Pengikut

Ahad, 21 Julai 2013

Satay Kota Tinggi Paling Sedap




Assalamualaikum

Hari nie saje nak buat entri yang pendek saje, nak kongsi cerita. Acik now berada di kampung halaman cuti sem selama 2 bulan. Jadi memang tak dapat hadiri kepada mereka yang ajak pergi iftar bersama sama ada di kuala lumpur dan sekitar shah alam. Tapi paling best setiap hari dapat makan masakan mak. Kebetulan semalam acik dan keluarga saje jalan jalan ke bazar ramadhan .

Ahh teringin pula nak makan satay yang enak dari seorang blogger coretanhatikathy.blogspot.com, jadi acik pon carilah di mana kedai tersebut. Mulanya acik telefon abang abdullah (husband kak kathy) untuk tanya di mana kedainya. Dan kamu sambil jalan tu sambil mencari di mana kedai tersebut.

Ahh kebetulan pula,dah lama tak makan satay jadi carilah ,dan akhirnye jumpe ala senang je tempat tersebut. Apabila ambil order tengok ramai juga yang makan satay di situ.Ahh bila dah rasa, wahhh sedappp sangat sataynye. Sataynya besar, daging nye lembut dan paling penting rempahnya terasa sangat.Memang sedap ,kuah kacangnya pon sedap.Serious tak menyesal acik datang dan makan di situ.


Mak acik siap cakap, satay nie  memang sedap dan katanya boleh tempah kalau ada majlis. Boleh jadi tempat favorite place kalau nak makan satay.

Tapi sedih juga sebab tak dapat jumpe kak kathy , takpe lain kali acik datang sane wajib jumpe kak kathy.

Okeylah kalau nak pergi boleh ke Gerai no 6 gerai makan bumiputera jalan jaafar, 81900 Kota Tinggi beroperasi dari hari selasa hingga ahad  7:00 pm - 11:30 pm .Pastinya kamu akan puas hati.

Share This!


38 ulasan:

cik yaya berkata...

wah..bestnya makan satay..yaya pun suka satay :)

Tetamu Istimewa berkata...

Satay ni kalau dagingnya lembut dan kuahnya sedap...memang sedaplah. Tapi, kalau dagingnya liat, dan kuahnya entah apa-apa, memang ke lautlah.

Kathy Rbain berkata...

hehehehhe..tqvm acik...segan pulak kena promote macam ni...

Dzureen Darwis berkata...

ok dh ada idea nk mkn apa esok :)

Nao Mei berkata...

wah tak ajak kak cik sekali..kak cik pon teringin juga nak makan satay akak kathy nie tau...hihi...

Fizi Zaidi berkata...

sedap tu berbuka dengan satay..:D

sizziey darliana berkata...

teringin nak rasa juga...

sizziey darliana berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
eVa berkata...

nampak sedap.. tp sy xbrapa sgt makan satay.. huhu ruginya sy

ma ❥ berkata...

Nampak pun macam sedapp :D

Bin Muhammad berkata...

Salam, Baru dpt bw...Mesti best Acik dpt dok kampung bersama ibu tercinta di bulan ramadhan dan menyambut raya bersama. Salam buat ibu dan semua ahli keluarga ye. Enak sekali satay tu!

Aku Penghibur berkata...

heheehehe samelah acik pon suka satay :)

Aku Penghibur berkata...

betul nie , tapi satay nie memang sedap :)

Adhie Sunan Saifuddin berkata...

nampak sedaplah satay tu ....

Aku Penghibur berkata...

heheehe tapi tak dapat jumpa kak kathy :) terkilan

Aku Penghibur berkata...

hehehehe jom makan satay :)

Aku Penghibur berkata...

jom kak sedap tau :) nyum nyum

Aku Penghibur berkata...

hehehee :) sedap :)

Aku Penghibur berkata...

jom datang kedai , pasti tak menyesal makan :)

Aku Penghibur berkata...

hehehe mmg rugi , sedap satay nie

Aku Penghibur berkata...

mmg sedap :)

Aku Penghibur berkata...

Allhamdulilah BM sangat seronok :)

Aku Penghibur berkata...

mmg sedap :) nyum nyum

baby comel berkata...

Alamak acik jauhnya.. kita kat utara ni =)

Aida Ismail berkata...

Sedapnye sate. Dah lama tak makan ^^

tarmizi berkata...

Jauh sgt acik kalau acik belanja ok kot ^^

Mieza Jhaa K berkata...

Satay blogger rupanya.. kalau kt Besut, satay paling glemer ialah satay lanang Jabi..

Norhasniza Khalid berkata...

oh, acik satay itu dimana? kot-kot boleh mama terjah jugak... kihkih, eh, tak sangka kan kita duduk sebelah menyebelah jer...

Ija Rased berkata...

ish..bila time siang ni, kecur je air liur.hahahahah/

S.K.A berkata...

wowww sdap 2 :) he3 rugilah xdpt jmpe dgn kakkathy..

waiman takwa berkata...

Satay Batu Pahat, Kota Tinggi memang terbaik.. Tak dapat lawan..

Fyna Ahmad berkata...

acik orang kota tinggi rupanya. perrgghh.. sedap tengok satay tue. nyum.. nyum..

Bahrain Ramlan berkata...

makan satay memang sedap kalo ada roti jala lagi best...

Mizz Aiza berkata...

akak baru baca entri acik waktu tengahari.. tiba-tiba perut ni berbunyi la pula.. hehe.. nak kena cari sate juga la untuk menu berbuka nanti..

krole berkata...

wah..nampak sedapla acik...em..sate ni kalo dagingnya lembut dan rempahnya kaw mmg puas hati kalo mkn...terkenang krole makan sate kajang haji samuri...huh! kalo ada rezki mmg nak serbu kajang hahahaha~ ohya! selamat bercuti acik

Azwar Syuhada berkata...

Satay kota tinggi blum pernah makan. Tapi satay kajang tu biasalah..hehe.. sedappp ooo, tengok satay tu.. terliur sekejap.. :P

adzairdawati makdara berkata...

perghhhhh sodappp tuuu hehehe

||aLeaSaRa|| berkata...

wah bilalah kak lea nak sampai kota tinggi,pernah mandi kat air terjun tu je.nama je kak lea ni orang johor jarnag jjcm kat area sana huwaaaa...laparlah nampak sedap satay tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails