Pengikut

Sabtu, 28 Disember 2013

Segmen Kenapa Aku Jadi Blogger ? by AkuPenghibur.com


Assalamualaikum

Segmen Kenapa Aku Jadi Blogger ? 

Alhamdulilah acik kembali dengan segmen yang baru, selain berkongsi cerita kamu dengan kami ,kamu akan dapat hadiah yang menarik. Tanpa membuang masa acik ingin lancarkan segmen yang mudah ini. Segmen ini berlansung selama 3 minggu ,Bermula tepat jam 9.00 malam ini  dan akan berakhir jam 12 Malam pada 31 Disember nanti ,semua dijemput sertai.

Syarat-syaratnya Wajib :

3.Like Facebook Sponsor Di Bawah   



4. Buat entri bertajuk  "Segmen Kenapa Aku Jadi Blogger ? By AkuPenghibur.com "

5. Ceritakan kenapa kamu jadi blogger ? 

Sebagai contoh 
(tiada limit untuk berapa patah perkataan, panjang-panjang pun boleh )

Saya jadi blogger sejak 2007, saya mula berkarya di blog kerana meminati dunia penulisan selain untuk mendapatkan kawan-kawan baru ................................................

6. Copy gambar tersebut dan link ke Entry nie
7. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen ini.  
8. Hanya perlu jujur, sponsor akan "check" sama kamu ikut syarat atau tidak

Hadiah 

 1 Blog Akan di Review Akupenghibur.com 
 10 pemenang Set Sarung Bantal Dan Sarung Tisu oleh
wirdaamir-world.blogspot.com
10 pemenang  fridge magnet oleh dakuamatmenyintaimu.blogspot.com
 2 X RM 5 Top up 

Peserta 

  1. http://si-polarbear-cute.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger.html
  2. http://aniqbukhary.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html
  3. http://adindaevangelistanil.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html
  4. http://nuurfarhani96-misswhiterose.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html
  5. http://cikanem.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html
    http://whiteroses2013.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html
  6. http://amazedetect.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html
  7. http://kacangsebuncis.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html
coretanhatikathy
http://coretanhatikathy.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-bloggerby.html#sthash.loOEmoXp.dpuf
http://www.khairilmazri.com/blogger-akupenghibur-com#sthash.loOEmoXp.dpuf



Sticky post untuk lihat entry yang lain sila scroll ke bawah

Share This!


127 ulasan:

  1. Best nampak....insyallah nanti saya join...tahniah.

    BalasPadam
  2. assalamualaikum

    saya datang untuk sertai segmen ini

    http://www.khairilmazri.com/blogger-akupenghibur-com

    BalasPadam
  3. ''1 Blog Akan di Review Akupenghibur.com'', tu maksudnya hanya satu blog pemenang sahaja yang akan di review kan?

    BalasPadam
  4. Wahh.. mcm best ni.. sy keep in view Acik.. :)

    BalasPadam
  5. akak join acik..
    http://coretanhatikathy.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-bloggerby.html

    BalasPadam
  6. menarik segmen ini.. insya-Allah akan join.. akak bookmark dulu sebab tarikh tamat lambat lagi..

    BalasPadam
  7. nak juga join.cuma sy x nampak follower blog dakuamatmencintaimu..kat mana eh??

    BalasPadam
  8. join http://nurfarahudahud.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    BalasPadam
  9. alaaaa...ada kena like fanpage pulok...baru nak join hukhukhuk tapi ika takde fb laa acik T_T

    BalasPadam
    Balasan
    1. klau betul x de fb .. blh join ... x pyh like ^_^

      Padam
  10. insha Allah ... mudah - mudahan x lupa ...

    BalasPadam
  11. akan turut serta bila dh free.. :) good luck semua

    BalasPadam
  12. ewah,, ada segmen yg bagus... semoga berjaya.. i will support u

    BalasPadam
  13. assalamualaikum.. macam best je.. hihi..insyallah akan join nanti.. selamat berhujung minggu :)

    BalasPadam
  14. pcl join :

    http://www.nazlee.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    BalasPadam
  15. gud luck utk segmen ni :) InsyaAllah semoga berjaya :)

    BalasPadam
  16. Acik..boleh bgtau sya kat mana widget dakuamat menyintaimu blog?sya x nmpk..ke sya punya intenet ni lembab sgt..huhu

    BalasPadam
  17. Assalammualaikum...achik,

    menarik segmem nie.. boleh join nie...

    mselim3

    pls: pape nanti datang balik,,, sokong segmen kekawan..

    BalasPadam
  18. http://www.mizisempoi.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    BalasPadam
  19. http://ayuinsyirah.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    ayu join

    BalasPadam
  20. dengan lafaz bismillah, wawa join :)
    http://wawaabdulhadi.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    BalasPadam
  21. tahniah kerana berjaya mengajurkan satu segmen yang best...for sure aku akan hantar penyertaan sebelum tarikh tutup. 2 hari ini aku busy sikit dengan training...hehehe

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
  22. Rs mcm nk msk jer.. xpernah masuk ni.. huhu

    BalasPadam
  23. supported you..;)

    http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    BalasPadam
  24. http://ijamawar.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    BalasPadam
  25. salam Acik..cik itah join sini ya :)

    http://ramaramapendek.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    BalasPadam
  26. nak join.. acik nie mesti peminat jamal...

    BalasPadam
  27. here kenit comes! (^_^)

    http://rusukiri.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    BalasPadam
  28. salam acik skrg tgh gigih kumpul idea..sbab nak menag,.. tunggu nantipnyertaan akn dhantar..

    BalasPadam
  29. http://mamadarwiish.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    BalasPadam
  30. Bismillah.. Join ya? :)

    http://mydreamhigh123.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    BalasPadam
  31. Dayah join..
    http://d-sweetblackcurrant.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    BalasPadam
  32. insyaAllah akan joint sblum tarikh tutup..

    BalasPadam
  33. best juga, syaratpun simple.. InsyaAllah nnt saya join.. :)

    BalasPadam
  34. masih baru dlm dunia blog =)

    http://wa-semput.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    BalasPadam
  35. Insyallah nanti, akak join Acik.

    BalasPadam
  36. jap..jap.. BBL nak sumbit borang penyertaan

    http://budakbandunglaici.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    BalasPadam
  37. Assalamualaikum...

    http://ainimrashihah.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    Saya join ya

    BalasPadam
  38. Ok dah siap entrinya :-)
    http://lynnmunir.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger.html

    BalasPadam
  39. Assalam Acik.. Saya join ye.. :)
    http://www.khirkhalid.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    T kasih.

    BalasPadam
  40. Rasa nak join. Tapi............ macam malas... mood join segmen dah lari... nape entahla... Maaf ya, kak sekadar blogwalking di sini :)

    BalasPadam
  41. salam Acik, sye turut serta :)

    http://kembaradiduniaku.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    BalasPadam
  42. Fiza join..
    http://ourmemoria.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger.html

    BalasPadam
  43. http://walkstatic.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    BalasPadam
  44. http://blogashalya.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    BalasPadam
  45. tb join alhamdulillah ;)

    http://ceritasitelingabulat.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    BalasPadam
  46. Salam...bismillah,join

    http://farahannur.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    BalasPadam
  47. http://kakitravelkhairuddin.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    Saya join...

    BalasPadam
  48. alhamdulilah...saya sudah join...

    http://thescreammer.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    BalasPadam
  49. Done. Selasa ini aku disini

    http://annehanim77.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    saya join.

    BalasPadam
  50. Uaaaa! Tahniah kepada aku kerana secara tidak sengaja terdelete post tu.
    tidak mengapa. Rezeki ada di mana2.

    heeee

    BalasPadam
  51. Acik, azwar join.. :)

    http://miss-azwarsyuhada.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    BalasPadam
  52. Balasan
    1. http://karyaku-paridahishak.blogspot.com/2013/12/kenapa-aku-jadi-bloggerakupenghiburcom.html

      Padam
  53. Bismillah.. saya join.. ^^
    http://indahnyapelangiku.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    BalasPadam
  54. tasneem nak join. hakhak nak update entry laa :)

    BalasPadam
  55. datang join sini^^
    http://www.dayangdeno.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    BalasPadam
  56. Sya join acik ^_^

    http://summerkisseswinterrain.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    BalasPadam
  57. shad join ya, bismillah.. akuvsdiashadhira.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    BalasPadam
  58. Alhamdulillah..saya join ye

    http://akuhanyagadiskampung.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    BalasPadam
  59. join http://strawberrysgurls.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    BalasPadam
  60. AA join sini ye ;)

    http://amad-jalanan.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    BalasPadam
  61. http://akusobriyaacob.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    ok acik saya dah joint, saja nak post entry ni hari ni..berkat dgn tarih yang cantik 11/12/13..hopely boleh menang la ya? :)

    BalasPadam
  62. good luck semua..saya join

    http://miszrockers.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    BalasPadam
  63. salam...simple intro dari sy..klau ikutkan history mau panjang berjela..eheh..sy join =)

    http://eirza.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    BalasPadam
  64. saya join ! saya join ! >.<
    http://www.ainasofea.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    BalasPadam
  65. Muz join...
    http://engkumuzahadin.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    BalasPadam
  66. Assalam Acik...abak join segmen ni..hehe.. salam ukhuwah..
    http://lorong-cinta.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    BalasPadam
  67. assalamulaikum dah lama tak join segmen rasa nak join kita tulis dah kat blog sila jemput kesana ya


    http://cikash.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    BalasPadam
  68. join..
    http://jiesusanos.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    BalasPadam
  69. saya join :)

    http://myname-ly.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    BalasPadam
  70. Seperti yang dijanjikan aku kembali untuk submit entry bro...

    http://striderbuzz.blogspot.com/2013/12/1299-segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
  71. akak join.. :D

    http://blogmizzaiza.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    BalasPadam
  72. :)

    http://sayazaza.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    BalasPadam
  73. bismillah joined

    http://duniakita94.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger.html

    BalasPadam
  74. http://eymasu.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    BalasPadam
  75. selamat bersegmen, moga slalu berjaya

    BalasPadam
  76. Hi, Singgah sini ye :)

    Jemput datang ke http://syokbah.com/

    BalasPadam
  77. http://hanyadihatiku.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    saya join sama..

    BalasPadam
  78. http://lifeisgreatwithme.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    BalasPadam
  79. Yaya join http://www.cikyaya.my/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    BalasPadam
  80. done semua syarat :)
    http://kakikerja.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    BalasPadam
  81. bismillah, acik ika dah join :)

    http://haneulafiqah.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    BalasPadam
  82. salam acik, mama juga tidak mahu ketinggalan....

    http://mamamamy.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    BalasPadam
  83. macam best jer nie nanti kita join yer

    BalasPadam
  84. bestnya segmen... ala... dah pernah cerita kenapa akak jadi blogger... good luck kepada semua
    :D

    BalasPadam
  85. Assalamualaikum.JOIN!
    http://neversaynener.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger.html

    BalasPadam
  86. Done! :)
    http://dzureendarwis.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    BalasPadam
  87. Join http://ninamaslizza.blogspot.ru/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    BalasPadam
  88. dah join nie acik
    http://www.kucinghitam.net/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger.html

    BalasPadam
  89. dah join tuan blog
    http://www.nurinaizzati.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html
    jom review

    BalasPadam
  90. ok kita dah join acik...tqvm!!!

    http://myblogsantai.blogspot.com/2013/12/kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    BalasPadam
  91. I'm in!! :)

    http://vaneelea.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    Auto publish; 24/12/13 @ 8:45 am :)

    BalasPadam
  92. ok akak join ye..sorry lambat..hehe

    http://www.syuhada1981.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    BalasPadam
  93. saya join.. http://shafiquestevenson.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html
    khas untuk bloggers senior,jemput singgah ENTRI shafiq

    BalasPadam
  94. dayg join :) http://daygchubby.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    BalasPadam
  95. http://umikasum.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    BalasPadam
  96. Ehan join :)

    http://si-polarbear-cute.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger.html

    BalasPadam
  97. Assalamualaikum acik.

    Ramai join ni.. semoga masing2 dapat manfaat.. hehe ^_^

    BalasPadam
  98. Menarik ni...InsyaAlah saya akan join nanti .http://blog.sekolah4u.com

    BalasPadam
  99. selamat bersegmen je lah,,,
    moga berjaya selalu

    BalasPadam
  100. http://aniqbukhary.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    Seperti yang dijanjikan... :)

    BalasPadam
  101. http://adindaevangelistanil.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    BalasPadam
  102. saya join segment nih!
    http://nuurfarhani96-misswhiterose.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    BalasPadam
  103. salam..joined
    http://cikanem.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    BalasPadam
  104. salam kenal..segmen pertama untuk blog kedua.hehe..rasa nak join sebab segmen ni lain daripada lain dan nampak telus.

    http://whiteroses2013.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    BalasPadam
  105. http://amazedetect.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html
    Seronok...Dapat meluahkan apa yang rasa dalam diri..Thanks sebab adakan segmen ini...

    BalasPadam
  106. Aduh..terlepas... maybe next time ye.. =)

    BalasPadam
  107. salam acik...kita join taw.... sory lambat join hehe

    http://kacangsebuncis.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    BalasPadam
  108. Semoga berjaya semuanya. Saya pula tak cukup syarat nak sertai.

    BalasPadam
  109. sempoi la acik , nil boleh la BW walau segmen dh habis ..

    BalasPadam

Assalamualaikum
Sila Tinggalkan Sikit Kritikan Anda :)
Jom Ketahui Rahsia Rezeki Ramai Orang Tak Tahu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails