Pengikut

Selasa, 9 Ogos 2011

Bila Perempuan Minta Couple



Assalamualaikum ....
wow makin lame makin seronok bila jadi blogger...hahhaha walaupon kerja bukan alasan untuk menaip..naseb dapat bos sporting..ahh jangan lupa senyum ok... senyum itu satu sedekah ....ok hari acik cerita ckit ..pengalaman diri & beberapa orang rakan acik...hahaha kalau bce mesti gempak " Bila Perempuan Minta Couple" ... 

yup itu yang terjadi sebenarnya .. kalau ikutkan zaman moden memang macam-macam boleh berlaku ..dan sebenarnya isu ini bukan hal yang pelik ...semalam acik berbincang dengan kawan-kawan dan ada yang mengakui benda nie terjadi dan mereka malas nak bukak cerita takut dyeorng di pandang tak gentleman.. adehhh parah ...Di malaysia purata wanita yg paling banyak dibandingkan ngan lelaki....70% adalah golongan wanita n selebihnya adalah lelaki....
 
kalau ikutkan adat memang tak macam tu ...tetapi dengan banyaknye perempuan dan terdapat persaingan memang agak susah....memang nak cari lelaki yang berkualiti tu susah ckit ...adeehhh but pada acik kalau perempuan itu betul-betul berani buat macam tu...dye memang betul sayangkan lelaki tu ....respect betul & acik pon ada pengalaman kena mintak couple macam tu ....but acik bukan menolak cuma bagi masa untuk kami berdua ..sebab baru seminggu kenal ...pada acik perhubungan nie bukan pekara untuk buat main-main ...

mungkin juga bila masyarakat dengar akan katakan macam-macam ... but jangan salah anggap itu tidak melanggar fitrah manusia .... yang penting lelaki & Perempuan ..... ok zaman dahulu pon ada berlaku ... tetapi berbeza ..kerana kisah itu tersebut berdasarkan Muhammad Abd Malik Ibn Hisyam m/s 122 Jilid 1
 
Berkata Ibn Hisyam ra dalam mengisahkan teladan Khadijah ra dalam menawarkan dirinya kepada rasulullah dengan mengutuskan perantara (orang tengah) bagi menyampaikan hajatnya kepada rasulullah dengan menyampaikan pesanan khadijah ra : “Wahai anak saudara pak cikku, sesungguhnya aku telah tertarik kepadamu dalam kekeluargaanmu dan sikap amanahmu dan kebaikan akhlakmu dan benarnya kata-katamu….” (lihat Sirah Nabawiyah oleh Muhammad Abd Malik Ibn Hisyam m/s 122 Jilid 1)"
Wahai rasulullah apakah engkau berhajat kepada aku ? lalu ketika menceritakan hadith ini maka menyampuklah anak perempuan Anas ra dengan mengatakan sungguh kurang malu perempuan itu dan buruk akhlaknya, lalu dijawab oleh Anas ra : Sesungguhnya dia itu (perempuan yang menawar diri) lebih mulia dan baik darimu kerana dia mencintai nabi salallahualaihiwasalam dan menawar dirinya demi kebaikan”
(lihat hadith sahih dalam riwayat Bukhari no 5120 , Nasaie dan Ibn Majah).
 
but itu perkahwinan...couple dan perkahwinan tu 2 perkara yang berbeza....masing-masing ada pendapat tersendiri...ada pendirian tersendiri...so fikir-fikirkan la..kalau rasa sesuai untuk di adaptasikan dalam diri anda teruskan ..,kalau x is okey ..:)

Share This!


20 ulasan:

cik wawa trang tang tang berkata...

Betul2....sokong2..hehehe...

Aku Penghibur berkata...

thnk sokong :)

tika berkata...

tp nak kena tgk jg,yg menawarkan diri tu jns yg mcmn...bkn sume org yg menawarkan diri tu blh diterima...
ade sstgh org skrg,die tawarkan diri sbb nak berebut ngn ppn lain,haish..masalah gk tu...

Aku Penghibur berkata...

ermm btl tu ...so depend la

amirulspurs berkata...

setuju. pmpn dah tak boleh jual mahal. lelaki yg kena jual mahal. haha

Aku Penghibur berkata...

adehhh jgn mcm tu ... nie dhcm terbalik

cicy berkata...

di malaysia kan dah buat bancian penduduk so purata lelaki lebih ramai brbnding wanita .mistaken di situ :):):)

Aku Penghibur berkata...

aaah memang la ramai campur mat bangla n mat indon ..

nurul syafaah berkata...

thats right acik..bg nurul zman skrg mmg xplik...tp mgkin pmpn 2 ad sbb mgkin sbb dy mmg syg kn llki2 or sbb dy rse llki2 mmpu bimbing dy n lastly mgkin dy mmbuat truhan dgn pmpn len...so pd llki jge2 k..hehe seriously nurul respect jgk la kt pmpn yg brni brtrus trg dgn prasaan dy coz klau dy x trus trg cm ne llki 2 nk thu kn..hehehe....tp nurul xbrpe ad kbranian la nk mnx cpel ngn laki coz xnk di cop pmpn xlku...heheh

Aku Penghibur berkata...

ahahahahahah tol jgk tu ...but thnk u ur oponion

Abe Goreng berkata...

Nice issue bro. Xpyh nak cri2 dh. sng2 je awek dtg mitk kapel.Hehhe.

UPDATE:ISTANA BIRU nak berkenalan.

Aku Penghibur berkata...

ahhahaha menunggu la sampai ke tua bro

Azura Mendezz berkata...

Semuanya bergantung pada keadaan kan??
Tapi pada i kalo baru seminggu dh fikir pasal couple2 ni..
ermmm~~ xsesuai! =)

Aku Penghibur berkata...

mmg x sesuai

teyhasahaje a.k.a NURUL berkata...

setakat ni xpnah ag mntak couple kat laki huhu...

Aku Penghibur berkata...

:)

Zul Fattah berkata...

haha.. betul bro.. aku tak couple.. dan aku dah malas nk couple.. sakit woo..
lbih baik kahwin dulu..baru couple..

Aku Penghibur berkata...

emmmm rileks bro mls nk fikir

sobri yaacob berkata...

ha..ha.. stuju..
senang2 kwin lpas 2 couple :)

Aku Penghibur berkata...

yup itu lagi bgs

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails