Pengikut

Ahad, 19 Januari 2014

Siraplimau.com - Segar Lagi Menyegarkan! Pilihan Rakyat Malaysia ?

blog sirap limau
Assalamualikum

Mak Cik Sirap Limau satu !!

Mungkin itu yang biasa kita minta pada peniaga jika kita dalam dahaga, tetapi pernah dengar sirap limau yang memberi "nyawa baru " dalam kehidupan kita ? . Hal ini satu bukanlah satu fantasi dan reka rasa tetapi ianya realiti.

Tentulah siraplimau.com yang menjadi ejen infomasi dan cakna dalam soal rumahtangga. Dengan memberi sedikit perhatiaan kepada kejadian alam, kamu mengerti mengapa kamu di jadikan lelaki dan perempuan. Kedua-duannya dari acuan yang sama iaitu manusia dari unsur-unsur kemanusian. Tetapi satunya wataknya keras dan tegas dan satu lagi wataknya yang lemah gemalai dan penuh dengan kasih sayang. Lelaki melangkah diri dengan penuh berani dan gerak geri wanita penuh dengan kelembutan dan keindahan. Jadi dengan adanya sifat-sifat yang ada pada lelaki dan perempuan itu menunjukkan kekuatan lelaki sebagai pelindung bagi kaum perempuan.

siraplimau.com

Pertama sekali apabila masuk ke blog siraplimau.com rasa terkejut dan terkesikma kerana banyak pekara yang acik dapatkan infomasi terutama soal rumahtangga. Mungkin kamu semua rasa ini hanya perlu di ambil tahu oleh orang dewasa sahaja. Seharusnya kamu harus membuang tanggapan mahupun persepsi tersebut. Kerana satu ketika nanti kita juga akan masuk ke dunia alam perkahwinan dan ia menjadi satu medium agar acik tidak melakukan kesilapan yang sama yang telah di lakukan dalam rumahtangga. 

Review/ Ulasan Terhadap Blog Siraplimau.com 

Blog siraplimau.com ini memberi demensi yang baru kepada kaum wanita mahupun lelaki dalam mendapat ilmu di alam perkahwinan dan terdapat banyak maklumat yang sangat berguna. Acik sangat suka dengan penulisan di blog ini, kerana penulisan yang bersahaja, menggunakan ayat yang mudah di fahami dan penggunaan laras bahasa yang dekat dengan pembaca.

Bertepatan dengan tagline blog ini "segar lagi menyegarkan! ,blog ini berkongsikan isu-isu dan permasalah yang terkini untuk di perbincangkan. Penulisan di blog ini tidak berat sebelah dan tidak mengikut emosi si penulis ,ianya sangat matang tetapi perlukan lagi pengolahan ayat yang lebih mendalam sedikit untuk membuatkan pembaca terus lekat untuk membaca setiap entri. Cadanganlah kalau di selitkan sedikit hadis-hadis berkaitan dengan rumah tangga pastikan ia menjadi pelengkap dan perasa terbaik dalam penulisan. 

Pada acik yang lain sangat cantik dan bersesuai lagi-lagi pemilihan warna blog, memang cantik dan tema blog sesuai. Paling acik suka adalah ayatnya di blog "Tiada tempat mengadu ? Kalau tak keberatan Luahkan pada blog ini. Nampaknya ada interpersonal komunikasi atau pun "two way communication". Blog ini boleh menjadi panduan kepada wanita hamil, infomasi berguna untuk lelaki dan perempuan. Memang sangat seronok membaca artikel-artikel di dalam blog ini . 

Penambahbaikan pada acik, hanya di bahagia "side bar" popular bulan ini nampak tidak tersusun rapi dan perlukan "alignment" untuk ke tengah sedikit ataupun kecilkan sedikit ruangan "side bar tersebut.  

Ini sahaja yang acik mahu ulaskan kerana semuanya nampak sempurna dan menarik. Tiada cacat cela di mata acik dan semoga blog ini akan berjaya untuk memberikan kesedaran untuk semua pihak. 

Contest Review Blog SirapLimau.com ini dianjurkan oleh Encik Titan dan ditaja oleh SirapLimau.com


Share This!


30 ulasan:

Fizi Zaidi berkata...

selamt bersegmen bro :) suka dgn susunan kata bro..

Nao Mei berkata...

selamat bersegmen dik :)

Maria Firdz berkata...

All the best acik...

Normi Nieza berkata...

all the best..:)

Muhammad Khairuddin Lim berkata...

selamat bersegmen

ain diyana berkata...

thanks for the info.. baca nama blog tu je dh wat rasa dahaga.. hehe

BUNDA a.k.a KN berkata...

selamat bersegmen semoga berjaya...

Khir Khalid berkata...

Terbaik Acik.. semoga terus sukses.. aamiin.. :)

ikhwan yusuff berkata...

best of luck acik!:D

Mazni Munawar berkata...

Ingatkan bercerita pasal air sirap limau rupa-rupanya ni contest review blog :p gudluck acik!

Liana Sulaiman berkata...

semoga berjya...

Gee Lion berkata...

Selamat bersemgmen acik, & good luck.
Dari review acik ni pon rasa macam teringin nak jejak ke blog sana. =3

PeRdU cINta berkata...

Good luck ok acik..

Kathy R'bain berkata...

hebat..gdluck..

Muhammad Taufiq berkata...

Hye, saya suka bace blog awk, baru2 ni saya baru buat blog hope awk boleh follow dan singgah la blog saya :) http://awksweetgitu.blogspot.com

Wirda Amir berkata...

Segmen rupanya...gutluck acik.....

Raudzah Z berkata...

good luck acik!!!

syuk shusuke berkata...

selamat bersegmen acik. :D

Asha Lya berkata...

mesti byk info menarik kat blog sirap limau..selamat bersegmen acik

paridah berkata...

salam pagi oklah tu bersegmen sambil menjali ukhwah persaudaraan...good luck acik

Bin Muhammad berkata...

Review yang menarik...semoga berjaya Acik :)

Mohd Selim Zainal berkata...

Assalammualaikum...achik,

semoga berjaya dengan contest anjuran titans k...

mselim3

Hafiza AizZawa berkata...

Acik masuk segmen rupenye.. gd luck acik..

Azlan Strider berkata...

Selamat bersegmen acik...

Regards,
-Strider-

Mazatul Muhamad berkata...

All the best :)

Paly berkata...

wahh.. acik pun join gak :)

good luck bro !

Contest review siraplimau.com

Lynn Munir berkata...

Menarik review Acik. Kena terjah blog siraplimau ni..

Abak Lorong Cinta berkata...

Wah... selamat bjaya Acik... terbaik la!!

Tetamu Istimewa berkata...

Memang mencabar kontes ni kan. Moga berjaya ya acik.

Affy Afiqah berkata...

goodluck acik...ika terjah blog sirap limau :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails