Pengikut

Isnin, 8 Ogos 2011

Bila Lelaki Putus Cinta....

Bila Mase putus cinta
Situasi Lelaki

Situasi Perempuan
Assalamualikum....
ok dah puas hati tengok picture kat atas nie ??

hahahaha ok picture kat atas nie adalah persepsi wanita terhadap lelaki bila putus cinta.... yelah sebagai contoh ini tanggapan wanita..... 

Lelaki tidak pernah rasa simpati pada diri mereka sendiri. Kalau mereka putus cinta, tidak pernah terbawa-bawa dan bila bertemu kawan, bertanyakan teman wanitanya,dengan selamba mereka jawab ''Oh, aku dengan dia dah putus.'' Kemudian mereka berlalu minum teh tarik.Lelaki melihat masalah utama ialah kehidupan mereka. Bagaimana nak teruskan kehidupan, nak cari kerja dan sebagainya biarpun hubungan cinta sudah putus.

okey yup acik akui lelaki memang macam tu di sebabkan ego .....whatever lelaki nie memang tak akan tunjukan kesedihan kepada semua ..kalau boleh tak nak semua orang tahu .... but ada juga lelaki yang hati kering mungkin tak rasa sangat bila putus cinta, silap-silap tak rasa apa-apa pun!! hahaha!! bro-bro sampai bila nak teging!!but hanya ALLAH yang tahu hati seorang lelaki....ingat kejayaan seorang lelaki pasti ada yang menyokong dari belakang!! siapa dia?? girlz lah!!!

apa yang lelaki selalu buat bila putus cinta

Lelaki akan lebih suka menyendiri dan jadi lebih pendiam. Mungkin ia hanya ambil masa seminggu @ sebulan @ setahun @sampai bila -bila ....haaahhahaha
 
Lelaki juga akan suka meluahkan perasaan pada kawan rapat daripada keluarga sendiri. Bagi pedapat acik lelaki dan perempuan mempunyai emosi yang sama apabila putus cinta. Tetapi lelaki tidak wajar untuk menangisi perpisahan itu kerana ada ego. Kita kena terima hakikat itu. Jika kita bermula dengan baik berpisah juga dengan cara baik."

Ada juga lelaki akan menangis tapi hanya dalam bilik. Kebiasaannye tak bagi tau kawan-kawan apa yang berlaku kepada diri mereka kerana ianya adalah masalah peribadi.

ok bagi lelaki yang more islamic cara terbaik untuk menangani masalah putus cinta dengan dekatkan diri kepada Tuhan dan banyakkan membaca Al-Quran."anggap ini suratan dan tiada jodoh ..

Ada ada jugak yang cuba bunuh diri dan kelar tangan adehhhh jangan la tak cium bau syurga ...

ok pada masing-masing ada pendapat sendiri ... lelaki dan perempuan ada cara mereka sendiri bila putus dan akan mulalah acara saling salah menyalah antara lelaki dan perempuan.... itu bergantung kepada masalah kamu sendiri.....

ok sekurangnye berilah ruang sedikit untuk juga faham lelaki ...kalau kata perempuan fobia jatuh cinta sebab kecewa... lelaki pon same jugak like me ..hahahahahaha whatever ini semua adat bercinta!! lelaki atau girlz masing-masing ada pendirian sendiri, masing-masing ada ego tersendiri!! masing-masing ada perasaan.. jadi hargailah mereka yang menyayangi kamu...

Share This!


45 ulasan:

Cahaya Fajar berkata...

camtu ea kalu lelaki putus cnta?baru tau..>.<

Aku Penghibur berkata...

yup.. hahahah :)

flowers berkata...

dasyatnye..kelar tangan lg..bhaya2... :)

Aku Penghibur berkata...

ermmmm mmg pon... ada lo

♥NuR SyAFiQah♥ berkata...

haha mencik laki...just kidding

kalo sy putus cinta sy xsedih mcm mati anak..just calm down n pikir dlm2 mybe dah takde jodoh..then terus lega ;)

Syazmira Suhaimi berkata...

hu3..baru tau. nice n3 lah bro. :)

Aku Penghibur berkata...

syafiqa yeke bgs la

Aku Penghibur berkata...

syazmira thnk sudi bce

vind87 berkata...

nice..copy lh? nnt sy bgtau la cpy dr mna n tgglkn ur link..blh? sy cple 8thn but now lonely..

Aku Penghibur berkata...

copy ..copy la .... semoga same dapat ilmu & mnfaat

paer_roslan berkata...

lagu kene la acik... hahaah
thats y.. i am single but not available..
bila tiba masa untuk si dia.. hati ini akan terbuka sendiri.. macam pintu kat shoping complex 2.. ceewaahh!!

Aku Penghibur berkata...

wahh hebat wah wah hehat ...dasyat btl ... single but o available ... ermmm whatever bgs la cm tu ..jgn kecewa untuk kali ke 1000

kaizen berkata...

terbaik bro... mmg setuju sgt lah!!

latest entry Adab-adab di Bazar Ramadhan & Bila Perempuan KENCING BERDIRI

Aku Penghibur berkata...

ok bru .. i will wacth out

eddy syrol berkata...

betul..setuju..emosi manusia ni banyak persamaannya tak kira jantina... kdg2 muka nampak keras tp hati lembut..huhuhu

jemput ke sini
INI BLOG EDDY SYROL

Dalin berkata...

huhuhu.. isk! isk! sedihnya.. mcm tu ke? Dalin dulu penah putus cinta.. roomates bg sms ayat2 pedas siap kt ex.. huhu...

Aku Penghibur berkata...

eddy :) thank u ....

dalin yup adehhh ermm base la tu putus cinta

Sarah Sayuri Hartnett berkata...

macm tu ke?huhu....

Amy Syaquena berkata...

uish macam tue erk..


p/s: salam kenal singgah dan folloe sini..happy blogging

Alip Apai berkata...

depend on individu..

member ak clash menangis bgai dh kiamat..yg si pompuan relax je..cm xde pape..

hahahaha:)

Aku Penghibur berkata...

oooooooo mcm2 ragam manusia

Hasrul Hazrin berkata...

lelaki,, biase r.. hahah

done follow.. follow back ya..
http://hasrulhazrin27.blogspot.com/2011/08/universiti-teknikal-malaysia-melaka.html

paie berkata...

lelaki=ego noktah :)

Aku Penghibur berkata...

:)

wan ayuni berkata...

lawoks , terasa pulak tgk katun tu . heheh

Aku Penghibur berkata...

heheheh :)

Paris Hilton (M) berkata...

huyohhh yeke takpon tak tak
tehee

Aku Penghibur berkata...

hehehehhe :)

Amoychanteks berkata...

sama je laki ke perempuan. kalau dah syg, mestilah sedih kalau putus kan :0

yunZ berkata...

btw..aku akui kali ni aku putus cinta dan airmata aku tak mengalir setitik pun.. :) sakit dow

van persie berkata...

hahaha~~
memang betul macam tu...

~awa~ berkata...

bole pinjam kartun kat ats x.?

Aku Penghibur berkata...

pinjam la

Ieqa Swetluv berkata...

selalunya org lelaki lebih rileks bile putus cinta, tp kalo memang yg jenis da gile2 bercinta, pastu putus cinta lak, frust menonggeng smpi wat yg bukan2..

Mohd Zakwan berkata...

kalau dah putus cinta, terus carik lain, yang tu memang ada problem sikit..haha
Blog Mohd Zakwan :)

Seneorita Baharin berkata...

oh lagu tu ka kalo laki putus cinta..nice2.. ;)

cik najihah berkata...

tu lah lumrah yg Allah kurniakan,,
lelaki nampak kental pade lua tapi dlm bile sorang2 jatuh jugak air mate bile hilang insan tersayang..
:)

hawiz berkata...

betol2..kan3..jom keblog hawiz
http://wwwhawizcom.blogspot.com/

CikMai berkata...

ooo baru kutahuuuu

Aku Penghibur berkata...

btl la tu lumrah dan adat bercinta :)

Aku Penghibur berkata...

terima kasih kerana kunjung ke sini

nur atiqah @ akiteyka berkata...

owhh mcm uhhh bru tau haha p hakikatnye kedue2 ade ego tersendiri kn nk copy leh??

Orkid berkata...

emm... cm tu upe nye patot la cool smacam je laki ni... upenye eg0 tinggi melangit... whatever... mule2 nk couple mcm2 la ayat... bile putus~~ cm xde pape je... kunun la sayang snggup lkukan ape... mulot je lebih.. tp xlekat kt ati pon... kerat lidah tu bru tau....

AiSyA LiEzA berkata...

mak aihh.. dasyatnya penangan putus cinta... hahahha.. adik lelaki sy pun suka mngdu kat saya kalau putus cinta.. wkakkaka.. awek dia lari sbb dia busy ngn study.. wkakakak.. aihh! tension je dgr... ekkekkeke :)

Sylarius Yusof berkata...

Lelaki yang putus cinta ni sebenarnya kecewanya sama je dengan perempuan. Cuma lelaki ni lebih bijak menyembunyikan perasaannya dari pengetahuan orang lain.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails