Pengikut

Sabtu, 25 Jun 2011

Aku Benci ayat Awak Terlalu Baik Untuk Saya :((





Assalamualaikum....




Hai dah beberapa hari x update my blog,now berada di Pekan Pahang.... alhmdulilah segalanya ALLAH permudahkan,but dalam segalanya berlaku... dah 3 tahun dia tinggalkan acik... tapi tak tahu la kenapa hati nie masih teringat pada dia.Kami couple 3 tahun mase tu same-same sukan,but nie mungkin takdir harus acik trima apa pon keadaanya.ALLAH telah menentukan segalnya.Acik cuba ikhlaskan hati dengan apa yang terjadi tapi x boleh ,hati masih belum boleh terima ....




seandainya cinta itu seindah bahasa,seindah ukiran senyumanmu & seindah ku termimpikanmu.Setiap mata ku penjam hanya kau di anganku.Mengapa aku menjadi buta hanya keranamu walaupoun kau bukan milikku lagi.....




ermmmm entah la,acik redha kalau betul dia bukan jodoh acik but dye my first love!!!!!! kenapa dia buat acik macam gini ..salah acik kew??? acik terlalu jahat ??? acik x caring ??



acik cuba jadi yang terbaik untuk dia,segalanya acik cuba & terus mencuba tapi akhirnya ingat lagi mase tu hari isnin ,,genab 3 tahun kami couple.Ingatkan itulah saat yang paling indah dalam hidup acik tapi sebaliknya adalah mimpi yang buruk sangat.Acik tak sanggup mase tu dye datang jumpe acik.Mase tu acik belikan baju yang dia suka,dye jalan datang depan acik dye kata ACIK ...ACIK TERLALU BAIK UNTUK AISYAH...ACIK SAYANG AISYAH ...BUT AISYAH DAH ADA ORANG LEBIH SAYANG AISYAH DARI ACIK ....

mase tu tak terkata tergamam sangat,setelah hampir 3 tahun .Baru tahu rupanya dia dah couple gn member baik acik sendiri dalam dia dengan acik .H
ari nie kalau kita couple aisyah ,genab 6 tahun ...but mungkn kita tak de jodoh .Maafkan acik kepada orang yang sayang acik ...acik tolak cinta dia bukan acik tak mahu bercinta ...acik takut untuk cinta....acik fobia..... but acik akan menunggu orang yang betul-betul ikhlas gan acik.....terima acik seadanya.... kalau aisyah bace nie ....dengarlah bait-bait dari lirik lagu nie....

click sini .....bace la lirik yang penuh mendalam nie :(

tak pernah oleh ku






Share This!


29 ulasan:

  1. entah kenapa..sedih sgt bca entri ni...mungkin sebab tgh rasa benda yang sama...=(saya tak akan cakap kuat kn semangat..sabar or etc...sebab saya tahu susah kn???but..keep move on..and take your time...sebanyak mna yg wk nk....

    BalasPadam
  2. hm...sbr ye sye pun tngh alaminye....sbr bnyak2

    BalasPadam
  3. byk2 bersabar n bkak kan lah ati kamu utk org yg lebih menghargaimu sesungguhnya cinta itu byk yg lagi indah dri yg pahit.. go go acik.. move on n live ur life with happiness...;)

    BalasPadam
  4. acikkkk ! entry ni sedihh laaa , hm

    BalasPadam
  5. sedihnya cinta awk dipermainkn mcm tu sekali...kuat kn semangat awk untuk menerima berbagai dugaaan...

    BalasPadam
  6. sian acik........
    usahlah kenang kan c dier tu.....acik merana...dier bahagia......baik acik focus kpd kehidupana acik sekarang...^_^
    dier bukan tok acik.....may be satu ari nanty acik akan jmpe org yg ikhlas terima acik.....n btol2 syg at acik.....kdg2 jodoh kite ni dkt sgt nan kiter.......

    BalasPadam
  7. thank kepada semua yang bce entry ne... & memberi kata2 semangat ... saya hargai ...semoga acik kuat hadapi semuanya ..semoga kamu semua pon cm tu ..bersemangt sokmo

    BalasPadam
  8. saya akan teruskan juga hidup nie ...walaupon saye rendu dye sangat :(

    BalasPadam
  9. alamak cm nak nanges lak bce entry kali ni..hurmm sy pon nan my ex 3 tahun jgk...bwu jek break lam 6 bulan lepas..bukan 6 tahun..smpi skg maseh trauma tuk terima semua ini.mgkin ad yg lbh baik untuk acik sbr ehh..:)

    BalasPadam
  10. wei.. chill r.. senyum.. ingat ko slalu senyum kan?
    sama r, dulu aku pun rasa macam ni.. tp aku lebih suka sendiri doe..

    BalasPadam
  11. tu la but nk wt cm ne x de jdoh :)

    BalasPadam
  12. cerita ko lebey kurang ngan my 1st love gak....ayat2 yg same gak tu.,..haishhhh...usah di kenang kisah yg dah lame berlalu...

    ini luahan aku....-->>> http://mydiaryzine.blogspot.com/2011/09/mydiary-kisah-cinta-siapa-ini.html

    BalasPadam
  13. erm...
    chill dude...
    senyum sokmo...

    BalasPadam
  14. adeh. kawan baik sendiri pulak. sabo ye. nanti awak akan jumpa orang yang lagi baik. =)

    BalasPadam
  15. hm..sabo ye..mgkin ad hikmah ats sume yg berlaku..:)

    BalasPadam
  16. ermmm insyaALLAH kalau ada ermmm

    BalasPadam
  17. arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

    BalasPadam
  18. jangan bersesih atau berluka ,
    insyallah ada lagi baik dari itu
    buka pintu hati untuk terima sesorang yang boleh
    menjaga hati awk
    saya doakn awk dapat sesorang insan tidak luka kan hati awk :) :)

    BalasPadam
  19. Sesungguhnya Allah Telah Aturkan orang yang lebih baik dalam hidup kamu :) jangan Putus semangat... Cinta tak kejam. cume Allah nk uji kekuatan kamu.. selepas ini jodoh kamu adalah yang lebih baik daripada si dia dulu.. jadikan pengalaman yang lama itu sbgai pengajaran.. mulakan dengan hidup baru.. beri peluang untuk orang yang ingin menyayangi acik.. jangan takot. semua ni adalah dugaan hidup.. :')

    BalasPadam
  20. aslmkm...hai awk...jgn sedih2...tk bez la...awk kna ingt...setiap manusia yg lahir dimka bumi ni ada jdoh msng2...lahir2 ja...Allah dah ttp dah jdh msng2...dah ttuliz kat lauhuz mahfuz...spa jdh awk...so awk kna berusaha ja...mungkin awk ptuz nan aishah da hikmah...n mungkin da lg yg terbek untuk awk...k...trima n redho dgn ktentuan...bnda ni sya pon prnh alami...tp sya pkiq npa nk kng lma2...takdir dah tentukan...dan sya ykin...Allah 2 tlh tn2kn yg tbaik untk kita...wslm...=)

    BalasPadam
  21. hurmm.. skrg ak lak ase cm yg ko ase bro..
    xtw la ape hikmah sume neh.. juz bole sabar n redha :')

    BalasPadam
  22. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. ermm yelah semoga ALLAh memberkatimu dan berikan seseorangnye selayaknya untuk kamu

      Padam

Coretkan sedikit pandangan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails