Pengikut

Khamis, 11 Ogos 2011

Lelaki Cantik ???



Assalamualaikum....

Hai semua, hahahaha update lagi myblog , ehh lupa plak aaah senyum cikit la baru comel...ok hari nie nak berkongsi cerita tentang Lelaki Cantik ???? haahaha bila bace nie mesti pelikkan lelaki cantik.Mesti ingatkan cerita tentang pondan & mak nyah ....tak la ....ini istilah yang diberikan oleh sorang mak cik nie.Dye kata : ishh lelaki sekarang nie makin cantik-cantik la...acik tanye mak cik,makin cantik?? maksudnya lelaki sekarang makin smart & bergaya jaga penampilan tak macam orang dulu-dulu.


acik tanye mak cik tu ..kenapa cakap macam tu ?? mak cik tu bgthu ...lelaki dulu tak pernah fikirkan sangat tentang penampilan & gaya berbeza dengan zaman sekarang ... sekarang semuanya dahi licin ..haahhah gelak besau acik but bila difikirkan memang betul pon lelaki moden sekarang jaga penampilan nak pergi kedai pon wah baju kemain smart lagi ...



sekarang nie semuanya banyak pengaruh K-POP...semuanya handsome & bergaya dengan penampilan yang memukau ...aah dah lepas bergaya tu apa lagi ..snap-snap picture ... update dalam facebook & blogla ..apa lagi ...dah faham sangat ..hahahaha

bila tengok member-member nie nak bersiap ke bandar wah kemain lagi ...bersiap mengalahkan perempuan ..biase perempuan 1 jamnie lebih lagi siap test baju,pakai perfume,macam nak jumpe awek jer padahal nak jalan-jalan ke bandar tengok itu satu evolusi kepada lelaki ...hehheehe dah jadi kebiasaan

kalau dulu lelaki boleh sarung apa sahaja yang penting berpakaian.Sekarang bila beli peralatan keperluan diri tak kira baju,perfume, seluar & lain-lain semuanya mesti berjenama baru stail tengok la lelaki sekarang kemain lagi gadgetnya wah henfon iphone ,baju polo (walaupon tiruan),jam tangan rolex dan macam-macam .Berpeluh aden nak menulisnya ..heehehe tak mampu nak semua tu ...


sekarang tak kira la orang berkejaya or pelajar semuanya "like perfect"dari pernampilan.Sebenarnya tak salah pon sebab penampilan tu penting kerana melambangkan peribadi kita dan contoh terbaik adalah Rasullulah

Dalam menafsirkan ayat tersebut, Imam Qurthuby berkata: “Imam Makhul meriwayatkan dari Aisyah r.a., ia bercerita: “Pernah sekelompok sahabat menunggu Rasulullah saw. di depan pintu. Ketika beliau hendak keluar menemui mereka, beliau bercermin di air yang ada di dalam bejana di dalam rumah. Setelah beliau merapikan rambut dan jenggotnya, aku (Aisyah) berkata: “Engkau lakukan ini, wahai Rasulullah?” “Ya, bila seseorang akan menjumpai saudaranya hendaklah ia merapikan dirinya. Karena sesungguhnya Allah itu indah dan mencintai keindahan,” jawab Rasulullah saw.”

Setiap orang perlu memelihara kerapian dirinya, janganlah membiarkan diri dalam penampilan kusut dan kumal dengan dalih ingin zuhud. Rasulullah saw. sendiri menganjurkan untuk berpenampilan rapi, padahal beliau adalah orang yang paling tawadhu dan zuhud.

tidak salah jika berpenampilan yang penting jangan berlebihan ...jaga adap penampilan ... sampai di sini dulu la .... adios :)

Share This!


16 ulasan:

  1. hye...nice blog... dah folo awk. jom singgah blog sy. www.duniasigadisberseliparhijau.blogspot.com

    BalasPadam
  2. wahhhhh nice story bagus...lelaki mmg patut jge penampilan supaya x di pndng rendah...perempuan pn same..penampilan tu penting..penampilan dri kite tu lah simbol hidup kite...

    BalasPadam
  3. hhiihihhihihihih btl tu penampilan penting :)

    BalasPadam
  4. hehehe lelaki cntik...nice entry...suke bace...ade entry baru jgn lupe update kt grup ;)

    BalasPadam
  5. nice one.. memang kena dengan zaman sekarang;)

    FENOMENA SENTAP MENYENTAP

    BalasPadam
  6. tak suke pengaruh kpop menular ke orang2 kite..s ebab tak sesuai.. haha..

    tapi memang la lately ni makin banyak lelaki maskulin.. ;p

    BalasPadam
  7. Mungkin sebab makcik tu xfamiliar dgn gelaran lelaki metrosexual & heterosexual..
    tu yg sebut2 lelaki cantik tu.. =)

    BalasPadam
  8. hahahah tu la whtever mak ci sumber inspirasi untuk menulis hukhuk

    BalasPadam

Coretkan sedikit pandangan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails