Pengikut

Sabtu, 14 Jun 2014

Panduan Pengantin Baru Membeli Barang Keperluan Secara Talian (Online)

 

Assalamualaikum

Alhamdulilah masih lagi bernafas di muka bumi Allah, ucapkan syukur atas nikmatnya tak terhingga. Marilah berselawat ke atas junjungan besar Nabi Muhammad saw. Minggu ini acik mendapat 10 jemputan kerja kawin. Ramai yang akan berkahwin lagi-lagi cuti sekolah akan tamat. Setelah majlis perkahwinan telah berlangsung pastinya kekurangan dari kewangan untuk persiapan untuk rumah sendiri pulakan ?

Ramai pula bertanya tempat untuk survey untuk barangan keperluan rumah secara online. Ada ke ? 

Jadi acik ingin mengwar-warkan kepada kamu semua tentang sebuah sebuah gedung secara online terbesar di alamaya iaitu adalah Lazada. Lazada merupakan gedung online terbesar yang menawarkan pelbagai produk berkualiti dengan harga yang berpatutan. Acik ini memang jenis suka beli online dan pernah sekali membeli bersama lazada. Bila belek-belek harga yang di tawarankan di sertakan dengan potongan harganya memang boleh tahan dan mampu di beli.
Tips Yang boleh acik berikan kepada semua untuk membuat pembelian 

Pertama :  bandingkan harga yang di tawarkan 

Jika ingin membuat satu pembelian pastikan membandingkan harga sebelum membeli kerana pastinya kamu akan lebih berpuas hati .Sebagai contoh kamu mahu membeli untuk "Home& living " kamu boleh boleh tengok pelbagai jenis barangan yang harga berpatutan.

/www.lazada.com.my/shop-home-appliances/


Kedua : Berjenama tetapi harga yang berpatutan

Jika ingin beli barangan itu biarlah ada jenama sedikit kerana pastinya ia di percayai dan boleh di gunakan pada jangka masa yang lama. Kalau kamu lihat di lazada pastinya kebanyakan adalah berjenama dan mempunyai harga yang berpatutan dan paling best apabila ada potongan harga untuk barangan tertentu. Sebagai contoh mahu membeli barangan di dapur. Jadi boleh usha-usha di lazada.




Ketiga : Membuat pembelian ketika "sale"

Pastinya harga di jualan mega menawarkan yang sangat di sukai oleh ramai ,begitu juga untuk apabila terdapat kempen ydan jualan yang di lakukan di lazada. Sebagai contoh sekarang sedang berlangsung jualan football fever kakibola sale up to 75 % off



Kempat : Beli barang yang betul-betul perlu

Kebiasannyalah apabila kita ingin membeli pastinya akan membuak-buak rasa nak beli semua. Terasa macam jutawan sekejap. Jadi buatlah pernilaian terakhir di mana membeli ikut apa yang di perlukan di rumah kamu. Jadi tidaklah membazir.

Kamu boleh lihat di lazada kamu boleh pelbagai pembelian mengikut keperluan dan kehendak kamu. Pastinya tidak menyesal kerana semua yang kamu perlukan ada di sini. Pilihan di tangan kamu, jadi pilihlah yangterbaik untuk diri kamu.


Share This!


19 ulasan:

ANIM berkata...

shopping hujung jari ya...senang..
tapi oranglama cam kak anim ni, old fashioned. mesti nak pegang, nak sentuh, nak belek, nak ketuk2..heee

Jari Manis berkata...

Ni bukan shaja sesuai tuk pengantin baru je yg x jadi pengantin pun shopping kat sini. Hoyeeeboleh lah ricky2 kamera kat sini :-) tq acik

Sal Bee Yah berkata...

tak pernah lagi beli kat Lazada ni,tapi parents dan kawan-kawan ramai yang dah cuba.rata-rata berpuas hati.

Amanina Mads berkata...

lama xsinggah sini.. sihat acik? semoga pengantin baru boleh pilih barang2 ikut kemampuan.

Aku Penghibur berkata...

alhamdulilah sehat ^_^

zaza zehra berkata...

selalu tau usha lazada ni..tp blm nak try lg beli.. hihi.. ^_^

Fizi Zaidi berkata...

preparation utk diri sendiri juga nie bro..huhuhu

RDZ Z berkata...

Never tried LAZADA..tapi ramai yang certified OK..so tak rugi mencuba kan Acik..

Sobri Yaacob berkata...

lazada x panah lagi..tapi zalora
service tip top

paridah berkata...

bakal pengantin shopping online jer sibuk sgt ya...tapi ok juga jimat masa n belanja.

Vee Sandi berkata...

lbh puas hati pilih sendiri depan mata . blh belek n pegang juga bertanya klu ada kemusykilan ...

PakcikLie PCL berkata...

bukan jenis sy dgn belian online nih...mungkin belum tiba masanya ; tapi selalu jugak berkunjung ke web lazada ...Tergoda nak beli online tak apa tp jgn sampai terinaya pulak..haha.

Maria Firdz berkata...

Nice sharing acik...

Ismi Ana berkata...

Wah2. Perkongsian yg bagus ni. Nak share bg kat kakak ana lah. Opss..share link je la. Huhu

Hanafi Abdullah berkata...

bagus perkongsian ini...trend membeli online sudah semakin diterima,,

Entri terbaru saya dalam blog Hero Borneo

Anizz Annisa berkata...

sebenarnye kn acikkk.. anis bru tau lazada nie tmpat shopping online.. kunonyeee...huhuhuhuhu

Khir Khalid berkata...

Ada brg2 yg lebih mudah beli online. Ada org kata kdg2 mahal sedikit, tp tak pelah jika dikira menjimatkan masa, parking & transport.. yg penting ada waranty.. :)

Cikgu Norazimah berkata...

kalau beli barang elektrik ni, tips ni kena beli waktu sale, mmg murah2

acik idah berkata...

adoiiii... acik niee... kan dah tertengokk!!... haish... :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails