Pengikut

Jumaat, 26 Julai 2013

Kecewa Dengan Siaran Astro Yang Berulang-Ulang Setiap Hari


Assalamualaikum

 Alhamdulilah malam-malam nie dapat melepak di bersama adik-beradik yang sekepala gila-gila. Malam nie kami berkongsi gelak ketawa dan berkongsi cerita. Best dapat bersama mereka, tapi lagi bestnya kalau ada kak long acik, kak nor dan epul. Seronoknya , teringat masa kecil -kecil kamu susah senang bersama.

Tapi tengah kami bersembang sambil tu tengok televisyen, di bilik kami pasang astro. Secara jujurnya ,acik nie peminat setia astro dan berpuas hati dengan urusan perkhidmatan dan rancangan yang di terbitkan .

 Tapi MasyaAllah bosannye, kalau tengok astro nie cerita dia berulang berkali-kali sampai nak face up nak tengok. Maharaja lawak, maharahaja lawak mega, betul ke bohong tu berulang berkali-kali. Aduhh semua siaran nak katakan asyik berulang saje, kadang tak tahu mane yang siaran sebenarnya.

aduhh baru beberapa duduk melepak di rumah, naik jelak tengok astro sampai ingat dah siaran apa lepas nie, bila ulangnye. 

Tak salah nak ulang berkali, kadang tu tak sempat nak tengok tu kita boleh la tengok ulangan. Tapi kalau dah berkali-kali sampai program tahun 2008 punye pon di ulang balik. 

Hahahahaha bukan apa, kadang fikir kita bayar mereka tapi kepuasan pelanggan bagaimana ??

Tapi acik puji sangat dengan astro sebab tayangan yang 24 jam .Siaran yang paling suka national geography wild. Memang acik suka sangat. Dan siap bahasa melayu lagi. 

Hahaha paling best layang siaran 617 XD tu cerita cartoon memang tetap jadi pujaan hati, best sangat cartoon di sana.

Karoot komedia X ,adehh  tiap-tiap hari ulang yang sama .Frust !! 

Paling salute TV Al hijrah, TV oasis kerana banyak cerita yang bermakna. Kisah tauladan yang banyak ,acik suka.

Acik harap sangat kalau astro mempertingkatkan rancangan mereka. Janganlah ulang berkali-kali dan kali. Banyakkan rancangan baru. please :)


Share This!


36 ulasan:

Fizi Zaidi berkata...

bukan astro je..tb swasta yg satu nie pon duk ulang yg sama gak...hampeh..:(

sizziey darliana berkata...

setuju tue.. kadang seminggu ulang tayang 3-4 kali rancangan yang sama ..

Maria Firdz berkata...

Hmm.. Dah hbis citer dh..sbb tu smpai novel pun adaptasi jadi drama.. Hmm.. Sy psg astro sbb xdenline lngsung...klu dpt siaran guna arial..xde nk byr bulan2 free kt astro... Huhu... Sbb x tgk tv sgt pun..

Kathy Rbain berkata...

akak memang tak psg astro..sbb puas hati selain tv malaysia,dapat juga siaran tv singapore dan indonesia..hehhee

Khir Khalid berkata...

Ada waktu tu bagus juga klu ada siaran berulang sbb ada juga peluang nk tngok cite yg sedap di masa yg lain. Tp klu dok berulang citer yg sama pun btul juga apa yg Acik rasakan tu. Saya pun ada juga brdepan dgn rasa mcm tu.. Nk santai2 dpn tv waktu lapang dgn family pin kepala jadi sendat hehehee. Channel tv banyak tp x de citer nk tengok. :D. Thanks, nice sharing.

Syuhada Nasya berkata...

memang pon. asik ulang benda yg sama pagi ptg malam.. haishhh.. dah xda modal kot

cik yaya berkata...

mungkin tak ada siaran baru lagi kot acik..

Nao Mei berkata...

cik akak tengok je :)

Aku Penghibur berkata...

betul , tapi tv swasta yang lain ..kadang-kadang saje

Aku Penghibur berkata...

kan.. ishh frust

Aku Penghibur berkata...

hehehe samelah kakak adeh

Aku Penghibur berkata...

acik dulu cm akak dapat suma siaran tapi tak thu kenapa tukar

Aku Penghibur berkata...

heheheeh itulah , kadang tu terus tak ada mood dah tengok bnyk kali

Aku Penghibur berkata...

enthlah agknye

Aku Penghibur berkata...

agaknye :)

Aku Penghibur berkata...

baguslah kak cik nie

Mizz Aiza berkata...

rumah akak takde astro.. hehe..

Budak Kampung berkata...

seyes..meme ulang2 je pon.boring gle

Sukma Haron berkata...

tu ler pasal tak berbaloi dengan harga pakej yg mahal....kalau buat on off boleh tak time kita nak kita on bayar, kalau tak nak off jer...kan senang.....

Khairil Mazri berkata...

layan katun lebih baik dr astro yang habis-habis ulang cerita lama.

tapi jangan lupa, al-hijrah & oasis masih di hati saya hehe

ahmad zamani berkata...

saya tak langgan astro. tv yang ada pun tak habis nak tengok. tv1, tv2, tv3, tv7, tv8, tv9 dan tambah tv hijrah lagi. kan dah banyak tu salurannya. buat apalah nak langgan tv yang kena bayar lagi. lagipun astro bukan orang islam punya. fikir-fikirkan. siapa yang kaya. kita bayar bulan-bulan RM 100 x 1000000 orang sebulan = 100 juta diorang dapat tiap-tiap bulan

tarmizi berkata...

Saya tgk youtube je hehe

dear xila berkata...

kami tak langgan mustika lg la rasa keboringannya kdg2 perlu ke nak subcribe lagi? heee

Norhasniza Khalid berkata...

memang boring lah acik.. penat memnayo tiap bulan je..

Dzureen Darwis berkata...

Cuba bagi Astro tu kat Dzureen sekali sekala tak terasa pun keboringan sebab jarang sangat tengok. Haha banyak betul masa acik tengok tv ye. Kikikih

Bin Muhammad berkata...

Apa boleh buat..itulah astro, xlanggan...siaran2 lain pulak xjelas gambarnya...sabar dan redha. Semoga adalah org di pihak Astro yg baca N3 ini dan komen2nya...

Rieyn Anna berkata...

memang bosan..lagi la kalau langgan pakej HBO tu..ingatkan adalah movie terbaru yg menarik hati..tp cerita yg da basi 3,4 bulan punya..anak2 Reen siap da boleh tau jalan certanya..hihi~

Mieza Jhaa K berkata...

Dah la kena tambah cukai lagi mcm2..

Tetamu Istimewa berkata...

Saya tak langgan astro. Kadangkala siaran Tv pun sama juga, ada cerita yang diulangtayang.

ahmad zamani berkata...

apa kata kita boikot astro. ada berani ker. kih kih kih

Hatimi Tahirruddin berkata...

biasa la tu bro dah nama pon astro...diorg pentingkan keuntungan je...adat ekonomi kapitalis mmg bercirikan begitu...selalu buat channel baru dan pakej baru...tapi yg sedihnya contents yg lama sahaja diulang putarkan....

Aida Ismail berkata...

Tahu tak pe. Saya ni dah la suka tengok Astro Warna. Tapi dari pagi sampai ke petang asyik tengok siaran ulangan je =.="

Terengganu Post berkata...

Tonton tv1, tv2, tv3, ntv7, 8tv, tv8, astro arena, astro ceria, astro prima, astro arena, astro ria, tv al hijrah, astro oasis, bernama tv dan banyak lagi untuk menonton Click link >>> http://tvradiostreamblog.blogspot.com/2013/11/malaysia-tv-online.html

Rosma Khai berkata...

Sape nak beli ANDROID TV BOX, DECODER SKYBOX, OPENBOX, CLOUDHD....
Harga murah kasi.
Boleh pos@COD di Sunway,PJ.
Jika nak langgan MYIPTV, HDTV, HUAT88TV, CLINE/ CCCAM....
Whatsapp sy 013-3332502

Rosma Khai berkata...

Sape nak beli ANDROID TV BOX, DECODER SKYBOX, OPENBOX, CLOUDHD....
Harga murah kasi.
Boleh pos@COD di Sunway,PJ.
Jika nak langgan MYIPTV, HDTV, HUAT88TV, CLINE/ CCCAM....
Whatsapp sy 013-3332502

Rosma Khai berkata...

Sape nak beli ANDROID TV BOX, DECODER SKYBOX, OPENBOX, CLOUDHD....
Harga murah kasi.
Boleh pos@COD di Sunway,PJ.
Jika nak langgan MYIPTV, HDTV, HUAT88TV, CLINE/ CCCAM....
Whatsapp sy 013-3332502

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails