Pengikut

Jumaat, 31 Disember 2010

Lelaki Atau Perempuan??








Lelaki Atau Perempuan???

Okey kali nie nak minta pendapat,pandangan dan apa-apa la yg berkaitan dengan lelaki @ perempuan... situasi mereka mungkin same yg membezakan perlakuan seseorang membuat keputusan dan cari mengatasinya...


1. Siapa yang selalu lewat  bila ada temujanji...

lelaki: kebarangkalian mereka akan meanggap temujanji tu pekara base dan ambil kisah pon.... janji kul 8 malam... kul 8 malam baru nak siap2..MASYAALLAH..susah betul kalau cam gini.... so kena ubah agar jadi lebih menepati mase..dan ada jgk lagi yg ontime but basenye jarang...macam2 alasan....

Perempuan: Kebarangkalian untuk lambat untuk temujanji tu memang ada....make up je lambatnye...wah kemain tebal lagi.... bila lambat macam-macam alasan di berikan....memang pandai memujuk... but kena ingt dah tahu make up lame so kena siap2 awl ye...


Situasi ke 2..

Siapa yg kuat bershopping@ membeli belah???

Lelaki: kebiasanye lelaki bila membeli belah tu ..just cari barang-barang mereka nak beli,,,,jarang singgah tmpat yg lain... dan kurang mahir tawar menawar sebab jatuh standard.... but bila ada banyak duit wah kemain beli yg berjenama ..mahal-mahal semua....ish2.. so sape lebih hebat berjimat??

Perempuan: perempuan plak tentang shopping memang kegemaran dye..hobby dan mereka kata boleh hilangkan stress dan bagus untuk kesihatan....kalau tengok..kaum hawa nie memang hebat pasal tawar menawar..harga yg paling jimat.... memang boleh di dapatkan...hebat-hebat..but bila wang dah x banyak...berjimatnye memang dasyat...


Situasi yg ke 3...

Siapa yg lebih berdisiplin bila bersukan @ beriadah ???

Lelaki : bila ada keinginan nak sihatkan tubuh badan dan jaga kesihatan..lelaki akan lebih suka bersenam bila balik dari kerja dan pada masa terluang.... memang masa yg di peruntukkan untuk bersenam.. memang berdisiplin dan menyediakan kemudahan seperti di gym..

Perempuan: bagi kaum hawa memang agak susah...mereka hanya akan bersenam bila orang semua cakap yg dye dah gemuk..time tu mula la sibuk bersenam...semangat tetiba datang...dan but tidak ada perancangan yang betul ...jadi bersenam pun hanya sia-sia...


Situasi ke 4...

Siapa yg lebih suka berfacebook???

Lelaki: kebiasanya lelaki bila berfacebook dye ada hadnye...mybe...ada jugak berfb selama 24 jam... dah mungkin juga yg berfb untuk beberapa jam jer... kekadang terpulang pada mereka bila tahap keboringan datang...sekejap je...

Perempuan: Kebiasaanya perempuan akan berfacebook 12 jam atau 8 atau 24 jam... perempuan mempunyai keinginan yg lebih....sebab fb nie dapat menghiburkan dan kawan baru..perempuan sukakan nye dan memang fb x akan pernah tinggal la..... but sebahgiaan tu just fb bersama kawan-kawan sahaja....


Situasi ke 5

Siapa yg lebih suka bermain dengan kata-kata manis???

Lelaki: Kaum adam menggunakan kata-kata manis sebagai alat dan modal mereka bila nak rapat dengan wanita...kata-kata bagaikan semuanya betul jer sehingga kaum hawa percaya...but kekandg mereka juga memang romantik..so pandai2 la menilai....

perempuan: kalau kaum hawa merayu tu pekara biasa,memujuk mungkin jadi bahan uji kaji..but bukan semua cm tu..ada yg kata-kata jujur dari hati yg paling dalam...so same jgk pandai2 la menilai kata2 mereka


Situasi 6

Siapa yg tidak tepati janji??

Lelaki: Kaum adam memang susah nk ingat tarikh lah,anniversary dan sebagainya .. memang susah..janji tu kalau ingat untung sangat2.. hahhah memang susah..but ada juga yg mengigatinya...itu kalau  benar-benar ambil berat....

perempuan : Kalau kaum hawa special sikit benda2 nie memang mereka suka..siap tulis dalam memo dan diari..so sweet...memang kagum ..bab cm gini perempuan mmg hebat...

Situasi ke 7...

siapa lebih pandai berdikari??

lelaki: erm kalau lelaki orang kata letak dekat mane pon boleh hidup..mereka mampu bawa diri but depend pada jenis orang jugak...ada juga yg hanyut sebb pengaruh negative... but lelaki memang terbukti lebih berdikari....

Perempuan: Kaum hawa bukan tidak berdikari...pandai berdikari but ambil mase sikit.... kekadang mereka memang agak susah ckit...dan susah bila hendak berjauhan dengan family....ish2.....bukan x pandai berdikari but kena lebih masa....


dan banyak lagi.... if ada yg nak tambah...tambah la ye..nie baru sedikit sahaja...ada banyak lagi....so fikir-fikirkan dan tulis ye... 


Share This!


5 ulasan:

smileyazzy berkata...

hahax !
hebatt . . sy sukaa . . :)

aniesh berkata...

(;

nur cahaya berkata...

perempuan lelaki pelengkap kedua2nya..lelaki lupe anniversery perempuan ingt..so applikasinya PA bg ssowg bos adlh p'pn sebb keupayaan m'ingat tarikh2 penting,ngee~

honey_my boo berkata...

tp yang peliknya bila da break up.. dia cepat je dtg utk dating.. even we still having affair ..

D Entertainment berkata...


- Thật sự không có ở đây sao?

Sau khi kiểm tra trí nhớ của tên mười sao Đấu Tôn, Nhạc Thành sắc mặt trầm xuống, Lục Ma mang theo Thanh Sơn Lão Tổ hai mươi ngày trước rời khỏi phân điện hướng Thiên Tôn điện đi rồi, về phần Thiên tôn điện ở đâu, tên mười sao Đấu Tôn cũng không biết, chẳng qua là Nhạc Thành biết được Thanh Sơn Lão Tổ gia nhập Hắc Ám Thần Điện trở thành cửu thiên tôn của Hắc Ám Thần Điện.

Mà ở trong phân đdongtam
mu moi ra hom nay
tim phong tro
http://nhatroso.com/
nhạc sàn
tổng đài tư vấn luật
văn phòng luật hà nội
tổng đài tư vấn luật
thành lập công ty trọn gói
http://we-cooking.com/
chém gió
trung tâm tiếng anhiện này, vốn có năm mươi Bát Tinh Đấu Tôn cùng ba mươi cửu tinh Đấu Tôn cũng theo Thanh Sơn lão tổ đi đến Thiên tôn điện, điều này làm cho Nhạc Thành có chút kinh ngạc, một phân điện có lực lượng cường hãn như thế, chẳng lẽ Lục Ma đến phân điện này mang đến sao.

Lúc này, trong không gian những tên Đấu Tông đã bị Khiếu Thiên Hổ cùng Tử Điện Mãng và tám khôi lỗi đánh chết, mười ba tên năm sao bốn sao Đấu Tôn cũng không chạy trốn được.

Mà kiến trúc trong không gian phân điện Hắc Ám Thần Điện cũng đã bị Tứ Sí Ma Ưng, Tử Điện

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails