Pengikut

Rabu, 17 Julai 2013

Remaja Sekarang Suka Mencari Populariti Murahan, Ada Ke Couple Yang Halal ?


Assalamualaikum

Kadang acik peliklah sekarang nie orang suka sangat update status entah apa-apa. Bulan puasa beb, tak akanlah tak hormat langsung ? Ishhh geram betul acik, tengoklah bila orang tunjukkan kebodohan diri sendiri. 

Ada ke couple yang hahal ? 

Setahu acik , tak pernah acik dengar tentang couple yang halal, yang acik tahu spouse(pasangan suami isteri) itu adalah . Wahai adik semua ,sepatutnya kamu kena fikir secara waras ataupon nak jadi famous tak bertempat ? 

Nak jadi macam kes budak couple seminggu tu ? nak jadi tumpuan , kurang kasih sayang ke dik oii .Bace di bawah nie

Ada Ke Couple Yang Halal ?



Acik bukan nak bash budak nie, acik dah tegur dan report di facebook. Budak sekolah sekarang nie memang dasyat lebih hebat dari orang tua. 

Ibu bapa tolonglah pantau laman sosial anak anda, honestly facebook adik adik acik semuanya facebook dan semua laman sosial mereka acik pegang semua password. Adik acik faham dengan perangai acik ,dengan adik memang acik tegas. 

ibu bapa semua, tolonglah luangkan masa untuk memantau apa yang anak anak kamu buat. Cuba jadi peneman dan dengar masalah mereka dan kawal mereka.

terus terang acik kecewa dengan budak sekarang, jadi emosi betul. Emmm  

Share This!


28 ulasan:

  1. uik? macam ni pun ada... alahai tak terkata dah...

    BalasPadam
  2. remaja sekarang lebih berani dan extreme

    BalasPadam
  3. ish! mengadenya ayat dia, gatal nak berhubby yer.. hihi
    kalau mama, mama lepuk dah anak mama kalau cenggini,.. betul! pemantauan dari parents penting sangat dalam mendidik anak zaman sekarang. dunia sekarang jauh bezanya..

    BalasPadam
  4. budak zaman sekarang ni memang memalukan..sush bila dah terikut-ikut ni..
    malu yaya dibuatnya bila baca status mcm tu..
    ramai juga yang suka update status nak fake relay la bagai..yaya rasa tak penting kot bagi dorng kecuali dorang mmg seruis terus nikah..
    yamh dah sah jd suami isteri pun tak update mcm ni..semoga kita dipelihara maruahnya :)

    BalasPadam
  5. setuju sangat ... say no to couple.. hehehe.. Lia tak couple dah ...

    BalasPadam
  6. Wow. Thats bad. O.o Dah kena tinggal nanti meraung -.-

    BalasPadam
  7. Couple tue memang dah haram, macam mana boleh jadi halal pulak? Laman sosial kalau disalahgunakan boleh memudaratkan. :(

    BalasPadam
  8. isk-isk budak nie...memang nak perkena kalau dengan cik akak....agak-agak lah bila nak puslish status nie....nie dah melampau tau...huhu.....

    betul tu...pemantauan dari semasa ke semasa

    BalasPadam
  9. remaja nih cuma fikir seronok glamer , seronok org komen status dia , yg lain x fikir ... anak buah akak x de fb sbb cikgu mrk x bagi aka pelajar taat . mrk hanya ada blog . 5 org syer dlm satu . mak su nya yg pantau dan admin sbb tumpang laptop dan line internet maksu nya . deals nya hanya blh berblog pd masa cuti jer ...

    BalasPadam
  10. nk bt cam ner dh..kegagalan mak bapak jgk tuh..mb kurang kasih syang dr keluarga..lagi2 plak pengaruh dengan dunia skung nie yg kawen awal..kawen muda..pengaruh semua tuh..:D

    BalasPadam
  11. relak acik relak..bulan posa ni he3..yelah parents kenalah pantau anak2.lagi best kalau jadi friends depa diam2 he3..selamat berbuka acik...

    BalasPadam
  12. Setuju. Kalau boleh tu, mereka yang masih bersekolah tak perlulah berFacebook.

    Memang tak ada couple yang halal kecuali kalau dah jadi suami isteri.

    BalasPadam
  13. dunia dah akhir zaman ni acik.. :)

    BalasPadam
  14. aduh pelik...macam ne la budak2 ni berfikir pun tak tau..kathy pun tegas jugak..password ank2 semua kathy tau..hehehe..

    BalasPadam
  15. Ya Allah . Kenape yang sampai macam tu sekali . Moga dijauhkan :'(

    #Takde istilah "couple halal" . Yang haram tetap haram .

    BalasPadam
  16. ohoh! smga diri kita dan keluarga dijauhkan dari buat perkara y dimurkaiNya.. diri sndiri pun memainkan peranan penting dalam hal ni.. please la, jgn buat benda y boleh menjatuhkan maruah agama, diri dan keluarga... hurm...

    BalasPadam
  17. Grr, ngeri sungguh budaya zaman sekarang :0

    BalasPadam
  18. teruknya dia tu...

    nak berhubby-hubby berhenti sekolah, kawinkan je. galoknya -_-

    BalasPadam
  19. pelik2 bdk zaman skrg...dulu nk buat pn takut kang ada jugak kena tibai ~

    BalasPadam
  20. tk nk kenal ngn golongan ini mcm -.,-

    BalasPadam
  21. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  22. Bg apa saja yg hubby nk? OHho.. dashat nih!

    BalasPadam
  23. Pehh ayat last budak tu tak menahan! Apa la nak jadi dengan budak2 sekarang. Advance sangat ni! Kalau adik saya macam ni, memang kena laaaaaa.

    BalasPadam
  24. bahayanya budak-budak sekarangkan? ibu bapa kena pantau..

    BalasPadam
  25. dunia semakin parah...... tersilap langkah..... mcm nie lah jadinya.....

    BalasPadam
  26. entahlah acik . bile kite tegur , kite pulak yang kene marah balik .... kadang2 malu bile tengok budak2 nie lagi2 perempuan update status gune perkataan 'kasar'

    BalasPadam

Coretkan sedikit pandangan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails