Ustaz Mohd Kazim Elias Menceritakan Pengalamannya Pernah Di Santau Berterusan | Best Lifestyle Blog Malaysia

Pengikut

Khamis, 9 Mei 2013

Ustaz Mohd Kazim Elias Menceritakan Pengalamannya Pernah Di Santau Berterusan


Assalamualaikum

Hai hai apa khabar semua ? Hari macam mane happy ? sedih ? Sebenarnya hari ini acik kongsikan tentang apa yang acik bace facebook seseorang yang acik hormati iaitu Ustaz Mohd Kazim Elyas. Secara jujurnya acik sangat meminat ceramah yang di sampaikan lagi lagi soal jodoh dan ibu bapa. Sangat terkesan di jiwa, acik memang tiap2 hari buka utube dan lihat ceramahnya. 

Siapa ustaz itu ? tak kenal dasyat la kalau tak kenal, beliau popular di dalam u tube dan mendapat sambutan yang baik dari setiap ceramah yang di sampaikan. Acik pon carilah tahu tentang ustaz ini dan banyak kisah hidupnya yang memberi pengajaran acik dapat melalui apa yang di share di page beliau.

Semalam ustaz ada ceritakan kisah hidupnya di santau dan derita hidupnya dan dia bersifat pemaaf dan merendah diri. Honestly acik sangat respect dia . Dan apa yang di ceritanya amat meruntun jiwa.



tak percaya kamu boleh bace sedikit acik ada print screen di fanpage Ustaz Mohd Kazim Elyas.. 

Ini bukan rekaan tapi realitinya ,nak sebarkan dakwah pon  banyak halangan begitu juga masa Rasullulah nak sebarkan islam.

Ustaz ini acik pernah jumpe personal dan dia memang orang yang ramah dan merendah diri. Setiap bait bait kata yang terkeluar itu memberi kesan pada hati .

Semoga kamu dapat sedikit tauladan dari kisah beliau ini, dalam sebarkan ilmu Allah kita kena kuat ,ujian akan datang tanpa kita sedar dan bertimpa timpa dan yakinlah pada ALLAH.

 

Share This!


30 ulasan:

Diari Si Froggie berkata...

Wasalam.. sedih baca kisah ustaz kazim nie, banyak dugaan dia tapi disebabkan sifatnya yang pemaaf dan merendah diri tu buat kita rasa apa pentingnya atau lebihnya kalau kita meninggi diri ego belagak kan? pusing2 pun semua tu dari Allah jugak.. Moga ustaz kazim elias sentiasa sihat..

BinMuhammad berkata...

Salam, Dugaan dan cabaranlah menguatkan kita berusaha untuk lebih berjaya apatah lagi dalam berdakwah...pasti banyak halangan dan dugaan.
Sabar, ikhlas, yakin dan berdoa...Insyaallah, pasti Allah beri jalannya.
Alhamdulillah, kini anak2 muda sudah mula kembali dekat dengan ulama dan ustaz.

Fahmi berkata...

Teruk kena tapi berkat kesabaran dia ok juga

Awanama berkata...

terima kasih atas perkongsian acik..memamng terbaaik entri2 acik kat blog ni..semua membawa manfaat..

Unknown berkata...

dugaan dan cabaran tu memang sangat2 kuat.. tak kira la tentangan secara terang2 ataupun secara halus2 camni.. yang penting kena ingat bahawa tu semua adalah ujian dari-NYA..

naomei berkata...

Tak hidup kalau tak de dugaan...Kerana dugaan mengajar kita erti sabar dan ikhlas...Allah tak pernah memilih...semua makhluknya diberikan dugaan...kerana Allah amat menyayangi makhluknya...

Hanya mampu kita berserah, sujud kepadaNYA..agar Allah meringankan dugaan yang kita tanggung.....

Kisah ustaz nie memang sedih...sampaikan terkesan dihati....

kalau ustaz nie bagi ceramah..memang best sangat2..hihi

Unknown berkata...

berkat kesabaran dan usaha tanpa henti beliau akhirnya bebas dari musibah itu..

Zaza Iman berkata...

yes..zaza pun suka ceramah dia..mak pun.slalu tgk.. =)

dugaan yg diterima, dia mampu bersabar..moga kita pun sama..insyaALLAH..

Unknown berkata...

dugaan hamba Allah sentiasa ada...... minta dijauhkan...... dari fitnah dan buruk sangka..... sihir dan petaka...... semoga ustaz tabah hadapi dugaan....... dan juga kita semua...mintak dijauhkan....

Akupenghibur.com berkata...

betul tu :) pusing2 kita minta petolongan ALLAH juga.

Akupenghibur.com berkata...

wslm betul tu BM..Sabar, ikhlas, yakin dan berdoa...Insyaallah, pasti Allah beri jalannya

Akupenghibur.com berkata...

alhamdulilah..maaf entry pendek saje.. acik auto post.. sebab sibuk

Akupenghibur.com berkata...

betul itu ..semua ini ujianNya .InsyaALLAh kita mampu hadapi :)

Akupenghibur.com berkata...

betul tu kak .. ambil iktibar... dan semoga kita ikhlaskan setiap ujian yang hadir

Akupenghibur.com berkata...

itulah :) kita jangan mudah putus asa

Akupenghibur.com berkata...

betul tu :) Allah turunkan ujian sebab kita mampu :)

Akupenghibur.com berkata...

AMIN... minta di jauhkan :)

Unknown berkata...

wah dasyatnya manusia ni...sanggup aniaya org sampai camtu sekali....

Unknown berkata...

SubhanaAllah...sedih sgt byk kisah beliau...sye pun suka sgt dgr cerama ustaz kazim tmbh2 time die buat lawak nyanyi tu kan... :) ceramah ustaz kazim mmg memberi kesan dalam hati....

Unknown berkata...

pakcik kazim baik wooo !

Unknown berkata...

Ceramah beliau sgt sedap. tak sangkakan dia pun kena santau, semoga kita tak teruji sebagaimana dia di uji

Awanama berkata...

Assalamualaikum ... kak vee pernah alami bila sedang menggoreng ikan , tetiba minyak bertukar warna menjadi merah ... emmm

Unknown berkata...

dugaan untuk manusia semua.. :)
AllahuAllah

Unknown berkata...

besar betul dugaan Ustaz ni kan..

miss yatie berkata...

begitulah dugaan insan yg disayangi Tuhan, akk pun mesti tengok rancangan ustaz, memang best..

Pha Is berkata...

ada jugak terbaca kat pafe fb beliau.. dugan utk org beriman ni dahsyat sikit..

Nick Nashram berkata...

mintak dijauhkan daripada benda camni..
jgn la sebab dendam tak puas hati ke hape buat santau..dosa besar.

iha berkata...

Hanya hamba Allah yang hebat sahaja menerima ujian hebat sebegini. Moga ustaz Kazim sentiasa tabah dan sabar dalam menghadapi sebarang rintangan dan ujian dariNya.. sy pun suka dengar ceramah ustaz Kazim.. ceramah beliau antara yang paling mudah diingati.. :)

Unknown berkata...

Teruknya kena..

Aimacomel berkata...

Subhanallah, hebatnya dugaan yg diterima ustaz Kazim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails