Pengikut

Selasa, 19 Mei 2015

Apa Itu EFG (EXCHANGE FEED GROUP) ?

Assalamualaikum



Ramai juga yang bertanya dengan acik apa itu EFG dan bagaimana untuk sertai. Apa syaratnya ?

Rasa terpanggil pula untuk menjawab bagi soalan yang di utarakan. 

Apa itu EFG ? 

EFG adalah singkatan dari Exchange Feed Group dan ianya merupakan salah satu cara untuk mempromosikan blog melalui perkongsian feed link di blog yang terlibat. Setiap blog yang join secara langsung pautan feed blognya akan terpapar di blog lain mengikut jadual yang dipersetujui , ini dimaksudkan pertukaran yang membantu meningkatkan trafik blog secara sihat melalui ukhuwah blog/ blogwalking dan belajar teknik untuk meningkatkan prestasi blog ahli.

Bagaimana untuk sertai EFG ?

Untuk sertai EFG adalah dengan berhubung terus dengan admin di facebook exchangefeedgroup . Tetapi buat masa ini pengambilan buat masa ini di rehatkan. InshaAllah ada pengambilan baru akan di beritahu.

Kelebihan menyertai EFG ?

Pertama : Mendapat pengunjung organik

Maksud pengunjung organik adalah penhunjung yang lansung terus membaca entri mereka sukai. Pastinya pengunjung itu ada apabila kita bertukar feed dari blog ke blog secara berkala.

Kedua : Kelas Secara Maya

Paling istimewa terdapat kelas secara maya yang di kendalikan rakan blogger di EFG. Pembelanjaran yang mudah secara talian dan hand on sambil berinteraksi. Gempak dengarnya ? serious memang memudahkan perbincangan soal SEO, template , domain dan pelbagai lagi.
Ketiga : Ukhwah yang kuat
Ukhuwah yang terlajin antara blogger yang menyertai sangat kuat. Penuh dengan kasih sayang seperti adik beradik.

Keempat : secara tidak langsung mempromosikan blogger
Secara tidak lansung dapat kenalkan blogger kenalan kita kepada yang lain. Pastinya ianya menjadi ingatan dan kekuatan apabila bersatu .

EFG 'Bukan Sembang Kosong' menunjukkan setiap ahlinya mempunyai minat dan komitmen tinggi, bersungguh belajar teknik dan sentiasa berusaha meningkatkan prestasi blog masing-masing.

Ketahui keluarga EFG.

Dan nak minta acik letak senarai ahli EFG


List blogEFG
 1. Irra29
2. Anis23
3. Arz30
4. Nani24 
5. Bonde37
6. Pcl42
7. Lya35
8. Ewan30 
9. Ana43
10. Lela21
11. Dayah22
12. Kc22
13. Sha27
14. Cc24
15. Aina18
16. Aisya24
17. CN29
18. Aami29
19. Mimin23
20. Syira19
21. Eny32
22. Ain33
23. FR28
24. Khaty32
25. Azi43
26. CikT35
27. KG33
28. Efa35
29. Mia28 
30. Angah20
31. Nizam31
32. Rara28
33. kakSue37
34. Mas29
35. PapaG27
36.Acik25
37.RahimAim21
38. Maisarah25
39. YanieYusuf29
40. SuriaAmanda37
41. Amy J










Share This!


16 ulasan:

RahimAim BudakPrihatin berkata...

Acik memang Daebak... Haha.. siap umur diletaknya..ekeke

Farah Waheda Wahid berkata...

akak memang sokong EFG dari belakang...

sayidah napisah berkata...

dari belakang je ke kak farah? hehee

sayidah napisah berkata...

pengunjung organik? first time dgr hehee

Hafiza AizZawa berkata...

bagusnya EFG nie..

Cikk Mimin berkata...

welcome to u too jadi sebahagian EFG

Muhammad Khairuddin Lim berkata...

nice sharing

Fendi Rocka berkata...

saya sokong dari depan

iryanty ahamad berkata...

Bagusnya EFG nie..tapi tak lambat untuk join :-((

Maria Firdz berkata...

Bgusnya... Tapi tak smpat join.. Katanya dh tutup penyertaan dh skrg..

anajingga berkata...

terbaiklah acik, tq so much dan kami di EFG sangat beruntung dapat bersama acik, utk yang ingin bersama keluarga EFG ,In Shaa Allah pengambilan akan dibuka semula selepas kami mempastikan setiap ahli mendapat manfaat semaksima mungkin dari EFG.

anajingga berkata...

along kalau tak bagitau orang tak tahu makna angka tu hehe :)

sidoe.ga berkata...

pengunjung organik? pengunjung realkah ? salam kenal gan :) dari blogger newbie

DRAMATIC UNIQ berkata...

love EFG forever.....!! :)

di #EFG kita bersaudara.. adik-beradik.. bak kata mereka brothersisterhud... hahahahhaaa..!!

DRAMATIC UNIQ berkata...

apa ni KC tak tahu pasal "pengunjung organik"....??!! tido ehh dalam Kopitiam...??!! hahahahaaaa.... :p

Noriza Rahman Momma Vogue berkata...

Nanti bila dah buka boleh join tak Acik?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails