Pengikut

Selasa, 28 Mei 2013

Johor Darul Takzim (JDT) Vs Pahang Di Tangguhkan


Assalamualaikum

Alamak semangat depan TV nak tengok Johor Darul Takzim (JDT) VS Pahang. Tapi malangnya di tangguh kerana faktor keselamat. Seperti di janjikan sepatutnya 8.45 malam tetapi selepas 2  lebih menunggu tapi tak jua mula mula. 

Lihat penyokong siap ada di track padang, memang ramai sama ada penyokong johor ataupon penyokong pahang.  Acik tengok di TV 1,kecewa sungguh untuk dapatkan pengesahan acik cepat cepat pergi ke fanpage FAM dan ini hasilnya



Hehehe ini lawak katanya ada pula kucing di padang :)


Walaubagaimanapun kita 1 malaysia , jangan mainkan kenegerian. Ala rileks la tangguh jer, apa ada hal, Jangan nak bergaduh hanya sebab kenegerian. Be rasional dan matang. Apa punca dan kenapa sebab di tangguhkan hanya mereka di padang mengetahui. Dan ini mungkin penyelesaianya terbaik dari berlaku sesuatu yang buruk.


ini kenyataan di FB FAM

Kepada individu² yang biadab serta kurang ajar memainkan isu kenegerian,perkauman dan sensesiviti lain.Kami tidak teragak-agak menyekat anda dari terus dari komen disini.
Anda dilarang sama sekali dan ditegah:
Ⓐ Menghina negeri orang lain
Ⓑ Melakukan provokasi
Ⓒ Mewujudkan satu bentuk hasutan
Ⓓ Menyamar jadi fan lain untuk jadi adu domba/batu api
Ⓔ Sebarkan fitnah
Ⓕ Memperlekehkan pasukan negeri orang lain

Tolong menjadi matang dan bertamadun. ヅ

Share This!


21 ulasan:

  1. Betol tu...main sama-sama....kan lebih afdal :)

    BalasPadam
  2. kita kan tinggal di bumi malaysia jugak walaupun berbeza ngri ...ehehhe.. :DD

    BalasPadam
  3. mmg penuh drama td...kehkehkeh...tak tahan siap ada part baling batu dari luar stadium ke tempat duduk penyokong johor.....

    BalasPadam
  4. ye la...sengal kalau suka sentuh isu negeri ni..kita 1 Malaysia..

    BalasPadam
  5. Kesian tengok yg satu famili datang bawa anak lagi tu...last2 batal. Tapi elok juga, terlalu padat stadium tu...xselamat kalau jadi apa2

    BalasPadam
  6. tgok jugak td..pnuh 1stdium..kcian plak tgok sbb yg jhor 2 dtg dri jauh..tp bab ktuk mgutuk psal bola ni..mmg femes sgt..nk2 kat fb, sbb 2 la kita ni yg mtang jgn layan..stju dgn acik..

    BalasPadam
  7. sdih tol td..krole skuarga da stanby dpan tv...tup2 tangguh adus2...takpa, kta tnggu pngumuman dr pengurusan...bla dorang nak buat round 2 nye~

    BalasPadam
  8. betul tu acik.. sepatutnya bersukan tu merapatkan persahabatan antara negeri..

    BalasPadam
  9. Cuma yang tak ke SDM je cakap pasal kucing... Anyway, tak perlu kita keruhkan keadaan cerita macam2 yang entah betul ke tak... Sbb penyokong JDT berpa kerat je yg ada datang..

    BalasPadam
  10. xfaham la diorang nie..pemain bola sepak relaks jer..penonton pulak yang lebih2..suka tengok aksi kucing tu..glamor sekejap..

    BalasPadam
  11. Kesian yg beli tiket tapi dpt tgk perlawanan sbnr... Tp tgk dlm tv pun, mmg padat sgt stadium tu... haih!

    BalasPadam
  12. tak pasal2 kucing tu dipersalahkann...hehe

    BalasPadam
  13. saya orang Pahang . so sad dengan peristiwa malam tadi , buat penat je gi stadium . dengan panas tak terkira . perghhh

    BalasPadam
  14. tak elok2 kita semua bertelagah pasal bola jer......

    BalasPadam
  15. @Farah Waheda Wahid aaahh kecoh semalam

    BalasPadam
  16. Ni semua kucing punya pasal..haha

    BalasPadam
  17. Sebab tu sukan bolasepak kat Malaysia ni susah nak maju.....
    Tapi yang pasal kucing tu memang lawak....
    Heheheheh...

    BalasPadam
  18. yg kucing tu kelakar, haha.. jangan kerana sukan yg sihat jadi x sihat tiba2 dgn sikap kita..

    BalasPadam

Coretkan sedikit pandangan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails