dierlah yg rasa pedasnyer... good n3 ni

Linda Ishak berkata...

Realiti Kehidupan...

Azlan Strider berkata...

hehehe..realitinya begitulah bro..hehehe

Regards,
-Strider-

atien zuraidah berkata...

Huhu..begitulah realitinya kn.

Cheq Eem berkata...

kalau dulu cakap tak serupa bikin.. zaman sekarang post status tak buat langsung.. hehe....tapi mmg ada sebahagian yang macam gitu.. huhu...

Muhammad Khairuddin Lim berkata...

best...realiti

Mohd Selim Zainal berkata...

Assalammualaikum..achik,

mungkin ada kebenarannya realitinya begitulah..kerana ledakan FB .. tetapi x semua macam tu.

mselim3

pls: x kan setandan pisang semuanya busuk...kan, husnuzan aje..

ikhwan yusuff berkata...

Ada kebenarnnya kan acik..:)

Zara Nurhaidah berkata...

FAKTA =)

Bin Muhammad berkata...

Salam Acik,
Realiti adalah antara diri sendiri dengan Allah swt. Tapi kalau update dan kongsi sesuatu yang baik di alam maya...bukankah ianya sesuatu yg baik dan digalakkan. InsyaAllah...mungkin satu hari nanti apa yang dibicarakan lama2 akan merubah diri sendiri dan orang lain. Hidayah Allah datang pelbagai cara dan rupa...
Wallahualam... Sentiasalah berfikiran positif dan bersangka baik.

Mizz Aiza (Dunia Kecil) berkata...

realitinya begitulah acik.. akak sendiri pun ada yang terkena juga, hehe.. terima kasih di atas peringatan ini..

munirah rahman berkata...

realiti...

Mama Safiy Arfan berkata...

hehehe ada betulnye tu..sesetgh mmg ad yg buat gtu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails