Pengikut

Ahad, 3 Ogos 2014

Beraya Bersederhana Di Kampung



Alhamdulilah masih lagi bernafas di muka bumi Allah, ucapkan syukur untuk nikmat yang di berikan. Bagaimana raya kamu semua ? alhamdulilah raya kali ini meriah,tetapi sangat sedih apabila rakyat palestin terus dilakukan tanpa perikemanusiaan. 

Rasa dah lama tak update entry, jadi di sini acik ingin kongsikan sedikit kenangan sewaktu hari raya.Tahun imi raya pertama hingga ke 5 beraya di rumah sanak saudara dan barulah dapat bersama rakan-rakan.

Raya pertama berada di Rengit Batu pahat
Raya ke dua berada teluk sengat dan johor lama.
Raya ketiga pula berada di Pasir Gudang dan sekitarnya.
Raya keempat berada di kempas dan teberau.
Raya kelima berada Bandar Mas dan di rumah sanak saudara.


 Ini sedikit kemeriahan kami di kampung. Tetapi ianya hanyalah bersederhana sahaja. Kami juga tidak lupa mereka yang memerlukan dan mendoakan mereka yang berjuang di gaza. Yelah kita seronok beraya ,mereka pula bertarung nyawa demi kehidupan mereka.




Share This!


15 ulasan:

  1. nak epi acik beraya bersama keluarga di kampung walau bersederhana namun tetap xlupa mendoakan mrk yg dizalimi zionis di gaza...salam lebaran...

    BalasPadam
  2. Selamat hari raya...seronok dapat beraya beramai2 kan...

    BalasPadam
  3. Meriah jugak banyak tempat beraya tu kan. Selamat Hari Raya.

    BalasPadam
  4. saya setuju..biar raya secara sederhana sahaja kerana saudara kita di Gaza kini menderita

    Entri terbaru saya dalam Blog Hero Borneo

    BalasPadam
  5. sederhana tapi meriah ye acik...orang Johor gak ye

    BalasPadam
  6. meriah ya hari raya acik, Alhamdulillah. seronok tengok gambar2 ni.

    BalasPadam
  7. Selamat hari raya acik biar sederhana jnji meriah

    BalasPadam
  8. Meriah nyer. Ramai famili acik yer?

    BalasPadam
  9. Meriah la tu hari raya acik. ^_^
    Ana pulak tahun ni langsung macam nak tanak je. Mood raya takde bile teringatkan mereka di Gaza.

    BalasPadam
  10. salam. meriah ja raya acik ni walaupun besederhana hehe :)

    BalasPadam
  11. Salam singgah raya sini di Syawal ke 10.. mood raya saya masih belum hilang lagi hehee..
    Selamat Hari Raya Aidilfitri buat Acik sekeluarga. Maaf zahir & batin... :)

    BalasPadam
  12. selamat hari raya maaf zahir batin

    BalasPadam
  13. Assalamualaikum dan selamat pagi Jumaat..salam syawal ke-11 maaf zahir batin..wahh..meriahnyer suasana hari raya kat kampung Acik..sederhana tapi meriah dgn kehadiran kaum keluarga..

    BalasPadam

Coretkan sedikit pandangan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails