Pengikut

Rabu, 30 Disember 2015

Rahsia Di Sebalik Gambar Dinosour Ketika Offline Di Google Crome




Assalamualaikum

Hidup internet tentu satu kepentingan dalam kehidupan seharian. Segalanya pekerjaanku menggunakan internet tapi kadang paling geram internet perlahan dan " lost connection". Refresh lagi dan lagi sedihnya tetap tak dapat di sambungkan.

Kepada sesiapa yang menggunakan google crome pastinya akan keluar gambar dinasour. Kenapa dinasour tidak wayar terputus ke, pencawang tanpa signal dan sebagainya.

pertanyaan yang sering muncul ketika muncul gambar dinasour ketika chrome offline atau sambungan terputus. Itu juga menjadi kemusyikilan acik kenapa di gunakan gambar dinasour ?  

Akhirnya terungkap juga rahsia di sebalik gambar dinasour adalah....


Sebuah game ( permainan)

Alangkah terkejutnya, duk tekan-tekan gambar dinasour tersebut dia seakan berjalan dan apabila di tekan dia lompat untuk mengelak dari pokok kaktus.

Game tersebut dipasang pada google chrome agar boleh dimainkan apabila pengguna mengalami masalah dalam sambungan internet. Di atas ini adalah contoh apabila bila game dinosour tersebut dimainkan.

Begitu hebatnya pelayar google crome yang tidak mahu pelayar internet agar tidak tukar kepada pelayar yang lain.Kita stress internet tak ada jadi di hidangkan game yang simple. Hanya tekan navigasi atas atau guna handphone tekn sahaja pada dinasour tersebut.

Share This!


15 ulasan:

  1. heh..heh..itu kisahnya ya baru tau...tq acik.

    BalasPadam
  2. hahaa, memang. selalu main ni kalau internet problem. high score smpai beribu. hahaha

    BalasPadam
  3. Assalammualaikum.. achik,

    mselim3 pernah gak mengalami nasib yang sama...

    mselim3

    BalasPadam
  4. ooo..alkisahnya..kretif sungguh la diorang ni..hehehe

    BalasPadam
  5. la yaka.. haha.. xrasa nak tekan pulak

    BalasPadam
  6. salam, ouh baru tahu terus tekan reload biasanya

    BalasPadam
  7. tak pernah plak cuba nak klik kat dinosour tu.. ingatkan saje2 letak situ.. hahahahaa... thanks Achik, info ni best...!! :)

    BalasPadam
  8. selalu main, pastu tiba2 ada internet, terus dia refresh T___T

    BalasPadam
  9. Selalu main game ni hahah..paling banyak pun dapat markah 600 je..boleh tahan mencabar gak game ni..nampak aje simple..huhu..

    BalasPadam
  10. owh! game ke... selama ni ingat kan saje2 jer buat gambar hiasan si dinosour tu...

    Lepas ni bolehlah cuba tekan2 si dinosour ni yer...

    BalasPadam
  11. pernah main game ni dinosour ni. tpi lepastu geram jugak tunggu internet ni tak dapat daripada tadi

    BalasPadam
  12. Jujurnya aku baru tahu yang dinosour tu satu permainan game. Noob betul.

    BalasPadam
  13. hahaha...ku pun baru tau ni...terima kasih tuan tanah... :)

    BalasPadam

Assalamualaikum
Sila Tinggalkan Sikit Kritikan Anda :)
Jom Ketahui Rahsia Rezeki Ramai Orang Tak Tahu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails