Pengikut

Khamis, 29 Disember 2011

Betul Ke Orang Bandar Pentingkan Diri ??


Assalamualaikum

Wah hari nie semangat sangat sebab hari nie dapat releasekan tension dengan menonton wayang dan shopping.. hehehe mesti pelikkan lelaki suka shooping tapi x tahu la suka giller shooping lagi-lagi dapat yang kawan 1 kepala memang habis la but so enjoy.

Tadi just jalan-jalan di Sunway Pyramid jer..memang best la walaupon duit tu terbang melayang banyak jugak tapi yang penting puas sangat dapat beli baju dan keperluan hehehe. Tadi tengok cerita JAck & Jill but totally cerita tu memang kelakar ada ,sedih pon ada memang terbaik la . Dan kisahkan tentang persaudaraan terutama mereka yang kembar ...



alamak dah lari tajuk nie hehe maaf yer ,hari nie terexcited plak adehh,. OK back to story ,actually hari nie just nak berkongsi apa yang berlaku depan mata acik sendiri.

BETUL KE ORANG BANDAR PENTINGKAN DIRI ??

Pada pendapat orang bahawa orang bandar nie selalunya pentingkan diri sendiri dan buat hal masing-masing. Mereka lebih tumpukan kehidupan mereka saja tanpa menghiraukan orang lain. Tapi itu hanya tanggapan sahaja sebenarnya tak pon. Bukan semua orang bandar macam tu, semuanya terletak pada kita .Kita yang mencorakkan kehidupan nie..


Semasa kat sunway pyramid tadi di tingkat atas acik ternampak ada seorang aunty india nie terjatuh sebab ramai orang, acik baru jer nak jadi penyelamat rupanya dah ada seorang anak muda berbangsa cina selamatkannye . Rasa suprise sangat sebab dia nak tolong padahal kawan-kawan dia terus menonong jalan ke depan .. memang tabik spring .. dan acik jumpe dengan budak cina tu dan ucapkan terima kasih .. :)

Bandingan orang-orang mukmin yang saling sayang menyayangi dan lemah lembut di antara mereka seperti satu tubuh badan yang apabila satu anggota berasa sakit menyebabkan seluruh badan berjaga malam dan berasa demam" -(Riwayat Ahmat)


Dan semasa nak balik tadi dalam bas ( hehe naik bas jer pergi sebab fikir kalau nak motor or kereta mesti jalan jem ) naik bas baru RM 1.. berbalik pada cerita ada seorang perempuan melayu yang mengandung naik bas ,,masa tu acik pon kena berdiri sebab orang ramai tapi ada sorang perempuan india bangun dan bagi tempat duduk pada perempuan mengandung.

So mean di sini dimana pon kita berada jika kita mempunyai nilai murni dan hati yang bersih ,kita akan cuba tolong orang yang dalam kesulitan. Semuanya terpulang pada kita ... tak kita apa jua bangsa dan agama kita perlu tolong satu sama lain supaya tanah air kita terus aman dan harmoni. Dan apa yang telah jadi mind set kita itu adalah propaganda orang yang tak suka kedamaian negara kita ..ok nak melayang movie lagi .bye bye ..adios :)

Share This!


8 ulasan:

  1. x sumer org mcm 2..bergantung pd individu gak la kan...

    BalasPadam
  2. skrg ni xkire org bandar atau org kg...semua kene ada adab dan perangai yg elok...Islam dah ajar..

    BalasPadam
  3. betul apa yang honey dan fendy ckp..ada je org kampung yang berlagak+pentingkan diri..^_^ semua agama menganjurkan kpd kebaikan,bezanya penganut itu sendiri..ikut atau tidak..namun,di sisi Allah hanyalah ada agama Islam sahaja kerana Islam itu sangat sempurna..

    BalasPadam
  4. " dan tolong-men0longlah kamu dlm mengerjakan kebajikan dan takwa, dan jangan tolong-menol0ng dlm berbuat d0sa dan permusuhan.."
    (al-Maidah: 2)

    ~ sharing is caring..(^_~) ~

    BalasPadam
  5. chung cư 89 phùng hưng
    tiếng anh giao tiếp cho trẻ em

    - Ngươi nói cho ta biết trước ngươi là ai, sau đó ta sẽ nói cho ngươi ta
    là ai?

    - Được rồi. Ngươi thấy con quái thú bị những người bên ngoài bị chặt
    không? - Thanh âm đó hỏi.

    Thần thức Đoạn Vân nói:

    - Ta thấy rồi. Vậy đó chính là ngươi hả?

    - Không phải ta. - Thanh âm ngọt ngào cất lên.

    - Không phải ngươi? Vậy là ai?

    Đoạn Vân hỏi lại vẻ nghi hoặc. Đã ở trong ý thức hải của quái thú, vậy
    hẳn phải là linh hồn của quái thú rồi? Nhưng nói không phải, rốt cuộc là
    chuyện gì?

    - Nó vốn là sủng vật của ta, một sủng vật rất đáng yêu, nó tên là Quả
    Quả. Nhưng sau đó, tỷ tỷ ta giấu ta, bí mật bắt Quả Quả thí nghiệm. Tỷ
    tỷ ta dùng một đại lượng các chất có thuộc tính hấp thu, ép buộc Quả Quả
    ăn vào, lại còn đưa năng lực thôn phệ của đám slime di thực vào người
    Quả Quả. Như vậy, Quả Quả biến thành một đầu quái vật thôn phệ vạn vật,
    cũng không e ngại công kích. Hơn nữa, tỷ tỷ ta dùng sủng vật khế ước, ép
    Quả Quả biến thành sủng vật của nàng, rồi ra lệnh cho Quả Quả thôn phệ
    ta. Ta không nghĩ lại bị Quả Quả thôn phệ mình, nên thân thể biến thành

    chung cư newskyline
    chung cư hateco hoàng mai
    chung cư hà nội

    dịch vụ hoàn thuế gtgt
    dịch vụ kế toán thuế trọn gói
    dịch vụ quyết toán thuế
    khoá học kế toán thuế
    trung tâm kế toán
    dịch vụ báo cáo thuế

    dich vu ke toan noi bo
    dịch vụ dọn dẹp sổ sách trọn gói
    kế toán cho giám đốc

    BalasPadam

Coretkan sedikit pandangan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails