Wordless Wednesday # 9:Nak Tahu Tak Bagaimana Buat Duit Melalui Facebook Dengan Cara Mudah | Best Lifestyle Blog Malaysia

Pengikut

Rabu, 17 April 2013

Wordless Wednesday # 9:Nak Tahu Tak Bagaimana Buat Duit Melalui Facebook Dengan Cara Mudah


Assalamualaikum


Share This!


33 ulasan:

Unknown berkata...

Waakkaakakaka...amek kaw. kena sejibik...nice acik!!!

Unknown berkata...

hahha terbaik :)

Khir Khalid berkata...

Mmg sungguh mudah huhuu.. entri terbaik ni Acik :-D.

BinMuhammad berkata...

Mudahnya....semudah 1,2,3....hehe

p/s: Mana kisah dikampung ni? Lama tunggu...hehe

onlajer berkata...

mengunakan langkah 3 ya haha

Unknown berkata...

ahhaha, terbaekkkkk :D

Unknown berkata...

hahahaha..

Unknown berkata...

Haha..cepat2 buka sbb tajuk mmg menarik...hmm akhirnya....

hazwan hairy berkata...

hahahaha adoilah

Awanama berkata...

hhahhha,, mndalam btul,mnusuk kalbu la hahha

Amirul Bin Ramli berkata...

Tu la achik, sy ni pon sedang berusaha untuk yakinkan orang ramai yang facebook sekarang ni dah jadi satu bentuk ketagihan yang sangat
kronik.

Sebelum tu izinkan sy nak komen panjang2 ye.. hehe..


Baiklah sebelum tu ketagihan bermaksud satu perbuatan yang bila kita buat akan rasa sangat seronok dan bila berhenti akan rasa sangat teruk dan susah. Jadi kalau tak boleh
berhenti dari bermain facebook sedangkan ada kerja lain yang perlu diselesaikan itu namanya ketagihan!

Kita semua tahu yang facebook boleh jadi satu aktiviti yg sangat seronok, bila kita post
dan orang bagi komen, bertukar-tukar mesej dalam facebook, upload gambar kemudian ada
orang like, kita rasa seronok dan waktu tu dopamine dikeluarkan dalam kuantiti tertentu
di dalam otak.

Jadi kalau tabiat ni berulang, tiap2 jam main facebook, tiap2 hari, ini menyebabkan pleasure center yang mengeluarkan dopamine di dalam otak akan terpakse calibrate kepada
satu tahap yang baru.

Dan akan sampai satu tahap keseronokan yang dirasa dalam facebook tu akan mula berkurang dan hilang dan ni yang menyebabkan akan sampai satu tahap,ada orang yg sanggup bermain facebook berjam-berjam lamanya sebab nak mencari keseronokkan tu lg!

Dan disebabkan pleasure center dah selalu di'hijack' (memaksa dopamine keluar)
dengan mencari keseronokkan di dalam facebook, keseimbangan pada otak dan tubuh
badan hilang! Ni kerana orang yang ketagihan dah overstimulate dan akhirnya.. disebabkan
itu jugak..

mereka yang ketagihan facebook susah untuk merasai kegembiraan di dalam dunia
sebenar....

Sebab secara neurologi, biologi, dan fisiologi, keseimbangan tu dah terganggu dan komponen-komponen ni lah membawa perubahan secara fizikal.

Bagi saya facebook tu macam gula. Bila guna sikit minuman jadi sedap, tapi sekarang dah terlalu banyak... gula tu akhirnya mula menjadi penyakit. Dan disebabkan itu jugak..
saya buat keputusan untuk tak guna lagi fan page di facebook.

Dan akhir sekali achik terima kasih utk post ni. Ada peringatan sikit dekat orang
ramai. Hehe..

Zaza Iman berkata...

haha..laju je tekan.. =) dh agk dah..hehe

Awanama berkata...

assalamualaikum ... bila tgk tajuk , excited jer ... bila baca , hahahaaa ...

Unknown berkata...

tips yg sangat2 menarik ni :)

Akupenghibur.com berkata...

hehehehe nak amik sebijik

Akupenghibur.com berkata...

kan :) hehehe

Akupenghibur.com berkata...

hehehehehe alhamdulilah

Akupenghibur.com berkata...

alamak ..hehehe gambar tak banyak.. tapi tak pe akan di tulis jgk :)

Akupenghibur.com berkata...

3 langkah mudah sajekan

Akupenghibur.com berkata...

kan ..hehehee

Akupenghibur.com berkata...

hehehehe jgn marah yer

Akupenghibur.com berkata...

sangat menusuk kalbu

Akupenghibur.com berkata...

alhamdulilah..wah ini baru betul comment naishat :)

Akupenghibur.com berkata...

hehehehe minta maaf yer hahaha

Akupenghibur.com berkata...

walaikumusalam :) hehehehe ini baru bestkan

Akupenghibur.com berkata...

alhamdulilah :)

Unknown berkata...

hehehe ni mmg lawak ni.... :D

Anisa Anuar berkata...

dah nk buat betul2 dh td...

Mawardi yunus berkata...

hahahah... memang betol sangat tu bro... memang berduit la pasni

Unknown berkata...

takda yg mudah kat dunia ni. hehehehe,

Annamariana1989 berkata...

wah, cara yang terbaik ni..hihihi

AyueJean berkata...

Hahhahahha...
Kena setepek... =P

Nur Nainis berkata...

Hehehe..betul lah tu. Terbaik. ^__^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails