Pengikut

Sabtu, 28 Disember 2013

Segmen Kenapa Aku Jadi Blogger ? by AkuPenghibur.com


Assalamualaikum

Segmen Kenapa Aku Jadi Blogger ? 

Alhamdulilah acik kembali dengan segmen yang baru, selain berkongsi cerita kamu dengan kami ,kamu akan dapat hadiah yang menarik. Tanpa membuang masa acik ingin lancarkan segmen yang mudah ini. Segmen ini berlansung selama 3 minggu ,Bermula tepat jam 9.00 malam ini  dan akan berakhir jam 12 Malam pada 31 Disember nanti ,semua dijemput sertai.

Syarat-syaratnya Wajib :

3.Like Facebook Sponsor Di Bawah   



4. Buat entri bertajuk  "Segmen Kenapa Aku Jadi Blogger ? By AkuPenghibur.com "

5. Ceritakan kenapa kamu jadi blogger ? 

Sebagai contoh 
(tiada limit untuk berapa patah perkataan, panjang-panjang pun boleh )

Saya jadi blogger sejak 2007, saya mula berkarya di blog kerana meminati dunia penulisan selain untuk mendapatkan kawan-kawan baru ................................................

6. Copy gambar tersebut dan link ke Entry nie
7. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen ini.  
8. Hanya perlu jujur, sponsor akan "check" sama kamu ikut syarat atau tidak

Hadiah 

 1 Blog Akan di Review Akupenghibur.com 
 10 pemenang Set Sarung Bantal Dan Sarung Tisu oleh
wirdaamir-world.blogspot.com
10 pemenang  fridge magnet oleh dakuamatmenyintaimu.blogspot.com
 2 X RM 5 Top up 

Peserta 

  1. http://si-polarbear-cute.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger.html
  2. http://aniqbukhary.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html
  3. http://adindaevangelistanil.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html
  4. http://nuurfarhani96-misswhiterose.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html
  5. http://cikanem.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html
    http://whiteroses2013.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html
  6. http://amazedetect.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html
  7. http://kacangsebuncis.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html
coretanhatikathy
http://coretanhatikathy.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-bloggerby.html#sthash.loOEmoXp.dpuf
http://www.khairilmazri.com/blogger-akupenghibur-com#sthash.loOEmoXp.dpuf



Sticky post untuk lihat entry yang lain sila scroll ke bawah

Share This!


127 ulasan:

Khalid Kyle berkata...

wah macam best je segmen ni :)

Jom Terjah : Siapa Sebenarnya Eridy?

Muhammad Khairuddin Lim berkata...

Best nampak....insyallah nanti saya join...tahniah.

Khairil Mazri berkata...

assalamualaikum

saya datang untuk sertai segmen ini

http://www.khairilmazri.com/blogger-akupenghibur-com

Sylarius Yusof berkata...

''1 Blog Akan di Review Akupenghibur.com'', tu maksudnya hanya satu blog pemenang sahaja yang akan di review kan?

Aku Penghibur berkata...

ye hanya 1 blog ..special kiranya

Leeza Dayasari berkata...

good luck semua....

Khir Khalid berkata...

Wahh.. mcm best ni.. sy keep in view Acik.. :)

Kathy R'bain berkata...

akak join acik..
http://coretanhatikathy.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-bloggerby.html

adrianna syaz berkata...

Kena join jgk ni :)

Mizz Aiza (Dunia Kecil) berkata...

menarik segmen ini.. insya-Allah akan join.. akak bookmark dulu sebab tarikh tamat lambat lagi..

Cik Tieka berkata...

nak juga join.cuma sy x nampak follower blog dakuamatmencintaimu..kat mana eh??

Nur Farahuda berkata...

join http://nurfarahudahud.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

Affy Afiqah berkata...

alaaaa...ada kena like fanpage pulok...baru nak join hukhukhuk tapi ika takde fb laa acik T_T

veesandy berkata...

insha Allah ... mudah - mudahan x lupa ...

Fizi Zaidi berkata...

akan turut serta bila dh free.. :) good luck semua

atien zuraidah berkata...

Gud luck pada yg join

belogisam berkata...

ewah,, ada segmen yg bagus... semoga berjaya.. i will support u

ima salsuzaima berkata...

assalamualaikum.. macam best je.. hihi..insyallah akan join nanti.. selamat berhujung minggu :)

Aku Penghibur berkata...

klau betul x de fb .. blh join ... x pyh like ^_^

PakcikLie PCL berkata...

pcl join :

http://www.nazlee.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

Farisya Anastasyia berkata...

gud luck utk segmen ni :) InsyaAllah semoga berjaya :)

adrianna syaz berkata...

Acik..boleh bgtau sya kat mana widget dakuamat menyintaimu blog?sya x nmpk..ke sya punya intenet ni lembab sgt..huhu

Aku Penghibur berkata...

dekat bahagian bawah sekali

Mohd Selim Zainal berkata...

Assalammualaikum...achik,

menarik segmem nie.. boleh join nie...

mselim3

pls: pape nanti datang balik,,, sokong segmen kekawan..

tarmizi berkata...

http://www.mizisempoi.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

Sobri Yaacob berkata...

ok acik..nanti saya joint..

AyuInsYiraH berkata...

http://ayuinsyirah.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

ayu join

wawaabdhadi berkata...

dengan lafaz bismillah, wawa join :)
http://wawaabdulhadi.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

Azlan Strider berkata...

tahniah kerana berjaya mengajurkan satu segmen yang best...for sure aku akan hantar penyertaan sebelum tarikh tutup. 2 hari ini aku busy sikit dengan training...hehehe

Regards,
-Strider-

LadyBird berkata...

Rs mcm nk msk jer.. xpernah masuk ni.. huhu

Maria Firdz berkata...

supported you..;)

http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

Ija Rased berkata...

http://ijamawar.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

Cik Itah@RRP berkata...

salam Acik..cik itah join sini ya :)

http://ramaramapendek.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

Hafiza AizZawa berkata...

nak join.. acik nie mesti peminat jamal...

Kenit Cinonet berkata...

here kenit comes! (^_^)

http://rusukiri.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

Sobri Yaacob berkata...

salam acik skrg tgh gigih kumpul idea..sbab nak menag,.. tunggu nantipnyertaan akn dhantar..

Mama Darwiish berkata...

http://mamadarwiish.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

Siti Aisyah berkata...

Bismillah.. Join ya? :)

http://mydreamhigh123.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

Miss-D berkata...

Dayah join..
http://d-sweetblackcurrant.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

Syuhada Baharudin berkata...

insyaAllah akan joint sblum tarikh tutup..

fatin wawa berkata...

best juga, syaratpun simple.. InsyaAllah nnt saya join.. :)

Miss Allison Swift berkata...

masih baru dlm dunia blog =)

http://wa-semput.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

Lynn Munir berkata...

Insyallah nanti, akak join Acik.

Marou Apple Hijau berkata...

jap..jap.. BBL nak sumbit borang penyertaan

http://budakbandunglaici.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

Ainim Suju berkata...

Assalamualaikum...

http://ainimrashihah.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

Saya join ya

Bahrain Ramlan berkata...

semoga berjaya..

Lynn Munir berkata...

Ok dah siap entrinya :-)
http://lynnmunir.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger.html

Khir Khalid berkata...

Assalam Acik.. Saya join ye.. :)
http://www.khirkhalid.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

T kasih.

Ieta Mat Saad berkata...

Rasa nak join. Tapi............ macam malas... mood join segmen dah lari... nape entahla... Maaf ya, kak sekadar blogwalking di sini :)

Cik Tieka berkata...

salam Acik, sye turut serta :)

http://kembaradiduniaku.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

Hafiza AizZawa berkata...

Fiza join..
http://ourmemoria.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger.html

rokot nuluhon berkata...

http://walkstatic.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

Asha Lya berkata...

http://blogashalya.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

TelingaBulat berkata...

tb join alhamdulillah ;)

http://ceritasitelingabulat.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

Farah Annur berkata...

Salam...bismillah,join

http://farahannur.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

Muhammad Khairuddin Lim berkata...

http://kakitravelkhairuddin.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

Saya join...

anne hanim berkata...

I will.

MyCherita berkata...

alhamdulilah...saya sudah join...

http://thescreammer.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

anne hanim berkata...

Done. Selasa ini aku disini

http://annehanim77.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

saya join.

rahmat arifin berkata...

Wah keren ni

anne hanim berkata...

Uaaaa! Tahniah kepada aku kerana secara tidak sengaja terdelete post tu.
tidak mengapa. Rezeki ada di mana2.

heeee

Azwar Syuhada berkata...

Acik, azwar join.. :)

http://miss-azwarsyuhada.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

paridah berkata...

teringin sgt nk join...

fatin wawa berkata...

Bismillah.. saya join.. ^^
http://indahnyapelangiku.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

Tasneem berkata...

tasneem nak join. hakhak nak update entry laa :)

deno berkata...

datang join sini^^
http://www.dayangdeno.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

adrianna syaz berkata...

Sya join acik ^_^

http://summerkisseswinterrain.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

sha dhira berkata...

shad join ya, bismillah.. akuvsdiashadhira.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

Farhain Azmi berkata...

Alhamdulillah..saya join ye

http://akuhanyagadiskampung.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

Mastura Aziz berkata...

join http://strawberrysgurls.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

ANa Ahmad berkata...

AA join sini ye ;)

http://amad-jalanan.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

Sobri Yaacob berkata...

http://akusobriyaacob.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

ok acik saya dah joint, saja nak post entry ni hari ni..berkat dgn tarih yang cantik 11/12/13..hopely boleh menang la ya? :)

Nadia Johari berkata...

good luck semua..saya join

http://miszrockers.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

Alin Marlini berkata...

insyaAllah...akan join

Erza Japar berkata...

salam...simple intro dari sy..klau ikutkan history mau panjang berjela..eheh..sy join =)

http://eirza.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

Aina Sofea berkata...

saya join ! saya join ! >.<
http://www.ainasofea.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

Engku Muzahadin berkata...

Muz join...
http://engkumuzahadin.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

Abak's Role berkata...

Assalam Acik...abak join segmen ni..hehe.. salam ukhuwah..
http://lorong-cinta.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

Cik Ash berkata...

assalamulaikum dah lama tak join segmen rasa nak join kita tulis dah kat blog sila jemput kesana ya


http://cikash.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

Jie Susanos berkata...

join..
http://jiesusanos.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

NURAIN LIYANA:) berkata...

saya join :)

http://myname-ly.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

Azlan Strider berkata...

Seperti yang dijanjikan aku kembali untuk submit entry bro...

http://striderbuzz.blogspot.com/2013/12/1299-segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

Regards,
-Strider-

Nur A.Z berkata...

wau ramai yg join.. :)

Mizz Aiza (Dunia Kecil) berkata...

akak join.. :D

http://blogmizzaiza.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

zaza zehra berkata...

:)

http://sayazaza.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

ikhwan yusuff berkata...

bismillah joined

http://duniakita94.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger.html

Eyma su berkata...

http://eymasu.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

indexiapk berkata...

selamat bersegmen, moga slalu berjaya

Monyet Rimau berkata...

Hi, Singgah sini ye :)

Jemput datang ke http://syokbah.com/

Mak Wardah berkata...

Kita join ni

Sya Mimie berkata...

http://hanyadihatiku.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

saya join sama..

Yun Sing berkata...

http://lifeisgreatwithme.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

Atomime DcWanda berkata...

Blogwalking sahabat Blogger

cik yaya berkata...

Yaya join http://www.cikyaya.my/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

Fizi Zaidi berkata...

done semua syarat :)
http://kakikerja.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

Affy Afiqah berkata...

bismillah, acik ika dah join :)

http://haneulafiqah.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

Norhasniza Khalid berkata...

salam acik, mama juga tidak mahu ketinggalan....

http://mamamamy.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

Kucing Hitam berkata...

macam best jer nie nanti kita join yer

yang baik Ishak berkata...

bestnya segmen... ala... dah pernah cerita kenapa akak jadi blogger... good luck kepada semua
:D

sueZaki! berkata...

Assalamualaikum.JOIN!
http://neversaynener.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger.html

Dzureen Darwis berkata...

Done! :)
http://dzureendarwis.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

Nina Maslizza berkata...

Join http://ninamaslizza.blogspot.ru/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

Kucing Hitam berkata...

dah join nie acik
http://www.kucinghitam.net/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger.html

Nurina Izzati berkata...

dah join tuan blog
http://www.nurinaizzati.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html
jom review

Raudzah Z berkata...

ok kita dah join acik...tqvm!!!

http://myblogsantai.blogspot.com/2013/12/kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

Vee Lea berkata...

I'm in!! :)

http://vaneelea.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

Auto publish; 24/12/13 @ 8:45 am :)

Syuhada Baharudin berkata...

ok akak join ye..sorry lambat..hehe

http://www.syuhada1981.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

Nur Shafiq berkata...

saya join.. http://shafiquestevenson.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html
khas untuk bloggers senior,jemput singgah ENTRI shafiq

Dayangku Nurul Haziqah berkata...

dayg join :) http://daygchubby.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

Yumida Huda berkata...

http://umikasum.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

Pean Dee berkata...

Ehan join :)

http://si-polarbear-cute.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger.html

Tinta Lana berkata...

Assalamualaikum acik.

Ramai join ni.. semoga masing2 dapat manfaat.. hehe ^_^

Ali Mohamad berkata...

Menarik ni...InsyaAlah saya akan join nanti .http://blog.sekolah4u.com

indexiapk berkata...

selamat bersegmen je lah,,,
moga berjaya selalu

Aniq Bukhary berkata...

http://aniqbukhary.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

Seperti yang dijanjikan... :)

Nilam syapina berkata...

http://adindaevangelistanil.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

nuur farhani Zulkifli berkata...

saya join segment nih!
http://nuurfarhani96-misswhiterose.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

Mohd Hakim Faiz berkata...

All the best to all yang Join ..

Amanina Mads berkata...

nina join acik ya !
SEGMEN KENAPA AKU JADI BLOGGER ? BY AKUPENGHIBUR.COM

paridah berkata...

http://karyaku-paridahishak.blogspot.com/2013/12/kenapa-aku-jadi-bloggerakupenghiburcom.html

imm berkata...

salam..joined
http://cikanem.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

ain syafieqa berkata...

salam kenal..segmen pertama untuk blog kedua.hehe..rasa nak join sebab segmen ni lain daripada lain dan nampak telus.

http://whiteroses2013.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

Mademoiselle Irdina berkata...

http://amazedetect.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html
Seronok...Dapat meluahkan apa yang rasa dalam diri..Thanks sebab adakan segmen ini...

Fauzan Sarif berkata...

Aduh..terlepas... maybe next time ye.. =)

kacang buncis berkata...

salam acik...kita join taw.... sory lambat join hehe

http://kacangsebuncis.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

Tetamu Istimewa berkata...

Semoga berjaya semuanya. Saya pula tak cukup syarat nak sertai.

Nilam syapina berkata...

sempoi la acik , nil boleh la BW walau segmen dh habis ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails