Pengikut

Rabu, 30 Disember 2015

Rahsia Di Sebalik Gambar Dinosour Ketika Offline Di Google Crome




Assalamualaikum

Hidup internet tentu satu kepentingan dalam kehidupan seharian. Segalanya pekerjaanku menggunakan internet tapi kadang paling geram internet perlahan dan " lost connection". Refresh lagi dan lagi sedihnya tetap tak dapat di sambungkan.

Kepada sesiapa yang menggunakan google crome pastinya akan keluar gambar dinasour. Kenapa dinasour tidak wayar terputus ke, pencawang tanpa signal dan sebagainya.

pertanyaan yang sering muncul ketika muncul gambar dinasour ketika chrome offline atau sambungan terputus. Itu juga menjadi kemusyikilan acik kenapa di gunakan gambar dinasour ?  

Akhirnya terungkap juga rahsia di sebalik gambar dinasour adalah....


Sebuah game ( permainan)

Alangkah terkejutnya, duk tekan-tekan gambar dinasour tersebut dia seakan berjalan dan apabila di tekan dia lompat untuk mengelak dari pokok kaktus.

Game tersebut dipasang pada google chrome agar boleh dimainkan apabila pengguna mengalami masalah dalam sambungan internet. Di atas ini adalah contoh apabila bila game dinosour tersebut dimainkan.

Begitu hebatnya pelayar google crome yang tidak mahu pelayar internet agar tidak tukar kepada pelayar yang lain.Kita stress internet tak ada jadi di hidangkan game yang simple. Hanya tekan navigasi atas atau guna handphone tekn sahaja pada dinasour tersebut.

Share This!


15 ulasan:

paridah berkata...

heh..heh..itu kisahnya ya baru tau...tq acik.

Emy Effendi berkata...

hahaa, memang. selalu main ni kalau internet problem. high score smpai beribu. hahaha

Mohd Selim Zainal berkata...

Assalammualaikum.. achik,

mselim3 pernah gak mengalami nasib yang sama...

mselim3

kisah earty berkata...

ooo..alkisahnya..kretif sungguh la diorang ni..hehehe

Qaseh Abadi berkata...

la yaka.. haha.. xrasa nak tekan pulak

The KehalusanKelembutan berkata...

salam, ouh baru tahu terus tekan reload biasanya

DRAMATIC UNIQ berkata...

tak pernah plak cuba nak klik kat dinosour tu.. ingatkan saje2 letak situ.. hahahahaa... thanks Achik, info ni best...!! :)

cheeky berkata...

hahhahahah~~cenggitu ye...

Hanis Amanina berkata...

selalu main, pastu tiba2 ada internet, terus dia refresh T___T

Mohd Zahran Md Fazil berkata...

Selalu main game ni hahah..paling banyak pun dapat markah 600 je..boleh tahan mencabar gak game ni..nampak aje simple..huhu..

Bunda_nora berkata...

owh! game ke... selama ni ingat kan saje2 jer buat gambar hiasan si dinosour tu...

Lepas ni bolehlah cuba tekan2 si dinosour ni yer...

Mazni Munawar berkata...

pernah main game ni dinosour ni. tpi lepastu geram jugak tunggu internet ni tak dapat daripada tadi

Hami Asraff berkata...

Jujurnya aku baru tahu yang dinosour tu satu permainan game. Noob betul.

Sheila Adziz berkata...

erm... baru tahu gak... hehehe

Shila Azizi berkata...

hahaha...ku pun baru tau ni...terima kasih tuan tanah... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails