Pengikut

Ahad, 19 Januari 2014

Siraplimau.com - Segar Lagi Menyegarkan! Pilihan Rakyat Malaysia ?

blog sirap limau
Assalamualikum

Mak Cik Sirap Limau satu !!

Mungkin itu yang biasa kita minta pada peniaga jika kita dalam dahaga, tetapi pernah dengar sirap limau yang memberi "nyawa baru " dalam kehidupan kita ? . Hal ini satu bukanlah satu fantasi dan reka rasa tetapi ianya realiti.

Tentulah siraplimau.com yang menjadi ejen infomasi dan cakna dalam soal rumahtangga. Dengan memberi sedikit perhatiaan kepada kejadian alam, kamu mengerti mengapa kamu di jadikan lelaki dan perempuan. Kedua-duannya dari acuan yang sama iaitu manusia dari unsur-unsur kemanusian. Tetapi satunya wataknya keras dan tegas dan satu lagi wataknya yang lemah gemalai dan penuh dengan kasih sayang. Lelaki melangkah diri dengan penuh berani dan gerak geri wanita penuh dengan kelembutan dan keindahan. Jadi dengan adanya sifat-sifat yang ada pada lelaki dan perempuan itu menunjukkan kekuatan lelaki sebagai pelindung bagi kaum perempuan.

siraplimau.com

Pertama sekali apabila masuk ke blog siraplimau.com rasa terkejut dan terkesikma kerana banyak pekara yang acik dapatkan infomasi terutama soal rumahtangga. Mungkin kamu semua rasa ini hanya perlu di ambil tahu oleh orang dewasa sahaja. Seharusnya kamu harus membuang tanggapan mahupun persepsi tersebut. Kerana satu ketika nanti kita juga akan masuk ke dunia alam perkahwinan dan ia menjadi satu medium agar acik tidak melakukan kesilapan yang sama yang telah di lakukan dalam rumahtangga. 

Review/ Ulasan Terhadap Blog Siraplimau.com 

Blog siraplimau.com ini memberi demensi yang baru kepada kaum wanita mahupun lelaki dalam mendapat ilmu di alam perkahwinan dan terdapat banyak maklumat yang sangat berguna. Acik sangat suka dengan penulisan di blog ini, kerana penulisan yang bersahaja, menggunakan ayat yang mudah di fahami dan penggunaan laras bahasa yang dekat dengan pembaca.

Bertepatan dengan tagline blog ini "segar lagi menyegarkan! ,blog ini berkongsikan isu-isu dan permasalah yang terkini untuk di perbincangkan. Penulisan di blog ini tidak berat sebelah dan tidak mengikut emosi si penulis ,ianya sangat matang tetapi perlukan lagi pengolahan ayat yang lebih mendalam sedikit untuk membuatkan pembaca terus lekat untuk membaca setiap entri. Cadanganlah kalau di selitkan sedikit hadis-hadis berkaitan dengan rumah tangga pastikan ia menjadi pelengkap dan perasa terbaik dalam penulisan. 

Pada acik yang lain sangat cantik dan bersesuai lagi-lagi pemilihan warna blog, memang cantik dan tema blog sesuai. Paling acik suka adalah ayatnya di blog "Tiada tempat mengadu ? Kalau tak keberatan Luahkan pada blog ini. Nampaknya ada interpersonal komunikasi atau pun "two way communication". Blog ini boleh menjadi panduan kepada wanita hamil, infomasi berguna untuk lelaki dan perempuan. Memang sangat seronok membaca artikel-artikel di dalam blog ini . 

Penambahbaikan pada acik, hanya di bahagia "side bar" popular bulan ini nampak tidak tersusun rapi dan perlukan "alignment" untuk ke tengah sedikit ataupun kecilkan sedikit ruangan "side bar tersebut.  

Ini sahaja yang acik mahu ulaskan kerana semuanya nampak sempurna dan menarik. Tiada cacat cela di mata acik dan semoga blog ini akan berjaya untuk memberikan kesedaran untuk semua pihak. 

Contest Review Blog SirapLimau.com ini dianjurkan oleh Encik Titan dan ditaja oleh SirapLimau.com


Share This!


30 ulasan:

  1. selamt bersegmen bro :) suka dgn susunan kata bro..

    BalasPadam
  2. thanks for the info.. baca nama blog tu je dh wat rasa dahaga.. hehe

    BalasPadam
  3. selamat bersegmen semoga berjaya...

    BalasPadam
  4. Terbaik Acik.. semoga terus sukses.. aamiin.. :)

    BalasPadam
  5. Ingatkan bercerita pasal air sirap limau rupa-rupanya ni contest review blog :p gudluck acik!

    BalasPadam
  6. Selamat bersemgmen acik, & good luck.
    Dari review acik ni pon rasa macam teringin nak jejak ke blog sana. =3

    BalasPadam
  7. Hye, saya suka bace blog awk, baru2 ni saya baru buat blog hope awk boleh follow dan singgah la blog saya :) http://awksweetgitu.blogspot.com

    BalasPadam
  8. Segmen rupanya...gutluck acik.....

    BalasPadam
  9. mesti byk info menarik kat blog sirap limau..selamat bersegmen acik

    BalasPadam
  10. salam pagi oklah tu bersegmen sambil menjali ukhwah persaudaraan...good luck acik

    BalasPadam
  11. Review yang menarik...semoga berjaya Acik :)

    BalasPadam
  12. Assalammualaikum...achik,

    semoga berjaya dengan contest anjuran titans k...

    mselim3

    BalasPadam
  13. Acik masuk segmen rupenye.. gd luck acik..

    BalasPadam
  14. Selamat bersegmen acik...

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
  15. Menarik review Acik. Kena terjah blog siraplimau ni..

    BalasPadam
  16. Wah... selamat bjaya Acik... terbaik la!!

    BalasPadam
  17. Memang mencabar kontes ni kan. Moga berjaya ya acik.

    BalasPadam
  18. goodluck acik...ika terjah blog sirap limau :))

    BalasPadam

Coretkan sedikit pandangan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails