Pengikut

Khamis, 6 Oktober 2011

Bila Lelaki -Ve



Assalamualikum
Hai semua Alhamdulilah masih dapat lagi kita bersama dan terus tersenyum bagi menghiburkan hati-hati yang tengah sedih dan gundah gelana.Segala apa yang kita lakukan adalah terbaik bagi kita walaupon kadang-kadang mampu melukan sama ada hati kita dan hati orang lain.

Tadi masa rehat lepakla dengan group yang semuanya masih bujang dan yang dah berkeluarga mcm biase pergi mkn dengan wife. Kami yang bujang telajak nie duduk la berkumpul dan bukak lah satu cerita dan ceritanya Bila Lelaki
-Ve


Kali nie mungkin berbeza dari pandangan member-member nie sebab kali nie bukan nak menjatuhkan kaum hawa but memberi kesedaran kepada kaum adam.Adakah kepada lelaki anda mahukan seperti nie ???


1.Bila keluar pergi "dating "or berjalan Si Gadis yang bayarkan

malu beb bila Si Gadis yang bayarkan apa yang kita makan, rasa di pijak-pijak dan pada lelaki tak tahu malu memang la akan katakan "ala bestnya dapat makan percuma ....kenyataan yang pasti lelaki yang cm gini pastinye dalam kocek seluar ada 20 sen. camon la bro kita lelaki ..adehhh even si gadis tu cakpa ikhlas nak belanje

2. Bila Si Gadis ajak tengok wayang

muka berkerut
Tadi bila makan mybe selamat la si gadis tu belanja makan orait la but bila si gadis tu cakap nak tengok wayang mula la garu kepala sebab dalam wallet ada 3.50 jer ..hahahah malu beb itu la functionnye kita bekerja dan cari pendapatan adehhhhhh...supaya kita mampu menyara anak orang

3. Pergi kedai just belek-belek baju

Orang kata hidup perlu bergaya walaupon dengan cara bersedarhana bila pergi kedai baju tengok harga RM 30 memang pandang je lah tak beli bila pergi uptown or bundle baju rm 5 cepat beli ,,wow jatuh market bro .... jangan la sampai macam tu ...malu la ckit
4. Bila masuk Tandas

Si Gadis nak pergi tandas la .... tanye la pada si lelaki u ada duit 30 sen nak gi tandas dan jawapan paling mudah adalah i x de duit pecah la semua duit merah jer ,,, padahal seposen pon x de
5.Bila birthday Girlfriend Bila birthday

mula lah buat-buat lupa walaupon ingat sebab x de pulus heheehhe just katakan kata-kata lebih indah jika di ungakapan ..adehh menyampah ...


yang penting setiap apa yang kita lakukan berpada.... jangan la asyik nak keluar duit untuk perempuan jer ..lingkup but untuk bakal isteri senang kata hahahaha dari belanje dyeorng nie baik laburkan pada ibu bapa lagi berfaedah but faham la dan ikut situasi :)
Moral history pada kami nie apa yang hendak kami semua sampai adalah cuba fikir kita hidup nie perlukan pasangan dan saat nie kita cuba mengenali dan tunjukkan sedikit yang kita nie mampu bukan la maksud nak berlagak. Kita mahukan anak orang bukan akan kucing dan perlu bagi makan bukan bagi makan rumput. So belajar dan cari sumber yang halal dan seimbangkan bagi dunia dan akhirat. Yang penting penampilan mesti jaga ooo kita lelaki jangan sampai hilang kejantanan tu hahhhaha :) adios

Share This!


4 ulasan:

yura berkata...

em...duit x menggambarkan pape... tpi keikhlasan hati yang melambangkan perjalanan sesuatu hubungan tersebut

Aku Penghibur berkata...

bosan dengar ayt tu ...keikhlasan ..mmg la ... but boleh kew hidup hanye dengan keihlsan biarkan lelaki tu mls bekerja ???

adzila berkata...

yup.. keikhlasan bukan bermakna kita boleh biarkan lelaki dgn sikap sambil lewa dan malas.. jgn lupa, tanggungjawab dan keperluan (kehendak bolehlah kita pertimbangkan) juga perlu dalam hidup nie..

Aku Penghibur berkata...

ermmm mmg pon ...but lelaki kena kerja kuat skrng perlukan duit selain seimbangkan dunia dan akhirat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails