Pengikut

Selasa, 29 November 2011

Kenapa Aku Jadi Blogger ??





Assalamualaikum
Hai semua hari nie menaip lagi dengan penuh semangat selepas 1 minggu tidak update langsung di blog hari nie terpanggil untuk menaip disini kerana melihat rakan-rakan blogger yang ramai patah semangat untuk terus jadi blogger. Sebelum itu kita kembali kepada asal apa tujuan kamu semua jadi blogger ?? mungkin soalan nie dah berjuta kali orang tanyekan kepada kamu semua,sama ada mahukan wang,populariti atau sekadar hobi?? so kamu semua ada jawapan yang tersendiri.

Acik tengok dah banyak blog yang tergendala kerana tuannya dah face up dengan blog. Pada acik pula ,acik jadi blogger ini just suka berkongsi kehidupan acik dan apa yang acik rasa dan lalui dalam hidup dan semuanya. JAdi blogger nie tak susah mana tapi yang susah kalau kita nak jadi popular macam blogger yang terkenal nie.Contohnya blogger yg acik respect Ben Ashaari, Yuyun Zulaika dan ada beberapa yang lain ...

Mungkin kamu juga nak setanding dengan blogger yang gempax dan terkenal nie ??? Beautifulnara, Roti kaya,Dunia seorang remaja



Kalau kita nak jadi macam mereka memang rasa tak mampu sebab mereka dah ada nama di dunia blogger. Pada acik cukup la apa yang acik tulis dan hidangkan kepada kekawan itu suka untuk di baca.



Tahu tak kenapa faktor ramai yang sudah berhenti jadi blogger ???


1. Kerana keinginan mahu jadi macam blogger terkenal dan tidak kesampaian

2. Mengharapkan orang bace tanpa "ping" blogger mereka dengan alasan malu.
3.Hanya kejar 'Follower" yang bertimbun
4.Mahukan ganjaran dari Nuffnugg dan sebagainya
5.Ikut kawan-kawan..(orang ada blog nak juga )
6.Just tempat luahanan perasaan bukan infomasi

Dan Tujuan Kita jadi blogger Sebenarnya ialah

1.Untuk berbagi pengetahuan


2.Untuk sebagai catatan harian (pengalaman) atau hobi


3.Menyediakan suatu informasi terkini


4. Berblogging ini umpama melatih diri untuk bermain dengan bahasa dengan lebih baik tidak kira anda menulis artikel dalam bahasa Melayu atau bahasa Inggeris sekurang-kurangnya anda dapat melatih penulisan anda menjadi lebih baik.


5.Blogging juga akan memberi anda wang jika anda tahu cara macam mane dan medium yang betul.



Tapi cara untuk sebarkan maklumat dan memperkenalkan blog kita adalah melalui cara "ping" so acik sertakan cikit tempat yang selalu acik ping :)

1.Crew Blogger Gempax
2.KELAB BLOGGER
3.Sahabat Blogger
4.Ex-Tream Blogger
5.Diari Sahabat Blogger
6.Dapur Tanpa Sempadan - Mat Gebu
7.BLOGGER AREA(Ini tempat K.I.T.A semua yang punya)
8.KOMUNITI GILA BLOG
9.Sahabat Lulu Caldina
10.Geng Blogger Politeknik 1Malaysia


Tapi apa pon yang kita mahukan semuanya adalah bergantung kepada nawaitu @ niat kita menyampaikan dan mmberikan ilmu kepada semua orang dan sama-sama kita sebarkan maklumat dan bukan membuka aib orang sehingga menjatuhkan mereka . Macam mane kalau kita berada di tempat mereka .So fikir-fikirkan la adios :)


Share This!


20 ulasan:

Maryanie Atieq berkata...

yep.,btol uh :]

CekbOlat-bOlat berkata...

ooo.. =D ptut ler pnuh notti.. tgok awk ping blog tdi.. upenye dh smggu tak hapdet..

Ku Azhar berkata...

terbaekkk acik!!!! hehehe ku blogging ske2 je :p

Aku Penghibur berkata...

hahhahahah saje-sajer suka-suka

Alieza Dayasari berkata...

Betul....
saya jadi blogger rasanya baru 8 bulan.
mula2 mmg rasa konon nk duit.. tp lama2 benda tu semua rasa mcm tak ada makan sgt.
kadang2 kita tulis. kita rasa gembira bila ada org baca n kongsi pendapat. mcm tu lah...
btw. thx share pasal tempat ping tu...
thx u.

Aku Penghibur berkata...

welcome :)

Emmy Natiella berkata...

sy jadi blogger sebab sy suka membebel2 heeee :D

Pendamba Mawar berkata...

PM paling suka ayat ni/..

Berblogging ini umpama melatih diri untuk bermain dengan bahasa dengan lebih baik tidak kira anda menulis artikel dalam bahasa Melayu atau bahasa Inggeris sekurang-kurangnya anda dapat melatih penulisan anda menjadi lebih baik

sebab PM sedang buat perkara ni.haha

Aku Penghibur berkata...

hahahahah yup so jom kita teruskan berbloging

miSpYeja berkata...

setuju dgn pendapat PM!
umm berblog ni kadang-kadang dapat hilangkan kebosanan(walaupun ade yang bosan)aq xpnh bosan berblog!

alia a.k.a ell berkata...

yeahhh ! u almost right bro, for me, i brblog bcos of nak kawan n also n share some of my rutin harian, bes larhhh :D btol larhh, ape yg acik ckap, alia skong ! hehe

Aku Penghibur berkata...

misp Yup berblog x pernh bosan

Aku Penghibur berkata...

ALIA THANK SOKONG :)

Eena Arrina berkata...

thanks for info.ena mmg minat blogging sbb mint menulis :) n share info. tapi minta awk support ena sama ea..folower bg ena macam semangat. but reader lg penting :)

sha my heart berkata...

berblog sebab apa? kepuasan diri =)

Acik, teruskan berblog, k.


jemput ke blog: tips persediaan utk orang masuk dapur kita

Aku Penghibur berkata...

thank u :)

Anna Aziz berkata...

wah thanks taw sharing . :D

Aku Penghibur berkata...

welcome ")

NuRissMa berkata...

berbloging utk berkongsi pengalaman.. :)

AiSyA LiEzA berkata...

suka je blogging nih.. leh baca kisah idup n tips para blogger y lain.. :)) leh utarakan pendapat ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails