Pengikut

Ahad, 3 Ogos 2014

Beraya Bersederhana Di Kampung



Alhamdulilah masih lagi bernafas di muka bumi Allah, ucapkan syukur untuk nikmat yang di berikan. Bagaimana raya kamu semua ? alhamdulilah raya kali ini meriah,tetapi sangat sedih apabila rakyat palestin terus dilakukan tanpa perikemanusiaan. 

Rasa dah lama tak update entry, jadi di sini acik ingin kongsikan sedikit kenangan sewaktu hari raya.Tahun imi raya pertama hingga ke 5 beraya di rumah sanak saudara dan barulah dapat bersama rakan-rakan.

Raya pertama berada di Rengit Batu pahat
Raya ke dua berada teluk sengat dan johor lama.
Raya ketiga pula berada di Pasir Gudang dan sekitarnya.
Raya keempat berada di kempas dan teberau.
Raya kelima berada Bandar Mas dan di rumah sanak saudara.


 Ini sedikit kemeriahan kami di kampung. Tetapi ianya hanyalah bersederhana sahaja. Kami juga tidak lupa mereka yang memerlukan dan mendoakan mereka yang berjuang di gaza. Yelah kita seronok beraya ,mereka pula bertarung nyawa demi kehidupan mereka.




Share This!


15 ulasan:

paridah berkata...

nak epi acik beraya bersama keluarga di kampung walau bersederhana namun tetap xlupa mendoakan mrk yg dizalimi zionis di gaza...salam lebaran...

Normi Nieza berkata...

selamat hari raya acik..:)

mama amir berkata...

Selamat hari raya...seronok dapat beraya beramai2 kan...

Hazmin Hamudin berkata...

Meriah jugak banyak tempat beraya tu kan. Selamat Hari Raya.

Hanafi Abdullah berkata...

saya setuju..biar raya secara sederhana sahaja kerana saudara kita di Gaza kini menderita

Entri terbaru saya dalam Blog Hero Borneo

Sal Bee Yah berkata...

sederhana tapi meriah ye acik...orang Johor gak ye

Mazni Munawar berkata...

meriah ya hari raya acik, Alhamdulillah. seronok tengok gambar2 ni.

Jari Manis berkata...

Selamat hari raya acik biar sederhana jnji meriah

Kathy R'bain berkata...

Meriah nyer. Ramai famili acik yer?

Ismi Ana berkata...

Meriah la tu hari raya acik. ^_^
Ana pulak tahun ni langsung macam nak tanak je. Mood raya takde bile teringatkan mereka di Gaza.

Azwar Syuhada berkata...

Selamat Hari Raya Acik! :)

Cik Itah@RRP berkata...

salam. meriah ja raya acik ni walaupun besederhana hehe :)

Khir Khalid berkata...

Salam singgah raya sini di Syawal ke 10.. mood raya saya masih belum hilang lagi hehee..
Selamat Hari Raya Aidilfitri buat Acik sekeluarga. Maaf zahir & batin... :)

Haslinda Hassan Ali berkata...

selamat hari raya maaf zahir batin

Mardiah Diana berkata...

Assalamualaikum dan selamat pagi Jumaat..salam syawal ke-11 maaf zahir batin..wahh..meriahnyer suasana hari raya kat kampung Acik..sederhana tapi meriah dgn kehadiran kaum keluarga..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails