Pengikut

Jumaat, 26 Julai 2013

Kecewa Dengan Siaran Astro Yang Berulang-Ulang Setiap Hari


Assalamualaikum

 Alhamdulilah malam-malam nie dapat melepak di bersama adik-beradik yang sekepala gila-gila. Malam nie kami berkongsi gelak ketawa dan berkongsi cerita. Best dapat bersama mereka, tapi lagi bestnya kalau ada kak long acik, kak nor dan epul. Seronoknya , teringat masa kecil -kecil kamu susah senang bersama.

Tapi tengah kami bersembang sambil tu tengok televisyen, di bilik kami pasang astro. Secara jujurnya ,acik nie peminat setia astro dan berpuas hati dengan urusan perkhidmatan dan rancangan yang di terbitkan .

 Tapi MasyaAllah bosannye, kalau tengok astro nie cerita dia berulang berkali-kali sampai nak face up nak tengok. Maharaja lawak, maharahaja lawak mega, betul ke bohong tu berulang berkali-kali. Aduhh semua siaran nak katakan asyik berulang saje, kadang tak tahu mane yang siaran sebenarnya.

aduhh baru beberapa duduk melepak di rumah, naik jelak tengok astro sampai ingat dah siaran apa lepas nie, bila ulangnye. 

Tak salah nak ulang berkali, kadang tu tak sempat nak tengok tu kita boleh la tengok ulangan. Tapi kalau dah berkali-kali sampai program tahun 2008 punye pon di ulang balik. 

Hahahahaha bukan apa, kadang fikir kita bayar mereka tapi kepuasan pelanggan bagaimana ??

Tapi acik puji sangat dengan astro sebab tayangan yang 24 jam .Siaran yang paling suka national geography wild. Memang acik suka sangat. Dan siap bahasa melayu lagi. 

Hahaha paling best layang siaran 617 XD tu cerita cartoon memang tetap jadi pujaan hati, best sangat cartoon di sana.

Karoot komedia X ,adehh  tiap-tiap hari ulang yang sama .Frust !! 

Paling salute TV Al hijrah, TV oasis kerana banyak cerita yang bermakna. Kisah tauladan yang banyak ,acik suka.

Acik harap sangat kalau astro mempertingkatkan rancangan mereka. Janganlah ulang berkali-kali dan kali. Banyakkan rancangan baru. please :)


Share This!


36 ulasan:

  1. bukan astro je..tb swasta yg satu nie pon duk ulang yg sama gak...hampeh..:(

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul , tapi tv swasta yang lain ..kadang-kadang saje

      Padam
    2. Sape nak beli ANDROID TV BOX, DECODER SKYBOX, OPENBOX, CLOUDHD....
      Harga murah kasi.
      Boleh pos@COD di Sunway,PJ.
      Jika nak langgan MYIPTV, HDTV, HUAT88TV, CLINE/ CCCAM....
      Whatsapp sy 013-3332502

      Padam
    3. Sape nak beli ANDROID TV BOX, DECODER SKYBOX, OPENBOX, CLOUDHD....
      Harga murah kasi.
      Boleh pos@COD di Sunway,PJ.
      Jika nak langgan MYIPTV, HDTV, HUAT88TV, CLINE/ CCCAM....
      Whatsapp sy 013-3332502

      Padam
  2. setuju tue.. kadang seminggu ulang tayang 3-4 kali rancangan yang sama ..

    BalasPadam
  3. Hmm.. Dah hbis citer dh..sbb tu smpai novel pun adaptasi jadi drama.. Hmm.. Sy psg astro sbb xdenline lngsung...klu dpt siaran guna arial..xde nk byr bulan2 free kt astro... Huhu... Sbb x tgk tv sgt pun..

    BalasPadam
  4. akak memang tak psg astro..sbb puas hati selain tv malaysia,dapat juga siaran tv singapore dan indonesia..hehhee

    BalasPadam
    Balasan
    1. acik dulu cm akak dapat suma siaran tapi tak thu kenapa tukar

      Padam
  5. Ada waktu tu bagus juga klu ada siaran berulang sbb ada juga peluang nk tngok cite yg sedap di masa yg lain. Tp klu dok berulang citer yg sama pun btul juga apa yg Acik rasakan tu. Saya pun ada juga brdepan dgn rasa mcm tu.. Nk santai2 dpn tv waktu lapang dgn family pin kepala jadi sendat hehehee. Channel tv banyak tp x de citer nk tengok. :D. Thanks, nice sharing.

    BalasPadam
    Balasan
    1. heheheeh itulah , kadang tu terus tak ada mood dah tengok bnyk kali

      Padam
  6. memang pon. asik ulang benda yg sama pagi ptg malam.. haishhh.. dah xda modal kot

    BalasPadam
  7. mungkin tak ada siaran baru lagi kot acik..

    BalasPadam
  8. rumah akak takde astro.. hehe..

    BalasPadam
  9. seyes..meme ulang2 je pon.boring gle

    BalasPadam
  10. tu ler pasal tak berbaloi dengan harga pakej yg mahal....kalau buat on off boleh tak time kita nak kita on bayar, kalau tak nak off jer...kan senang.....

    BalasPadam
  11. layan katun lebih baik dr astro yang habis-habis ulang cerita lama.

    tapi jangan lupa, al-hijrah & oasis masih di hati saya hehe

    BalasPadam
  12. saya tak langgan astro. tv yang ada pun tak habis nak tengok. tv1, tv2, tv3, tv7, tv8, tv9 dan tambah tv hijrah lagi. kan dah banyak tu salurannya. buat apalah nak langgan tv yang kena bayar lagi. lagipun astro bukan orang islam punya. fikir-fikirkan. siapa yang kaya. kita bayar bulan-bulan RM 100 x 1000000 orang sebulan = 100 juta diorang dapat tiap-tiap bulan

    BalasPadam
  13. kami tak langgan mustika lg la rasa keboringannya kdg2 perlu ke nak subcribe lagi? heee

    BalasPadam
  14. memang boring lah acik.. penat memnayo tiap bulan je..

    BalasPadam
  15. Cuba bagi Astro tu kat Dzureen sekali sekala tak terasa pun keboringan sebab jarang sangat tengok. Haha banyak betul masa acik tengok tv ye. Kikikih

    BalasPadam
  16. Apa boleh buat..itulah astro, xlanggan...siaran2 lain pulak xjelas gambarnya...sabar dan redha. Semoga adalah org di pihak Astro yg baca N3 ini dan komen2nya...

    BalasPadam
  17. memang bosan..lagi la kalau langgan pakej HBO tu..ingatkan adalah movie terbaru yg menarik hati..tp cerita yg da basi 3,4 bulan punya..anak2 Reen siap da boleh tau jalan certanya..hihi~

    BalasPadam
  18. Dah la kena tambah cukai lagi mcm2..

    BalasPadam
  19. Saya tak langgan astro. Kadangkala siaran Tv pun sama juga, ada cerita yang diulangtayang.

    BalasPadam
  20. apa kata kita boikot astro. ada berani ker. kih kih kih

    BalasPadam
  21. biasa la tu bro dah nama pon astro...diorg pentingkan keuntungan je...adat ekonomi kapitalis mmg bercirikan begitu...selalu buat channel baru dan pakej baru...tapi yg sedihnya contents yg lama sahaja diulang putarkan....

    BalasPadam
  22. Tahu tak pe. Saya ni dah la suka tengok Astro Warna. Tapi dari pagi sampai ke petang asyik tengok siaran ulangan je =.="

    BalasPadam
  23. Tonton tv1, tv2, tv3, ntv7, 8tv, tv8, astro arena, astro ceria, astro prima, astro arena, astro ria, tv al hijrah, astro oasis, bernama tv dan banyak lagi untuk menonton Click link >>> http://tvradiostreamblog.blogspot.com/2013/11/malaysia-tv-online.html

    BalasPadam
  24. Sape nak beli ANDROID TV BOX, DECODER SKYBOX, OPENBOX, CLOUDHD....
    Harga murah kasi.
    Boleh pos@COD di Sunway,PJ.
    Jika nak langgan MYIPTV, HDTV, HUAT88TV, CLINE/ CCCAM....
    Whatsapp sy 013-3332502

    BalasPadam

Coretkan sedikit pandangan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails