Pengikut

Khamis, 2 Jun 2011

Tikam Dari Belakang Kerana Perempuan



Assalamualaikum.....


Dah lama rasanya tak menjenguk blog nie ...now agak buzy..setelah abes belajar nie teruslah melangkah ke alam yang baru iaitu ALAM PEKERJAAN ..secara jujurnya memanglah lagi best belajar dari bekerja ... seronok belajar .... dapat kumpul dengan kawan-kawan dan dapat join pelbagai aktiviti .... yelah kalau dapat belajar dulu macam-macam aktiviti ..but dalam beberapa aktiviti nie x dapat join dengan kawan-kawan Karnival Gempau... kalau dapat join mesti best sebb dapat join dengan budak-budak MSK junior ....bila dah berada dalam dunia baru nie kena sesuaikan diri dengan persekitaran & manage duit ...


But hari nie bukan nak cerita tentang tu pekerjaan .... tapi aku nak cerita tentang manusia nie pantang tengok orang senang & lebih ckit dari dye ... entah apa-apa aje ...ermm rasanya semua orang tahu ..manusia nie ada sifat pendengki ..bukan apa ...ada aje orang suka rosakkan kebahgiaan orang lain ...nak happy ckit pon tak boleh ...entah la .....


kadang-kadang kena sabar je la dengan peragai orang macam nie ..whatever pon semalam memang satu hari aku down giller ...yelah mane taknya ...tetiba je aku dapat tahu dari kawan aku ada orang buruk-burukkan aku & cerita yang bukan-bukan ....kawan aku tahu tu bukan pekara sebenar ...so dye mintak kepastian dari aku ...so aku cari budak tu face to face ..rupanye dye tak puas hati sebb aku rapat dengan seorang budak nie... namenya bella....biar lah dye bace yang aku & bella tak ade apa-apa hubungan ...faham!!!!!! geram sangat....yang paling aku bingit ..dye buat cerita yang bukan-bukan pasal peribadi aku...dan yang paling pelik + hairan bergaduh sebb perempuan ..no motif...kalau nak ..amik je ...x payah sampai sanggup tikam kawan dari belakang ...but aku terima semua nie ujian dari ALLAH ...semoga dye sedar kesilapan dye ..gan sedikit kenagan dari aku ,....sorry yer kalau kena tumbuk mase tu ....


pada masa yang same jugak ..mase tu aku nak pergi makan kat Port dickson ...aku terserempak dengan pakcik nie ..aku tengok dye sedih jer .... aku tanya dye nape dye sedih ...pakcik tu cakap... dye sedih sangat kawan baik sendiri sanggup kenakan dye ...aku tanye dye kenakan mcm mane rupanye pakcik nie buka kedai makan ...dan dah sebulan kedai dye rugi teruk dan orang cakap kedai dye tak bukak dye pon pelik ..bila check kedai dye ,,,rupanya kat dapurnya ada batu nisan ..dye terkejut betul ...moral story even kita percaya pada kawan baik kita pon mesti ada had & limitnye ....

aku tahu nie semua kerja syaitan yang menyesatkan manusia ..tapi jangan lah menyerah kalah begitu sahaja ..yakinlah ALLAH akan selalu ada dengan kita :)













Share This!


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Coretkan sedikit pandangan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails