Pengikut

Rabu, 9 Januari 2013

Pekara - Pekara Yang Lelaki Perlu Lakukan Ketika Si Dia Sedang Datang Bulan Sabit Merah


Assalamualikum

Hai semua, alhamdulilah dah selesai paper ke 2 tadi ,lega sangat bila yang kita bace tu keluar ,lalalallala tadi di page acik , ada 3 orang lelaki tanyakan acik, apa yang patut mereka lakukan ketika si dia sedang datang bulan merah, sebab tak abis - abis marah , membebel dan tiba ti tak de mood  dan tiba tiba ok sat lagi jadi menjadi macam  hulk. Tapi masalahnya korang tanya aku, aku pon lelaki macam mane aku nak jawab lahh .cehh awek pon tak de adehhh..hahaha tapi jangan risau , benda kecik acik dah tanyakan pada kakak angkat acik dan rakan -rakan di facebook tentang hal ini. So ini ada sedikit infomsi untuk korang yang bertanyakan tu yer ..apa yang perlu korang lakukan adalah seperti di bawah


1. Hadiah coklat kepadanya. pasti si gadis gembira menerimanya. sesungguhnya pemberian kamu itu menjadi ubat kepada emosi gadis kala itu

2. Nyatanya kehadiran DBulan bukan waktu memutuskan hubungan. peranan lelaki perlu lebih memahami pasangannya. ikut rentak si dia dan layanlah dia sebagai seorang puteri sepanjang seminggu itu

3. Lelaki sering terkena leteran tentu mendapati kedatangan period teman wanita bukanlah hari yang paling indah. Cuba tumpukan perhatian lebih kepadanya dan jangan mendatangkan marahnya. ucapkan cinbta dan pujinya cantik lebih-lebih.


4. Harap teman lelaki lebih memahami dan tidak mengemukakan apa-apa persoalan atau masalah dalam waktu begini. kejutan perlulah yang bermanfaat dan benar-benar menggembirakan. 

5. kala si kekasih mula bertanyakan tentang badannya, jangan pula menambah bara dengan mengungkit dia makan kek secret resepi semalam,makin gemuklah bla bla

6. sebaik-baiknya bawak si dia bersiar-siar. Udara segar mampu mengubah moodnya. jangan sekali-kali mengingatkan dia mengenai ketidakselesaannya.



7. jangan bangkang jika dia mengutarakan apa-apa pon ,kadang ada saje yang cuba dia cari pasal.walaubagaimanapun bla bla ia kan saje..


8. Adakah lebih baik kamu pelajari kehadiran period wanita kerana kamu akan sehidup semati dengan isteri atau bakal isteri. barulah bahagia dan serasi hidup.

9. Dengan kehadiran kamu wahai lelaki yang sangat memahami, ia bakal meringankan lagi tekanan wanita. Hadiahkan wanita Kotex soft & smooth Overnight kerana ia pilihan tepat..hahahahhha kn tepatkan adehh

harap membantu ,dah mereka kata begitu ,so acik tulis je mcm tu . kalau tak membantu harap maaf yer :)



Share This!


10 ulasan:

  1. heheheh jangan buat hal jer bro..layan jer kerenah mereka hehehe

    BalasPadam
  2. Haha aduii. Vee ilek jaa bila bulan mengambang. Byk tido sbb sakit and mls nak membebel kat dia. Skrg dah single, no problem. Imagine kalau vee membebebebebeel je kat dia dulu, lepas break mau penuh fb dgn bebelan. LOL. Prempuan pun kena pandai control diri :)

    BalasPadam
  3. hehehehehe..layankan jer...akak selalu pening kepala time tu..

    BalasPadam
  4. setuju dengan semua tips tu.. sama-sama memahami..

    BalasPadam
  5. Assalammualaikum...achik,

    kena saling memahami..perubahan wanita nie...kan!

    mselim3

    BalasPadam
  6. kalaulah saya punya teman lelaki nnt, harapnya dia jenis yang memahami perangai saya ni..hehee

    BalasPadam
  7. Salam acik...entry ni la yg akak cari,tajuk di list entry terkini acik ada tp di bloglist akak x keluar.....

    BalasPadam
  8. Hahhhhh....entry bln januari rupa2nya...hehehe

    BalasPadam

Coretkan sedikit pandangan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates
Related Posts with Thumbnails