Ticker

6/recent/ticker-posts

Pintaku padamu ya Allah ya rabb, jodohkanlah aku dengan dia yang baik menurutmu, yang dapat menyempurnakan setiap kekuranganku, dan yang dapat menerimaku apa adanya.


Assalamualaikum

Pintaku padamu ya Allah ya rabb, jodohkanlah aku dengan dia yang baik menurutmu, yang dapat menyempurnakan setiap kekuranganku, dan yang dapat menerimaku apa adanya.

Sungguh tidak ada kisah yang paling indah dari kisah yang dibuat oleh-Mu, sebab itulah mengapa dalam pintaku semoga engkau memilihkan aku seseorang yang tulus menerima keadaanku.


(iklan) Nak cari jodoh jom daftar di sini --> cari jodoh

Dalam diriku banyak sekali kekurangan, maka berikanlah aku seseorang yang mampu tulus menyayangiku ya Allah, agar seperti apapun lelahnya bersama maka ia tetap menghargaiku sebagai penyempurnanya.

Meski nantinya ia tahu bagaimana kurangnya diriku, semoga ia tidak serta merta meninggalkan tanggung jawabnya, dan tidak serta merta pula mengabaikan janji suci yang telah dibuatnya.

Berilah aku yang mampu menjagaku ya Allah ya rabb, ntah itu hatiku maupun kehormatan keluarga yang bakal dibina. Kerana betapa bahagianya hidup ini jika bersanding dengan seseorang yang mampu setia menjaga setiap tanggung jawabnya.

Berilah aku seseorang yang mampu mengertiku ya Allah ya rabb dalam setiap keadaan, hingga hanya kedamaian yang aku rasa dalam menjalani tugas-tugasku.

Kerana aku yakin, saat yang menjadi pelengkapku adalah dia yang mampu mengerti dan memahamiku, maka insyaallah aku pun akan belajar untuk mengimbanginya.

Yang Mampu Membimbingku ke Jalan yang Benar Menurut-Mu, Agar Aku Selalu Merasakan Cinta Dari-Mu Ya Rabb

Tak luput pula aku meminta padamu ya Alla ya rabb, persembahkanlah aku kepada dia yang mampu bersama-samaku ke jalan yang benar menurut-Mu, yang selalu tiada bosan mengingatkanku ke jalan menuju jannah-Mu, agar aku pun selalu merasakan cinta terbaik dari-Mu.

Yang Mampu Bertanggungjawab, Hingga Nanti dapat bersama Menjaga Komitmen yang Ada Dengan Baik

Aku memohon padamu ya Allah ya rabb, sandingkan aku dengan dia yang mampu membuatku lebih baik, yang mampu bertanggungjawab, hingga nanti dia pun dapat menjaga komitmennya sebagai pasangan hidup.

Peruntukkan aku kepada dia yang berilmu, yang paham aturan-aturan darimu, sehingga bertanggung jawab dan menjaga kesetiaannya pada-Mu juga padaku selalu dia lakukan dengan baik. Aminn

Catat Ulasan

0 Ulasan